0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: joannabear στις Μαρτίου 16, 2017, 08:30:06 pmΤο πρόβλημα το εστιάζω στο ότι οι δάσκαλοι θεωρούν γενικά τους καθηγητές (απεχθάνομαι τη λέξη "ειδικότητες") παρείσακτους στο Δημοτικό. Αυτή είναι η δική μου εμπειρία και εκτίμηση. Πολλοί μου το έχουν πει και κατάμουτρα. Συνάδελφοι καλημέρα! Εγώ είμαι δασκάλα και πραγματικά στεναχωριέμαι με αυτό που ειπώθηκε πως σας θεωρούμε παρείσακτους! Όλοι χρειαζόμαστε στα σχολεία, όλοι προσφέρουμε έργο και καλό είναι να μην γενικεύουμε επειδή βρίσκονται κάποιοι οι οποίοι υποτιμούν το έργο σας!
Το πρόβλημα το εστιάζω στο ότι οι δάσκαλοι θεωρούν γενικά τους καθηγητές (απεχθάνομαι τη λέξη "ειδικότητες") παρείσακτους στο Δημοτικό. Αυτή είναι η δική μου εμπειρία και εκτίμηση. Πολλοί μου το έχουν πει και κατάμουτρα. Συνάδελφοι καλημέρα! Εγώ είμαι δασκάλα και πραγματικά στεναχωριέμαι με αυτό που ειπώθηκε πως σας θεωρούμε παρείσακτους! Όλοι χρειαζόμαστε στα σχολεία, όλοι προσφέρουμε έργο και καλό είναι να μην γενικεύουμε επειδή βρίσκονται κάποιοι οι οποίοι υποτιμούν το έργο σας!
Προσωπικά έχω παρατηρήσει το ακριβώς αντίθετο. Όσο πιο "παραδοσιακό" είναι το μάθημα τόσο περισσότερη ησυχία επικρατεί στη τάξη. Δυστυχώς τα παιδιά ΔΕΝ έχουν μάθει να δουλεύουν σε ομάδες, να μαθαίνουν με παιγνιώδη τρόπο κ.τ.λ., στοιχεία τα οποία πιστεύω ότι είναι απαραίτητα για το εργαστηριακό μάθημα της Πληροφορικής και που μας μαθαίνουν στις διάφορες επιμορφώσεις. Όταν κάτι τα ενθουσιάσει (δυστυχώς) θα φωνάξουν και θα χαλάσουν τον κόσμο. Δεν έχουν μάθει να μαθαίνουν για την προσωπική τους ευχαρίστηση και εξέλιξη. Το μόνο που τους νοιάζει είναι η επιβράβευση και το να δείξουν ότι είναι καλύτερα από τα υπόλοιπα...
Μερικοί ισχυρίζονται ότι τα παιδιά στο δημοτικό πρέπει να φοβούνται τον δάσκαλο, ενώ ξεσαλώνουν στις ειδικότητες. Για αυτό θεωρούν ότι οι δάσκαλοι είναι περισσότερο κατάλληλοι για το δημοτικό, ενώ όλοι οι άλλοι περισσεύουν. Τα παιδιά όμως δεν μπορούν να μάθουν δουλεύοντας σε ένα ευχάριστο κλίμα και περνώντας καλά; Μάλλον κάποιοι μπερδεύουν το φόβο με τον σεβασμό. Ευτυχώς που δεν σκέφτονται όλοι έτσι.
'Εσπερος, σωστά.Τα πάντα ξεκινούν από τον σεβασμό που διαφέρει από τον φόβο. Ο σεβασμός προυποθέτει ωριμότητα, ενώ ο φόβος "μπαμπούλα", ρόλο που ούτε πρόκειται να παίξω ποτέ, ούτε μου ταιριάζει. Συμφωνώ, επίσης, στο ότι τα παιδιά δεν είναι στρατιωτάκια. Έχουν ανάγκη από έκφραση, αλλά και από όρια. Πρέπει λοιπόν να βρούμε τις κατάλληλες ισορροπίες. Το θέμα είναι η παρανόηση που παρατηρείται στη διεύθυνση κάποιων σχολείων. Όταν μου ζητούν να παίζω τον "μπαμπούλα", δεν δέχομαι, δεν το κάνω και εκεί υπάρχει μεγάλη διαφωνία. Δεν πειράζει όμως, χαίρομαι που τα παιδιά μαθαίνουν, έστω και αν σε κάποια τμήματα χρειάζομαι 5-10 λεπτά για να τα ηρεμήσω. Το ζητούμενο, λοιπόν είναι:1. Να μαθαίνουν, οι μαθητές2. Να επιβιώσουμε, οι ειδικότητες Όποιος καταφέρνει και τα δύο έχει πετύχει
Ωραίο ανέκδοτο! Σας ζητούν από τη διεύθυνση του σχολείου να κάνετε τον "μπαμπούλα", για να μάθουν τα παιδιά; Σε ποιο σχολείο; Οι διευθυντές που εγώ ξέρω σου λένε με σχετική αδιαφορία: "μπες μέσα στην τάξη και κάνε ό,τι νομίζεις, αρκεί να γίνει το μάθημα". Και κάτι τελευταίο: τα παιδιά δε μαθαίνουν δυστυχώς Αγγλικά ούτε Πληροφορική στο σχολείο, γι' αυτό και τα φροντιστήρια και τα κέντρα πληροφορικής έξω είναι γεμάτα κάθε απόγευμα και τα Σαββατοκύριακα. Αν γινόταν σωστή δουλειά στα σχολεία, όλα αυτά θα ήταν περιττά!