0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δηλ. τα κενά φιλολόγων είναι γύρω στα 520 και των φυσικών γύρω στα 160 ΜΟΝΟ; Τότε η πρώτη φάση δεν μπορεί να είναι ιδιαίτερα μεγάλη!
Μια από τα ίδια πάλι, αγαπητή μου!! Για να διοριστούμε κάπου "σίγουρα" (ας μου επιτραπεί η λέξη), θα πρέπει να δηλώσουμε κάθε γωνίτσα της Ελλάδας.[/quoteΓια να προσληφθούμε εννοείς, γιατί διορισμοί δεν γίνονται πλέον, παρά μόνο δικαστικώς!Και εγώ αναφέρομαι στην περιβόητη α΄ φάση αναπληρωτών και είπα πως με βάση τα κενά που βλέπω, δεν θα είναι τόσο μεγάλη! Δεν έγραψα τίποτε για το αν πρέπει να δηλώσει κάποιος τα πάντα ή όχι! Άλλωστε, πώς μπορούμε να ξέρουμε αν κι οι αναπληρωτές που θα κληθούν, θα προσέλθουν τελικά ή αν θα παραμείνουν μέχρι το τέλος της χρονιάς ή αν δεν θα πάρουν κάποιου είδους άδεια (π.χ. λόγω εγκυμοσύνης); Αυτά δεν γίνεται να τα ξέρουμε.Και φυσικά υπάρχουν και τα τμήματα για τα παιδιά των αλλοδαπών και η ενισχυτική! Αρκετοί θα προσληφθούν κι εκεί.
Μια από τα ίδια πάλι, αγαπητή μου!! Για να διοριστούμε κάπου "σίγουρα" (ας μου επιτραπεί η λέξη), θα πρέπει να δηλώσουμε κάθε γωνίτσα της Ελλάδας.
Όντως, για να προσληφθούμε...κεκτημένη ταχύτητα...Είναι και η φόρτιση, καθώς προσπαθώ να καταλήξω στις περιοχές που θα δηλώσω. Η ουσία είναι η ίδια: όσο περισσότερες περιοχές δηλώνουμε τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες "πρόσληψης".
Αν δεν έχεις υποχρεώσεις κι ευθύνες και θέλεις να ζήσεις κάπως διαφορετικά για μια (περίπου) σχολική χρονιά, δήλωσέ τα όλα, αν και θα στριμωχτείς (οικονομικά και ψυχολιγικά)!Αν όμως είσαι με υποχρεώσεις, δήλωσε τα κοντινά σου μέρη μόνο και ως ΑΚΩ και ως ΑμΩ!Καλή επιτυχία!
Ποιος δεν έχει υποχρεώσεις? Έχω δυο παιδιά που έρχονται μαζί μου όπου πάω, γιατί δεν υπάρχει δυνατοτητα να μείνουν πίσω. Γι' αυτό θέλω να φύγω α' φάση, για να ξεκινήσουν κανονικά σχολείο. Από την άλλη αν βάλω μόνο τα κοντινά μου, μπορεί να με καλέσουν αργότερα ή να μην με καλέσουν και καθόλου και να με προσπεράσει το σύστημα. Γι αυτό σου λέω, η φόρτιση είναι μεγάλη. Άντε να έρθει η Πέμπτη να τελειώνουμε με τις τροποποιήσεις γιατί θα τρελαθούμε εμείς πριν τρελάνουμε τον ΟΠΣΥΔ...
Συνάδελφοι, ξέρει κανείς αν συμβεί κάτι κακό αν μπούμε και ξαναδούμε την αίτησή μας χωρίς να πειράξουμε τίποτα; Πρέπει να ξανακάνουμε καταχώριση;
Δεν μετακομίζουμε συνέχεια... Τα τελευταία οκτώ χρόνια που δουλεύω δυο φορές χρειάστηκε να μετακομίσουμε. Τις άλλες στάθηκα τυχερή και ήμουν κοντά στον τόπο κατοικίας μου. Το τι θα αντιμετωπίσω δεν το ξέρω, όπως επίσης και το πως θα προσαρμοστούν τα παιδιά και τι δραστηριότητες θα κάνουν. Ωστόσο και τις δυο φορές που φύγαμε τα καταφέραμε μια χαρά και τα παιδιά δεν δυσκολεύτηκαν σχεδόν καθόλου.
Καλά, αν είναι μικρά, συμφωνώ πως χαίρονται και ικανοποιούνται με λίγα, χωρίς να έχουν πολλές απαιτήσεις! Αν όμως είναι μεγαλύτερα και έχουν δημιουργήσει φιλίες και ζουν σ' ένα περιβάλλον έξω από το οποίο θα νιώθουν άβολα, δεν είναι εύκολες οι μετακομίσεις! Ούτε είναι τα παιδιά ζωάκια να τα μεταφέρουμε οπουδήποτε, ούτε είναι σωστό να τα κάνουμε λάστιχο, επειδή ίσως προκύψει δουλειά για μερικούς μήνες!