0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Και ποτε θα γινουν οι εντος;
Στον αριθμό αυτό θα έπρεπε να προστεθούν και τα εναπομείναντα λειτουργικά κενά της Πρωτοβάθμιας για τις ειδικότητες ΠΕ05, 06, 07, 08, 11,16 19, 20 και ΠΕ32 μετά τις αποσπάσεις στα αντίστοιχα ΠΥΣΠΕ κάτι το οποίο δε συνέβη στην Α΄ φάση των αποσπάσεων με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ! Παράλληλα στη συμπλήρωση των πινάκων λειτουργικών κενών δεν υπήρξε η στήλη «εκτίμηση ΠΥΣΔΕ» παρά μόνο οι εκτιμήσεις των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, συρρικνώνοντας περαιτέρω τον αριθμό των συνολικών κενών. Μάλιστα ενημερωθήκαμε ότι υπήρξε και παρέμβαση από το Γραφείο Υπουργού επί των κενών αυτών !
Το θέμα και ερώτημα είναι τι γίνεται με τις ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ. θα πάρουν φέτος; πολλοί ποντάρουμε σε αυτές.και αν όχι, γιατί δεν το απέκλεισαν από την αρχή;μακάρι όμως να πάρουν, γιατί θα ξεσπιτωθεί πολύς κόσμος.
Διοικητικά δεν προβλέπονται αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ κατευθείαν σε ΠΥΣΠΕ.Η απόσπαση γίνεται από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ , με την ένδειξη ότι ο αποσπασμένος επιθυμεί και ΠΥΣΠΕ. Όσοι σε αυτή τη φάση αποσπάστηκαν σε ΠΥΣΔΕ και έχουν κάνει τικ στο πεδίο "επιθυμώ και Αθμια" ενδέχεται να βρεθούν και στο ΠΥΣΠΕ, αφού συνεξεταστούν με τους εντός.Άρα οι αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ έχουν ουσιαστικά γίνει. Αυτό που δεν έγινε είναι να υπολογιστούν τα λειτουργικά κενά της πρωτοβάθμιας, ώστε να βγουν περισσότερες αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ (για όσους επιθυμούν Αθμια). Και αυτό συνέβει γιατί καθυστερούν οι αποσπάσεις εντός, όπως εξήγησα σε προηγούμενο μήνυμά μου.
Άρα οι αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ έχουν ουσιαστικά γίνει. Αυτό που δεν έγινε είναι να υπολογιστούν τα λειτουργικά κενά της πρωτοβάθμιας, ώστε να βγουν περισσότερες αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ (για όσους επιθυμούν Αθμια). Και αυτό συνέβει γιατί καθυστερούν οι αποσπάσεις εντός, όπως εξήγησα σε προηγούμενο μήνυμά μου.
Αγαπητέ συνάδελφε, μην παίζεις με τον πόνο μας... Οι απόσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ δεν έχουν γίνει!Σε κάποιες περιοχές για κάποιες ειδικότητες κενά υπάρχουν μόνο στην Πρωτοβάθμια και γι' αυτό δεν πραγματοποιηθήκε καμία απόσπαση στα ΠΥΣΔΕ αυτών των περιοχών. Για να καλυφθούν αυτά τα κενά πρέπει να πραγματοποιηθούν οι αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ.
Αν το πρόβλημα ήταν η καθυστέρηση των αποσπάσεων εντός, δεν θα πραγματοποιούνταν ούτε οι αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ σήμερα ούτε οι αποσπάσεις της Πρωτοβάθμιας πριν μία εβδομάδα.
Το μόνο που με αγχώνει και το απεύχομαι είναι να μη θέλουν να κάνουν τις διαθέσεις πρώτα από τη
Μα οι αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ μπορούν να γίνουν, γιατί τα ΠΥΣΔΕ έχουν δώσει κενά.Κενά δεν έχει δώσει το ενιαίο συμβούλιο ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ για τις κοινές ειδικότητες , γιατί δεν έχουν γίνει ακόμα οι αποσπάσεις εντός.Υπάρχει μια νέα διοικητική δομή, σε κάποιο πρόσφατο νόμο, που αγνοείς.Επαναλαμβάνω επίσης ότι απόσπαση από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ δεν προβλέπεται. Καταχρηστικά τις ονομάζουν έτσι.
Θα μπορούσες να μας παραθέσεις σε ποιο νόμο αναφέρεσαι;
Το ψάχνω τώρα στα χαρτιά μου, αλλά δεν φαίνεται να το έχω πρόχειρο. Είναι πρόσφατος ο νόμος, είναι ένα συμβούλιο Αθμιας/
Νόμος 4386/2016, άρθρο 33.