*

Αποστολέας Θέμα: Μελλοντικοί... διορισμοί  (Αναγνώστηκε 92546 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος may16

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Μελλοντικοι...Διορισμοι
« Απάντηση #154 στις: Νοεμβρίου 16, 2017, 08:32:21 pm »
Τα αποτελέσματα της κινητοποίησης και της κατακραυγής:
https://xenesglosses.eu/2017/11/desmefsi-tou-ypourgeiou-tha-gyrisoun-apolymenes-ekpaideftikoi-aniata-nosimata-stis-theseis-tous/

Κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός και έγινε αυτό που ζήτησαν. Εντάξει το δικό μας θέμα είναι άλλο αλλά δε μπορεί να περιμένουμε το υπουργείο από μόνο του να μας σκεφτεί!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:40:06 »

Αποσυνδεδεμένος PROFITIS

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #155 στις: Νοεμβρίου 17, 2017, 10:49:22 am »

Αποσυνδεδεμένος Bigbrother

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ

Αποσυνδεδεμένος may16

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #157 στις: Νοεμβρίου 17, 2017, 12:10:07 pm »
Συμφωνώ μαζί σου σε όλα. Εγώ είχα γραφτεί σε έναν από τους γνωστούς συλλόγους, πλήρωσα και συνδρομή, έλαβα και κάποια μεηλ στην αρχή και από τότε τίποτα.
Τελοσπάντων ας ξεκινήσουμε έμπρακτα κάτι χρειαζόμαστε μόνο κάποιον να κάνει την αρχή.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:40:06 »

Αποσυνδεδεμένος gia 96

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Η κακή εκπαίδευση, χειρότερη της αγραμματοσύνης
    • Προφίλ
Οι άνθρωποι σπεύδουν να ασκήσουν κριτική, για να μην κριθούν οι ίδιοι!

Αποσυνδεδεμένος Touristakos

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ

Αποσυνδεδεμένος νεμι

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #160 στις: Νοεμβρίου 17, 2017, 03:12:56 pm »
 Newsit / Πολιτικη /
Προσλήψεις τουλάχιστον 22 μονίμων υπαλλήλων στην

Αποσυνδεδεμένος may16

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #161 στις: Νοεμβρίου 17, 2017, 03:37:38 pm »
Ο κανόνας 1 προς 5=  5 αποχωρήσεις από την εκπαίδευση 1 πρόσληψη στη "βολή"!

Πραγματικά απορώ πως δεν έχουμε πάει ακόμα εκεί στο υπουργείο να βάλουμε ένα μπουρλότο να τελειώνει η κοροιδία μια και καλή.....

Αποσυνδεδεμένος may16

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #162 στις: Νοεμβρίου 17, 2017, 04:06:48 pm »
Ωραία συνθήματα για λαϊκή κατανάλωση για διορισμούς όμως κουβέντα:

https://xenesglosses.eu/2017/11/organomenos-agonas-efere-piso-sti-douleia-tous-apolymenous-anaplirotes/

Αποσυνδεδεμένος proypiresia

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #163 στις: Νοεμβρίου 17, 2017, 04:16:31 pm »
 Συνάδελφοι,σήμερα στην Κόρινθο κ ώρα 5:00 μ.μ στο ξενοδοχείο Ephira έλαβε χώρα συνάντηση του υφυπουργού παιδείας κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη με τους εκπροσώπους των ά κ ΄β Ελμε Κορινθίας για όλα τα θέματα της εκπαίδευσης κ κυρίως της Επαγγελματικής.
Οπως καταλαβαίνετε άδραξα την ευκαιρία κ έκανα κ εγώ μια παρέμβαση ως απλό μέλος της ΠΕΑΔ για κάποια από τα θέματα που απασχολούν τους αναπληρωτές.
Επειδή ο χρόνος δεν ήταν αρκετός κ υπήρχαν αρκετοί συνομιλητές μπόρεσα κ έθεσα μόνο τα εξής θέματα :

1ον.
Πλήρωση όλων των κενών από την 1η φάση για όλους κ όχι μόνο για δασκάλους κ ειδική αγωγή αλλά κ για ειδικότητες γενικής παιδείας (ΠΕ 01,02,03................)κ για ειδικότητες Επαλ κ Μουσικών κ Καλιτεχνικών κ.λ.π.
Ετσι ώστε να μην έχουμε καταστρατήγηση των πινάκων των αναπληρωτών.

Απάντηση :Αυτό θα μπορεί πλέον να συμβεί με το νέο σχολ,έτος 2018-19 αφού πια θα γίνεται ηλεκτρονική δήλωση προτίμησης κ θα γνωρίζουν από τον Ιούλιο πλέον πια κ πόσα τμήματα θα δημιουργούνται οπότε θα γνωρίζουν από πολύ νωρίς το πλήθος κ τις ειδικότητες ακριβώς που θα χρειαστούν.

2ον.
Αμοιβαία μετακίνηση αναπληρωτών αμέσως μετά την πρόσληψη.

Απάντηση : θα το δεί (ήταν θετικός στην ιδέα) χωρίς να έχω κ σίγουρη απάντηση.

3ον.
Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών.
Του επισήμανα πως ακόμη δεν έχουν καταργήσει τον νόμο Διαμαντοπούλου 3848/10 σχετικά με τους διορισμούς κ του ζήτησα να προσδιορίσει χρονικά πότε θα γίνει κάτι ώστε να απορροφηθούν όλοι όσοι τόσα χρόνια εξαγοράζουμε προϋπηρεσία τρέχοντας σε ολόκληρη την επικράτεια αναπληρώνοντας κάθε χρόνο τον εαυτό μας κ σε άλλη μεριά.

Απάντηση : Από τον Ιανουάριο κ μετά ο Υπουργός Κος Γαβρόγλου θα προβεί σε ανακοίνωση σχετικά με το θέμα αυτό.(Αρχικά μίλησε για Αύγουστο αλλά λίγο αργότερα είπε για Γενάρη)

4ον.
Σίτιση αναπληρωτών.
Επαίνεσα την διάταξη για την σίτιση όπου υπάρχουν στρατιωτικές λέσχες αλλά του ζήτησα να γενικευτεί αυτό όπου υπάρχουν φοιτητικά εστοιατόρια να μπορούμε να σιτιζόμαστε.

Απάντηση : Ηταν θετικός.

5ον.
Γραφειοκρατία
Του ζήτησα να απλοποιηθούν καταστάσεις που μας βασανίζουν π.χ στη συγκέντρωση δικαιολογητικών για το οδοιπορικά.
(Συγνώμη αλλά ξέχασα να του πω για την ηλεκτρονική ή τηλεφωνική αποδοχή κατά την πρόσληψη μέχρι την τοποθέτηση του ΠΥΣΔΕ ώστε να μην μπαίνουμε σε έξοδα)

6ον.
Διαύγεια -αξιοκρατία ενημέρωση κατά τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών στις σχολικές μονάδες καθότι αλλού όλα είναι φανερά κ διαυγή κ αλλού κρυφά κ στη ζούλα.

Συνάδελφοι συγχωρέστε με αυτά πρόλαβα να θίξω καθότι ο χρόνος ήταν μικρός κ οι συνομηλιτές αρκετοί.

Απλά καλό είναι όταν παίρνουμε χαμπάρι πως γίνεται επίσκεξη υπουργού ,υφυπουργού σε κάποιο μέρος να μην αφήνουμε την ευκαιρία κ να κάνουμε συχεχείς παρεμβάσεις.
https://www.facebook.com/groups/pead2014/permalink/1403376389772728/

Αποσυνδεδεμένος νεμι

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #164 στις: Νοεμβρίου 17, 2017, 04:29:52 pm »
[

2ον.

[/quote]

Αυτό ναι μεν από μία άποψη είναι  θετικό , αλλά, πρπει να το προσέξουμε γιατί μπορεί να οδηγήσει σε καταστρατήγηση της σειράς του πίνακα. Τί θέλω να πω ακριβώς ; Έστω ότι προσλαμβάνονται σε μία διεύθυνση 10 άτομα. Εσύ για παράδειγμα 1ος και εγώ 10η στον πίνακα. Ανάμεσά μας μεσολαβούν άλλα 8 άτομα. Αν εμείς οι δύο  γνωριζόμαστε εξ αρχής, μπορεί εσύ να πιάσεις τη θέση που θέλω μιας κ εσύ προηγείσαι κ εγώ δε μπορώ να την πιάσω , με αποτελέσμα μετά αν σε βολεύει κ εσένα  να αλλάξουμε μεταξύ μας , κ εγώ να πηδήξω 9 θέσεις με τη μεταξύ μας αλλαγή , θέση την οποία αν από την αρχή δεν μου την κράταγες εσύ σαν γνωστός μου,να την  έπιανε κάποιος άλλος που επειδή θα είχε καλύτερη σειρά στον πίνακα από εμένα καννικά θα τη δικαιούνταν αυτός. Για να μην υπάρχουν τέτοια φαινόμενα, θα πρέπει αν υπάρχει κάποιος που θελει αμοιβαία μετακίνηση, αυτό να κοινοποιείται στην ιστοσελίδα της διεύθυνσης, ώστε να γίνεται γνωσό σεόλους και να μετακινούνται τα άτομα με βάση τα μόριά τους και όχι μεταξύ γνωστών.

Αποσυνδεδεμένος muk

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #165 στις: Νοεμβρίου 17, 2017, 06:59:37 pm »
[

2ον.

Αυτό ναι μεν από μία άποψη είναι  θετικό , αλλά, πρπει να το προσέξουμε γιατί μπορεί να οδηγήσει σε καταστρατήγηση της σειράς του πίνακα. Τί θέλω να πω ακριβώς ; Έστω ότι προσλαμβάνονται σε μία διεύθυνση 10 άτομα. Εσύ για παράδειγμα 1ος και εγώ 10η στον πίνακα. Ανάμεσά μας μεσολαβούν άλλα 8 άτομα. Αν εμείς οι δύο  γνωριζόμαστε εξ αρχής, μπορεί εσύ να πιάσεις τη θέση που θέλω μιας κ εσύ προηγείσαι κ εγώ δε μπορώ να την πιάσω , με αποτελέσμα μετά αν σε βολεύει κ εσένα  να αλλάξουμε μεταξύ μας , κ εγώ να πηδήξω 9 θέσεις με τη μεταξύ μας αλλαγή , θέση την οποία αν από την αρχή δεν μου την κράταγες εσύ σαν γνωστός μου,να την  έπιανε κάποιος άλλος που επειδή θα είχε καλύτερη σειρά στον πίνακα από εμένα καννικά θα τη δικαιούνταν αυτός. Για να μην υπάρχουν τέτοια φαινόμενα, θα πρέπει αν υπάρχει κάποιος που θελει αμοιβαία μετακίνηση, αυτό να κοινοποιείται στην ιστοσελίδα της διεύθυνσης, ώστε να γίνεται γνωσό σεόλους και να μετακινούνται τα άτομα με βάση τα μόριά τους και όχι μεταξύ γνωστών.
Αυτό ακριβως παντως συμβαινει  νομιμα και στις μεταθεσεις του μονιμου προσωπικου με τη διαδικασια των αμοιβαιων μεταθεσεων.

Αποσυνδεδεμένος may16

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #166 στις: Νοεμβρίου 17, 2017, 07:21:48 pm »
Δυστυχώς όμως δεν ισχύουν άλλα που ισχύουν για τις μεταθέσεις των μονίμων όπως εντοπιότητα (θα μπορούσε να ισχύει πριν την πρόσληψη και όχι μόνο για την τοποθέτηση) και (η μεγαλύτερη αδικία)  μόρια για κάθε παιδί και όχι απόλυτη πρόταξη του πολυτέκνου.

Όσο για το Γαβρόγλου που θα προβεί σε ανακοινώσεις για τους διορισμούς τον Ιανουάριο τι να πω; Μιλάμε για τον απόλυτο εμπαιγμό. Απλά όλοι ροκανίζουν το χρόνο και παίζουν μαζί μας.

« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 17, 2017, 07:30:00 pm από may16 »

Αποσυνδεδεμένος gia 96

• Ιστορικό μέλος
  • Η κακή εκπαίδευση, χειρότερη της αγραμματοσύνης
    • Προφίλ
« Απάντηση #167 στις: Νοεμβρίου 17, 2017, 07:22:43 pm »
Συνάδελφοι,σήμερα στην Κόρινθο κ ώρα 5:00 μ.μ στο ξενοδοχείο Ephira έλαβε χώρα συνάντηση του υφυπουργού παιδείας κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη με τους εκπροσώπους των ά κ ΄β Ελμε Κορινθίας για όλα τα θέματα της εκπαίδευσης κ κυρίως της Επαγγελματικής.
Οπως καταλαβαίνετε άδραξα την ευκαιρία κ έκανα κ εγώ μια παρέμβαση ως απλό μέλος της ΠΕΑΔ για κάποια από τα θέματα που απασχολούν τους αναπληρωτές.
Επειδή ο χρόνος δεν ήταν αρκετός κ υπήρχαν αρκετοί συνομιλητές μπόρεσα κ έθεσα μόνο τα εξής θέματα :

1ον.
Πλήρωση όλων των κενών από την 1η φάση για όλους κ όχι μόνο για δασκάλους κ ειδική αγωγή αλλά κ για ειδικότητες γενικής παιδείας (ΠΕ 01,02,03................)κ για ειδικότητες Επαλ κ Μουσικών κ Καλιτεχνικών κ.λ.π.
Ετσι ώστε να μην έχουμε καταστρατήγηση των πινάκων των αναπληρωτών.

Απάντηση :Αυτό θα μπορεί πλέον να συμβεί με το νέο σχολ,έτος 2018-19 αφού πια θα γίνεται ηλεκτρονική δήλωση προτίμησης κ θα γνωρίζουν από τον Ιούλιο πλέον πια κ πόσα τμήματα θα δημιουργούνται οπότε θα γνωρίζουν από πολύ νωρίς το πλήθος κ τις ειδικότητες ακριβώς που θα χρειαστούν.

2ον.

3ον.
Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών.
Του επισήμανα πως ακόμη δεν έχουν καταργήσει τον νόμο Διαμαντοπούλου 3848/10 σχετικά με τους διορισμούς κ του ζήτησα να προσδιορίσει χρονικά πότε θα γίνει κάτι ώστε να απορροφηθούν όλοι όσοι τόσα χρόνια εξαγοράζουμε προϋπηρεσία τρέχοντας σε ολόκληρη την επικράτεια αναπληρώνοντας κάθε χρόνο τον εαυτό μας κ σε άλλη μεριά.

Απάντηση : Από τον Ιανουάριο κ μετά ο Υπουργός Κος Γαβρόγλου θα προβεί σε ανακοίνωση σχετικά με το θέμα αυτό.(Αρχικά μίλησε για Αύγουστο αλλά λίγο αργότερα είπε για Γενάρη)

4ον.
Σίτιση αναπληρωτών.
Επαίνεσα την διάταξη για την σίτιση όπου υπάρχουν στρατιωτικές λέσχες αλλά του ζήτησα να γενικευτεί αυτό όπου υπάρχουν φοιτητικά εστοιατόρια να μπορούμε να σιτιζόμαστε.

5ον.
Γραφειοκρατία
Του ζήτησα να απλοποιηθούν καταστάσεις που μας βασανίζουν π.χ στη συγκέντρωση δικαιολογητικών για το οδοιπορικά.
(Συγνώμη αλλά ξέχασα να του πω για την ηλεκτρονική ή τηλεφωνική αποδοχή κατά την πρόσληψη μέχρι την τοποθέτηση του ΠΥΣΔΕ ώστε να μην μπαίνουμε σε έξοδα)

6ον.
Διαύγεια -αξιοκρατία ενημέρωση κατά τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών στις σχολικές μονάδες καθότι αλλού όλα είναι φανερά κ διαυγή κ αλλού κρυφά κ στη ζούλα.

Συνάδελφοι συγχωρέστε με αυτά πρόλαβα να θίξω καθότι ο χρόνος ήταν μικρός κ οι συνομηλιτές αρκετοί.

Απλά καλό είναι όταν παίρνουμε χαμπάρι πως γίνεται επίσκεξη υπουργού ,υφυπουργού σε κάποιο μέρος να μην αφήνουμε την ευκαιρία κ να κάνουμε συχεχείς παρεμβάσεις.
https://www.facebook.com/groups/pead2014/permalink/1403376389772728/
Ως προς το τρίτο ζητούμενο/ερώτημα, σου είπε ο υφυπουργός ότι ο νυν Υπουργός θα απαντήσει τον Γενάρη του 2018 ή του 2019; Γιατί κάτι γράφεις για Αύγουστο κι ο Αύγουστος που περιμένουμε θα είναι του 2018! Ο Αύγουστος του 2017 πέρασε!
Καλή η σημερινή σου κίνηση, αλλα επίτρεψέ μου να μην είμαι ούτε πολύ αισιόδοξη, ούτε πολύ σίγουρη για το εάν θα βρίσκονται ακόμη στις θέσεις τους οι τωρινοί υπουργοί και υφυπουργοί. Επιπλέον, θεωρώ πως δεν τόνισες όσο έπρεπε την ανάγκη για άμεσους διορισμούς, όπως γίνονται τόσοι και τόσοι σε άλλα Υπουργεία, ούτε υπογράμμισες την αγανάκτηση των αναπληρωτών για το συνεχές αδιέξοδο, που κανείς δεν γνωρίζει πότε θα ξεσπάσει και μέχρι πού θα φτάσει!
Τι να τα κάνουμε τα οδοιπορικά, την σίτιση στις λέσχες και την αξιοκρατία στις τοποθετήσεις; Όλα αυτά σχετίζονται με την αναπλήρωση μόνο, ενώ εμείς ζητάμε ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ!
Οι άνθρωποι σπεύδουν να ασκήσουν κριτική, για να μην κριθούν οι ίδιοι!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182588
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)