0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Και στην Αγγλια 8ωρο βαρανε οι συναδελφοι...να σου θυμησω...
Μπορεις να μας πεις και τους μισθους εκπαιδευτικων στην Αγγλια, καθως και συνθηκες εργασιας;
Οι διδακτικές ώρες είναι 19-20. Οι εκπαιδευτικοί στην Αγγλία αυτή τη στιγμή διαμαρτύρονται για τον γραφειοκρατικό φόρτο εργασίας, που τους αναγκάζει σε παραμονή στο σχολείο 30+ ώρες. Ένα από τα αιτήματα του σωματείου είναι να διδάσκουν 4 μέρες την εβδομάδα και να έχουν την 5η για διόρθωση, γραφειοκρατικά και συναντήσεις με γονείς. Εννοείται ότι έχουν γραφεία, βιβλιοθήκες και εστιατόριο στο σχολείο.
Για το διαστημα που εργαζομουν σαν supply teacher η teaching assistant κατι σαν το δικος μας αναπληρωτη γυρω στα 350 ευρω την βδομαδα αλλα μιλαμε για 40 ωρες εργασια...επισης πρεπει να πω οτι ενας στους δυο δασκαλους παραταει την δουλεια μεσα στα επομενα 5-10 χρονια λογω εξουθενωσης...πρεπει να ειμαι ειλικρινης σε αυτο...
Να σε ρωτησω και κατι τελευταιο, αφου εχεις εργαστει εκει; Στην Αγγλία υπάρχουν αναπληρωτές, "εργαζομενοι " με σχεσεις ελαστικής εργασιας, για 10 + πλέον χρόνια, που μένουν άνεργοι για 3+ μηνες το χρόνο, που τους μετακινούν όπου θέλουν, που αν αρρωστήσουν πάνω από 15 ημερες, παυουν να πληρωνονται, που η αδεια για τις εγκυμονούσες είναι 4 μηνες, που ο αντιστοιχος ΟΑΕΔ τους δινει περιπου 400 ευρω μεχρι να συμπληρωσουν το μεγιστο οριο επιδοτησης (400 ημερες τα τελευταια 4 χρονια) και μετα απο αυτο δεν τους δινει ουτε 1 ευρω;
Ευχαριστω πολύ! Επίσης!
Θα το θυμαμαι! Ηδη νιωθω υπερβολικα τυχερη που εχω την τιμη να με επιλεγουν να δουλεψω ως αναπληρωτρια! Ως αποδειξη ευγνωμοσυνης, θα ζητησω να μειωθει κι αλλο ο υπερογκος μισθος μου, να δουλευω οχι 60 ωρες αλλα 80 και να ριχνω κι ενα σφουγγραρισμα στο σχολειο μετα το 8ωρο.
Εχεις θεμα "