0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Τα κενά πράγματι δίνονται στην δευτεροβαθμια για κάλυψη ωραρίου. Αυτό δεν είναι καινούργιο . Το καινούργιο είναι ότι φέτος οι ώρες που περισσεύουν στην Δευτεροβαθμια είναι περισσότερες λόγω της μείωσης των ωρών στην Α Λυκείου.Στην Ηλεία πάντως υπάρχουν ακόμα κενά. Από όσο ξέρω πάνω από 10
Εγώ δεν είμαι ΠΕ06, αλλά είναι πολυ κοντινό μου πρόσωπο και η αλήθεια είναι ότι σε σχέση με άλλους κλάδους, είστε λίγο της ξάπλας. Της τα λέω κ εκείνης αλλά μπα... Δλδ, ότι και να σας κάνουν δεν αντιδράτε. Κόπηκαν τα Αγγλικά από ΙΕΚ, Δημοτικά ,τωρα από τα λύκεια εσείς αρντάν. Σε μία εποχή που ουσιαστικά τα Αγγλικά είναι μονόδρομος λογω παγκοσμοποιησης, ιντερνετ κλπ, η ειδικότητα σας είναι λουκούμι!!Η πικρή αλήθεια είναι ότι οποιος έχει δουλέψει σε λύκειο ξέρει ότι από του χρόνου, όντως και οι δειυθυντές και μονιμοι θα μαγειρευουν τα τμήματα όπως θέλουν πολύ απλά γιατί δεν πρόκειται να ξενιτευτουν και να τρέχουν σε άλλο σχολείο για να κάνουν τα παιδάκια... Αγγλικά Σαν να τους βλέπω στο σύλλογο "΄Ολα στο φροντιστηριο πάνε έτσι κι αλλιώς..."
Αυτό ακριβώς, Marios1980 και φυσικά Wam. Αυτές τις μέρες,μίλησα με πολλούς φίλους και συναδέλφους που ξερω και παρατηρώ-όχι πως δεν το ήξερα,αλλά λέμε τώρα-αυτή ακριβώς τη στάση. Δε μπορούμε , αγαπητοί συνάδελφοι,από τη μια να κλαιγομαστε ότι δεν βρίσκουμε δουλειά,ότι βιώνουμε απαξίωση κι ότι δεν έχουμε,εν τελεί,να ζήσουμε,κι από την άλλη να δεχόμαστε μοιρολατρικά την κατάσταση.Τα Αγγλικα,ειδικά,είναι η παγκόσμια γλώσσα. Όπως λέει κι ο Marios1980 παραπάνω,ειδικοτητα αναγκαία και μάλιστα λουκούμι. Η τουλάχιστον θα έπρεπε,θα όφειλε να είναι.Και φρόντισαν οι ιθύνοντες της συμφοράς να την υποτιμήσουν. Από που να ξεκινήσω;Από τις επαρκειες που δόθηκαν στον κάθε άσχετο,που έτυχε να πάρει C2,τα ΚΞΓ που άνοιξαν δίχως πτυχία παντού σα μανιτάρια και προσποιούνται ότι κάνουν δουλειά;Από τα ΙΕΚ που μας έκοψαν μέσα σε ένα βράδυ;Από τη διαρκή υποβάθμιση του μαθηματος μας στη δημόσια εκπαίδευση ή από τα ιδιωτικά σχολεία που κάνουν Αγγλικα σε πολλές περιπτώσεις οι δάσκαλοι;Κι εμείς,ΤΙ κάνουμε; Καθόμαστε και κλαψουρίζουμε για τη μοίρα μας ή το παίζουμε ανώτεροι 'live and let live' όταν χάνουμε στην πράξη τη ζωή μας,μη μπορώντας να δουλέψουμε και να βγάλουμε τα προς το ζην;Αν θελουμε να αλλάξει η κατάσταση,είναι στο χέρι μας. Δεν ξερω για όλους εσάς,αλλά προσωπικά έχω σιχαθεί να εξηγώ στους γονείς υποψηφίων μαθημάτων ότι άλλο ο καθηγητής με πτυχίο κι άλλο ο με Proficiency,που δηλώνει καθηγητής αλλά δεν είναι, άλλες γνώσεις κι άλλο επίπεδο μάθησης. Έχω σιχαθεί να μιλάω με 'κυριες' που εξισώνουν τον καθηγητή αγγλικων με οικιακή βοηθό-ναι,το έχω ζήσει κι ακούσει κι αυτό-κι έχω απηυδήσει με την απαίτηση και προσδοκία να ασκώ το επάγγελμα μου για ψίχουλα σε ΚΞΓ για 3