0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Τι εμπάθεια είναι αυτή στις δηλώσεις μερικών συναδελφων; Υπάρχουν και τα σχήματα λόγου! Δεν είναι εξορία για κάποιον να φεύγει από το Μεσολογγι να πάει στη Ροδο για 7 μήνες; Δεν έθιξε κανείς τους κατοίκους του κάθε νησιου αλλά μιλάμε για την αποξένωση από την οικογένεια του καθενός που αναγκάζεται να μερακομίσει!
Και πάλι σ' αυτή την φάση πολύ νησί! 'Η εξορία 6-7 μήνες ή ανεργία, η λογική του Υπουργείου!
Ώστε εξορία οι απομακρυσμένες περιοχές της χώρας!! Και πινέζα του χάρτη!! Και ξερονήσια!!Και όλα αυτά σχήμα λόγου!! Και εμπαθείς όσοι το επισημαίνουν. Και οι κάτοικοι των περιοχών αυτών να μην επιθυμούν βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης γιατί μένουν στις εσχατιές (sic) της χώρας!!Κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να δηλώσει περιοχές που δεν επιθυμεί.....η κάνω λάθος; Δηλαδή πως και από ποιους θα καλυφθούν εκεί τα κενά; Από Αρειανούς....από κατάδικους;Και απορούμε πως φτάσαμε έως εδώ...
Να υποθέσω ότι είσαι διορισμένος σε κανένα αστικό κέντρο ή σε καμιά ημιαστική περιοχή, βατή, με ήπιους χειμώνες, που δεν μένει αποκλεισμένη από τους αέρηδες, τα μποφώρ και τις απεργίες και μιλάς εκ του ασφαλούς ή θα αρχίσεις να με "στολίζεις" πάλι;Μα καλά, οι εκπαιδευτικοί μόνο θα βελτιώσουμε τις συνθήκες εκπαίδευσης ή το κράτος και η επίσημη Πολιτεία πρωτίστως; Είχες ακούσει τον Σεπτέμβριο για τα χάλια και την εκμετάλλευση των αναπληρωτών ως προς την εξεύρεση κατοικίας τους στις Κυκλάδες, τη Ρόδο και την Κρήτη; Γνωρίζεις πως αν πας ως αναπληρωτής στην άγονη γραμμή, τον χειμώνα, με την κακοκαιρία, μπορεί να κάνει ακόμη και βδομάδα να πιάσει το πλοίο της γραμμής και τα άλλα τα μικρότερα πλοιάρια που εφοδιάζουν με προιόντα αυτά τα νησάκια να κάνουν ένα 10ημερο να φανούν; Προφανώς, όχι!Αν διοριζόμουν, θα πήγαινα οπουδήποτε, να 'σαι σίγουρος, γιατί αγαπώ το λειτούργημά μου και μου αρέσει να βοηθώ τα παιδιά! Και θα ήθελα να μείνω εκεί και κάποια χρόνια!Τώρα, όμως, σαν αναπληρώτρια (και κυρίως μετά την άρση του διετούς αποκλεισμού από τους πίνακες) και με το σημερινό αδιέξοδο της αδιοριστίας να συνεχίζετε, σκέφτομαι, κρίνω κι αν μπορώ, σύμφωνα με τις δικές μου ανάγκες και οικογενειακές συνθήκες, πηγαίνω, αν κρίνω πως δεν μπορώ, δεν πηγαίνω! Άνθρωποι είμαστε κι εμείς οι αναπληρωτές, όχι μηχανές, ούτε υπεράνθρωποι!
@ gia 96Οι υποθέσεις σου είναι λάθος...όλη υπηρεσία μου είναι σε μικρά επαρχιακά ήμερη και αρκετές φορές με δύσκολη συγκοινωνία...Άλλο όμως οι ανάγκες του καθενός και άλλο οι χαρακτηρισμοι....μην παίζουμε με τις λέξεις........ΥΓ. Μην εχεις την εντύπωση ότι μόνο εσύ γνωριζεις τις δυσκολίες της υπαίθρου και της επαρχίας ....γιατί εγώ τις ζω....byeΥΓ....και μην λατρεύετε τόσο την εκπαίδευση....για τι θα πάθει ασφυξία.
Δάσκαλος είναι...Αυτό...
Διδάσκω ξένη γλωσσα σε 5 σχολεία ....
Αν εχεις δική σου άποψη για τα εκπαιδευτικά προβλήματα και προτάσεις περιμενουμε να τις εκθέσεις διαφορετικά απόλαυσε την νιρβάνα σου....όπου και αν ευρίσκεσαι
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΑ ΛΕΩ...ΛΥΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ....ΣΤΑΔΙΑΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΟΝΟ....