*

Αποστολέας Θέμα: Μετάταξη μέσω ΕΣΚ  (Αναγνώστηκε 123875 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος anna_s

 • Προχωρημένο μέλος
 • **
 • Μηνύματα: 181
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Προφίλ
Απ: Μετάταξη μέσω ΕΣΚ
« Απάντηση #266 στις: Οκτώβριος 04, 2019, 10:45:00 μμ »
Άδωνις εν δράσει!
Οι υπόλοιποι ακόμα περιμένουν την αποδέσμευση...
Υ.Γ. Η μετάταξη δεν είναι για λόγους υγείας, διότι θα αναφερόταν η σχετική γνωμοδότηση της Κεντρικής Επιτροπής Κινητικότητας.

 Άρα η αποδέσμευση δεν είναι απαραίτητη τελικά..αρκεί να ξέρεις τον υπουργό!! 🤔🤫

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

 • Ιστορικό μέλος
 • *****
 • Μηνύματα: 4006
 • Λατρεύω την εκπαίδευση
  • Προφίλ
  • E-mail
  • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Μετάταξη μέσω ΕΣΚ
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 05:37:18 »

Αποσυνδεδεμένος kr606343

 • Πλήρες μέλος
 • ***
 • Μηνύματα: 201
 • Λατρεύω την εκπαίδευση
  • Προφίλ
Απ: Μετάταξη μέσω ΕΣΚ
« Απάντηση #267 στις: Οκτώβριος 05, 2019, 08:58:01 πμ »
Άρα η αποδέσμευση δεν είναι απαραίτητη τελικά..αρκεί να ξέρεις τον υπουργό!! 🤔🤫

Οι υπουργοί του κοινοβουλευτισμού μπορούν να διατάξουν ότι παρανομία θέλουν. Όλες τους οι παρανομίες καλύπτονται καταρχήν από εμάς που τους ανεχόμαστε και κατά δεύτερον από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών του Βενιζέλου.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι όμως που υπακούν σε παράνομες εντολές υπουργών χωρίς να αναφέρουν εγγράφως την διαφωνία τους, είναι υπόλογοι.
Παράθεση
Δημοσιουπαλληλικός κώδικας
Άρθρο 25 Νομιμότητα υπηρεσιακών ενεργειών
1. Ο υπάλληλος είναι υπεύθυνος για την εκτέλεση των καθηκόντων του και τη νομιμότητα των υπηρεσιακών του ενεργειών.
2. Ο υπάλληλος οφείλει να υπακούει στις διαταγές των προϊσταμένων του. Όταν όμως εκτελεί διαταγή, την οποία θεωρεί παράνομη, οφείλει, πριν την εκτέλεση, να αναφέρει εγγράφως την αντίθετη γνώμη του και να εκτελέσει τη διαταγή χωρίς υπαίτια καθυστέρηση. Η διαταγή δεν προσκτάται νομιμότητα εκ του ότι ο υπάλληλος οφείλει να υπακούσει σε αυτήν.
3. Αν η διαταγή είναι προδήλως αντισυνταγματική ή παράνομη, ο υπάλληλος οφείλει να μην την εκτελέσει και να το αναφέρει χωρίς αναβολή. Όταν σε διαταγή, η οποία προδήλως αντίκειται σε διατάξεις νόμων ή κανονιστικών πράξεων, διατυπώνονται επείγοντες και εξαιρετικοί λόγοι γενικότερου συμφέροντος ή όταν, ύστερα από άρνηση υπακοής σε πρώτη διαταγή που προδήλως αντίκειται σε τέτοιες διατάξεις, ακολουθήσει δεύτερη διαταγή που εκθέτει επείγοντες και εξαιρετικούς λόγους γενικότερου συμφέροντος, ο υπάλληλος οφείλει να εκτελέσει τη διαταγή και να αναφέρει συγχρόνως στην προϊσταμένη αρχή εκείνου που τον διέταξε. Επί νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, εφόσον εκείνος που διέταξε είναι το διοικητικό συμβούλιο ή το ανώτατο μονομελές όργανο διοίκησης, η αναφορά υποβάλλεται στον εποπτεύοντα Υπουργό. Εάν εκείνος που διέταξε είναι ο Υπουργός, η αναφορά υποβάλλεται στον Πρωθυπουργό.
4. Αν ο υπάλληλος έχει αντίθετη γνώμη για εντελλόμενη ενέργεια, για την οποία είναι αναγκαία η προσυπογραφή ή η θεώρηση του, οφείλει να τη διατυπώσει εγγράφως για να απαλλαγεί από την ευθύνη. Εάν παραλείπει την προσυπογραφή ή θεώρηση, θεωρείται ότι προσυπέγραψε ή θεώρησε.
5. Οι προϊστάμενοι όλων των βαθμίδων οφείλουν να προσυπογράφουν τα έγγραφα που ανήκουν στην αρμοδιότητα τους και εκδίδονται με την υπογραφή του προϊσταμένου τους. Αν διαφωνούν, οφείλουν να διατυπώσουν εγγράφως τις τυχόν αντιρρήσεις τους. Αν παραλείψουν να προσυπογράψουν το έγγραφο, θεωρείται ότι το προσυπέγραψαν.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 05, 2019, 09:06:03 πμ από kr606343 »
Ο διαχειριστής του pde μου απαγόρευσε, σήμερα 20/3/2020, να μιλάω και να στέλνω προσωπικά μηνύματα. Ας αναρωτηθούν κάποιοι για ποιόν λόγο υπάρχει λογοκρισία στο pde, και ποιος και με τι σκοπούς την ενορχηστρώνει.

Αποσυνδεδεμένος kr606343

 • Πλήρες μέλος
 • ***
 • Μηνύματα: 201
 • Λατρεύω την εκπαίδευση
  • Προφίλ
Απ: Μετάταξη μέσω ΕΣΚ
« Απάντηση #268 στις: Οκτώβριος 05, 2019, 09:16:20 πμ »
Αν οι δημόσιοι υπάλληλοι διαμαρτύρονταν εγγράφως στις παρανομίες των υπουργών πριν τις εκτελέσουν, και αν οι πολίτες έκαναν αγωγή σε κάθε δημόσιο υπάλληλο ο οποίος εκτελεί τις παράνομες εντολές υπουργών χωρίς να διαμαρτύρεται εγγράφως, τότε ίσως να βρισκόταν κάποιος τίμιος εισαγγελέας να στείλει τους υπουργούς στο ειδικό δικαστήριο του ΣΤΕ (το οποίο φυσικά ως ελεγχόμενο από τους πολιτικούς δικαστήριο θα αθώωνε τους υπουργούς, αλλά το πολιτικό κόστος θα μετριόταν βαρύ).

Δυστυχώς ο κοινοβουλευτισμός έχει μολύνει τις συνειδήσεις όλων μας, και μας έχει μετατρέψει σε υποταγμένους δούλους.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 05, 2019, 11:00:08 πμ από kr606343 »
Ο διαχειριστής του pde μου απαγόρευσε, σήμερα 20/3/2020, να μιλάω και να στέλνω προσωπικά μηνύματα. Ας αναρωτηθούν κάποιοι για ποιόν λόγο υπάρχει λογοκρισία στο pde, και ποιος και με τι σκοπούς την ενορχηστρώνει.

Αποσυνδεδεμένος giannisf

 • Νέο μέλος
 • *
 • Μηνύματα: 1
 • Λατρεύω την εκπαίδευση
  • Προφίλ
Απ: Μετάταξη μέσω ΕΣΚ
« Απάντηση #269 στις: Οκτώβριος 06, 2019, 02:18:41 μμ »
Ενημερωτικό του αιρετού στο  ΚΥΣΔΕ
           Νεκτάριου Κορδή
εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο  των
Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

Θέμα: Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ στις 4/10/2019 και τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
    Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ που έγινε την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:
1.   Χορηγήθηκε άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου σε Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 31 του ν.3528/2007.
2.   Έγιναν δεκτές 18 αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών για σοβαρούς λόγους υγείας ή για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους. Για το ίδιο ζήτημα απορρίφθηκε 1 αίτηση. Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να επικαλούνται προσωπικούς λόγους για την υποβολή αίτησης παραίτησης, αλλά μόνο οικογενειακούς ή λόγους υγείας.
3.   Απορρίφθηκαν 2 ενστάσεις εκπαιδευτικών επί των αποσπάσεων σε Μουσικά Σχολεία. Για το ίδιο ζήτημα έγινε δεκτή 1  ανάκληση απόσπασης και απορρίφθηκε 1 αίτηση θεραπείας επί των αποσπάσεων σε Μουσικά Σχολεία.
4.   Απορρίφθηκε 1 αίτηση ανάκλησης μετάθεσης σε ΚΕΣΥ.
5.   Έγιναν δεκτές 4 αιτήσεις εκπαιδευτικών που ζητούν μετάταξη σε θέσεις ΕΔΙΠ/ΕΕΠ κατόπιν θετικών εισηγήσεων των τριμελών επιτροπών των ΑΕΙ
6.   Απορρίφθηκε 1 αίτηση εκπαιδευτικού για ανάκληση μετάταξης από θέση ΕΔΙΠ.
7.   Εξετάστηκε 1 αίτηση μετάταξης μέλους ΕΕΠ  από την Τριτοβάθμια στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Η αίτηση δεν ικανοποιήθηκε, λόγω μη ύπαρξης οργανικών κενών στις δηλωθείσες περιοχές μετάταξης. Παράλληλα απορρίφθηκαν 4 αιτήσεις μετάταξης από κλάδο σε κλάδο.  Για το ίδιο ζήτημα αποδεσμεύτηκαν 3 εκπαιδευτικοί που ζητούν μετάταξη στην Πρωτοβάθμια. Σχετικά με τις μετατάξεις σε κλάδους της Δευτεροβάθμιας, να ενημερώσουμε ότι έχουν ήδη υπογραφεί από την Υπουργό και βρίσκονται στις οικονομικές υπηρεσίες του Υπουργείου για τη μεταφορά πιστώσεων. Οι μετατάξεις από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια θα συζητηθούν στις 8 Οκτωβρίου.
8.   Απορρίφθηκαν 4 αιτήσεις επανεξέτασης σχετικά με μετατάξεις σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Κατά τη συζήτηση του θέματος τονίσαμε την πάγια θέση μας, οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν μετάταξη να αποδεσμεύονται και να συμμετέχουν ισότιμα με τους άλλους Δημοσίους Υπαλλήλους στη διαδικασία Κινητικότητας! Εξάλλου η αποδέσμευση του εκπαιδευτικού δε σημαίνει και μετάταξη μιας και οι ολοκληρωμένες μετατάξεις εκπαιδευτικών σε άλλες Δημόσιες υπηρεσίες είναι ελάχιστες! 
9.   Εγκρίθηκε 1 απόσπαση κατά προτεραιότητα αιρετού ΟΤΑ.
10.   Έγιναν δεκτές 2 ανακλήσεις αποσπάσεων σε ΣΜΕΑΕ/ΚΕΣΥ. Έγιναν δεκτές 7 ανακλήσεις αποσπάσεων σε ΠΥΣΔΕ. Πάγια θέση μας είναι  να γίνεται κάλυψη των λειτουργικών κενών μετά τις ανακλήσεις από τους επόμενους σε μόρια εκπαιδευτικούς.
11.   Απορρίφθηκαν 2 τροποποιήσεις αποσπάσεων, ενώ συζητήθηκαν 44 χειρόγραφες ενστάσεις επί των αποσπάσεων οι οποίες και απορρίφθηκαν. Διαφωνήσαμε ζητώντας –έστω- να ικανοποιηθούν ορισμένες από τις αιτήσεις αυτές.
12.   Σχετικά με τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών η  συνολική θέση μας είναι η ακόλουθη: «Από τις 20 Αυγούστου είχαμε τονίσει την αναγκαιότητα πραγματοποίησης Β΄ Φάσης αποσπάσεων εκπαιδευτικών μέσω συστήματος και σε υπαρκτά λειτουργικά κενά πριν τις προσλήψεις αναπληρωτών. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη με απόφαση της Πολιτικής Ηγεσίας. Παρόλα αυτά ακόμα και μετά την Α΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών είχαμε 3000 λειτουργικά κενά γεγονός που επέτρεπε την πραγματοποίηση Β΄ φάσης Αποσπάσεων! Δυστυχώς ούτε και αυτό συνέβη με αποτέλεσμα να έχουμε μέχρι σήμερα περί τις 150 αποσπάσεις εκπαιδευτικών για σοβαρούς λόγους υγείας, οικογενειακούς και κοινωνικούς. Προφανώς είναι σημαντικό που αποσπάστηκαν αυτοί οι εκπαιδευτικοί, αλλά σήμερα εξακολουθούν να υπάρχουν εκατοντάδες μόνιμοι εκπαιδευτικοί σε απόγνωση μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους και με πολύ σοβαρά προβλήματα! Με δεδομένο ότι και μετά τη Β΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών, τα εναπομείναντα λειτουργικά κενά της Δευτεροβάθμιας πλησιάζουν τα 2000 ζητάμε να γίνει τώρα –μέσω ΟΠΣΥΔ- Β΄ φάση αποσπάσεων σε ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ! Μέχρι σήμερα επαναλαμβάνεται δυστυχώς το φαινόμενο σε περιοχές που ζητούσαν να αποσπαστούν –ανεπιτυχώς- μόνιμοι εκπαιδευτικοί, να προσλαμβάνονται μετά από λίγες μέρες αναπληρωτές/τριες της ειδικότητάς τους! Μελετώντας τις ενστάσεις διαπιστώνουμε ότι πολλά ζευγάρια εκπαιδευτικών μονίμων και αναπληρωτών υπηρετούν σε διαφορετικές περιοχές της χώρας! Σε λίγες μέρες θα βγει η εγκύκλιος για τις Γενικές Μεταθέσεις του 2020! Είναι πολύ σημαντικό που στην προηγούμενη εγκύκλιο του Υπουργείου ελήφθη μέριμνα για τη συνυπηρέτηση με εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν πρόσφατα ως αναπληρωτές/τριες! Πρέπει όμως, επιτέλους, το Υπουργείο να ενισχύσει –έμπρακτα- και τη συνυπηρέτηση μονίμων εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε διάφορες γωνιές της χώρας και συντηρούν 2 και 3 σπίτια! Είναι προφανές ότι απαιτείται αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου για τις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις που βασίζεται κυρίως στο ΠΔ50/96 και ΠΔ100/97! Είκοσι χρόνια μετά οι αλλαγές είναι επιβεβλημένες! Κατά το πρόσφατο παρελθόν είχε συγκροτηθεί Επιτροπή Υπηρεσιακών Μεταβολών με τη συμμετοχή των αρμοδίων τμημάτων του Υπουργείου, της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ και είχε συζητήσει πολύ σοβαρά ζητήματα για τις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις. Μεταξύ αυτών και οι περιπτώσεις των Μουσικών, Καλλιτεχνικών, Διαπολιτισμικών και Μειονοτικών Σχολείων.
Είναι επιβεβλημένη, κατά την άποψή μας, η μοριοδότηση των κριτηρίων μεταθέσεων/αποσπάσεων σε αυτές τις περιπτώσεις για να υπάρξει αντικειμενικότερη κατάταξη των εκπαιδευτικών! Μοριοδότηση φυσικά πρέπει να υπάρξει και στις αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε φορείς και υπηρεσίες!
13.   Κατά τη διάρκεια του 19ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ οι ΣΥΝΕΚ κατέθεσαν μια ολοκληρωμένη σειρά προτάσεων για πολύ σημαντικά ζητήματα της εκπαίδευσης, μεταξύ των οποίων, και τα εργασιακά ζητήματα των εκπαιδευτικών! Ειδικότερα θεωρούμε πολύ σημαντικά τα εργασιακά ζητήματα, που αφορούν την καθημερινότητα όλων των εκπαιδευτικών! Οι θέσεις μας αυτές παρουσιάζονται εδώ
14.   Οι επόμενες προσλήψεις αναπληρωτών σε όλες τις δομές δεν αναμένονται νωρίτερα από τις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου! Τα κενά δυστυχώς παραμένουν και είναι πολύ σοβαρά!
Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών, σας ευχόμαστε καλή δύναμη και υγεία!
Με συναδελφικούς – αγωνιστικούς  χαιρετισμούς
Αθήνα 5/10/2019
   
Νεκτάριος Κορδής,
αιρετό τακτ. μέλος του ΚΥΣΔΕ
(τηλ.: 6977513534,
ηλ. δ/νση:  nekordis@yahoo.gr
http://nekordis64.blogspot.gr )
  Άκης Λουκάς   
  αιρετό αναπλ. μέλος του ΚΥΣΔΕ   
 ( τηλ.:6974320189, 
 ηλ.δ/νση: loukasevangelos@gmail.com

 
                     εκλεγμένων  με το ψηφοδέλτιο  των
Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

 • Ιστορικό μέλος
 • *****
 • Μηνύματα: 4006
 • Λατρεύω την εκπαίδευση
  • Προφίλ
  • E-mail
  • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Μετάταξη μέσω ΕΣΚ
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 05:37:18 »

Αποσυνδεδεμένος tommy1830

 • Νέο μέλος
 • *
 • Μηνύματα: 50
  • Προφίλ
Μετάταξη μέσω ΕΣΚ
« Απάντηση #270 στις: Οκτώβριος 08, 2019, 02:20:44 μμ »
Μπράβο στον patreas για τον εντοπισμό των φεκ
 Έχεις ενημερώσει τους αιρετούς, όχι ότι δεν ξέρουν τι γίνεται, αλλά να ξέρουν ότι γνωρίζουμε.

Στάλθηκε από το Le X522 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


Αποσυνδεδεμένος rockman

 • Νέο μέλος
 • *
 • Μηνύματα: 37
  • Προφίλ
Απ: Μετάταξη μέσω ΕΣΚ
« Απάντηση #271 στις: Οκτώβριος 10, 2019, 02:15:45 μμ »
πάντως αυτός ο εμπαιγμός δεν μπορεί να συνεχιστεί >:(
με την εκκίνηση του νέου κύκλου κινητικότητας μέσω ΕΣΚ θεωρώ πως πρέπει όλοι εμείς που θιγόμαστε
από το "μπλόκο" του ΥπΠΕΘ να συνασπιστούμε και ομαδικά να πιέσουμε αιρετούς, ΚΥΣΔΕ κ την ηγεσία του υπουργείου

αν μη τι άλλο να μην μας περνάνε για ιθαγενείς...
Together We Stand, Divided We Fall...

Αποσυνδεδεμένος anna_s

 • Προχωρημένο μέλος
 • **
 • Μηνύματα: 181
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Προφίλ
Απ: Μετάταξη μέσω ΕΣΚ
« Απάντηση #272 στις: Οκτώβριος 10, 2019, 03:29:40 μμ »
πάντως αυτός ο εμπαιγμός δεν μπορεί να συνεχιστεί >:(
με την εκκίνηση του νέου κύκλου κινητικότητας μέσω ΕΣΚ θεωρώ πως πρέπει όλοι εμείς που θιγόμαστε
από το "μπλόκο" του ΥπΠΕΘ να συνασπιστούμε και ομαδικά να πιέσουμε αιρετούς, ΚΥΣΔΕ κ την ηγεσία του υπουργείου

αν μη τι άλλο να μην μας περνάνε για ιθαγενείς...

Και με δικηγόρους, με αγωγές ή ότι άλλο...

Όποιος γνωρίζει, ας μου προτείνει σας παρακαλώ κάποιον δικηγόρο στην Αθήνα, που να είναι καλός στα δημοσιοϋπαλληλικά! Και σε πμ αν θέλετε, για να μη θεωρηθεί διαφήμιση.

Αποσυνδεδεμένος DONCORLEONE1

 • Πλήρες μέλος
 • ***
 • Μηνύματα: 300
 • Λατρεύω την εκπαίδευση
  • Προφίλ
Απ: Μετάταξη μέσω ΕΣΚ
« Απάντηση #273 στις: Οκτώβριος 10, 2019, 05:16:14 μμ »
1.Με ποια αιτιολογία απορρίπτονται οι αιτήσεις για μετάταξη- απόσπαση;
2.Μπορεί να φτάσει το θέμα στο ευρωπαικό  δικαστήριο;

Αποσυνδεδεμένος tommy1830

 • Νέο μέλος
 • *
 • Μηνύματα: 50
  • Προφίλ
Μετάταξη μέσω ΕΣΚ
« Απάντηση #274 στις: Οκτώβριος 10, 2019, 05:46:06 μμ »
Ότι οι εκπαιδευτικοί καλύπτουν λειτουργικά κενά και δεν είναι δυνατή η απώλεια οργανικών θέσεων και πιστώσεων. Ακόμα δε ξέρω να έχει έρθει σε κάποιον υπογεγραμμένη αρνητική υπουργική απόφαση, μόνο η αρνητική εισήγηση του Κυσδε σε όσους έκαναν ένσταση η ζήτησαν τα πρακτικά.


Στάλθηκε από το Le X522 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


Αποσυνδεδεμένος actor

 • Πλήρες μέλος
 • ***
 • Μηνύματα: 324
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Απ: Μετάταξη μέσω ΕΣΚ
« Απάντηση #275 στις: Οκτώβριος 10, 2019, 05:49:09 μμ »
Επιβεβαιώνω, έτσι είναι... Η Απόφαση μέσω του αρμόδιου γραφείου του ΥΠΑΙΘ...

Αποσυνδεδεμένος rockman

 • Νέο μέλος
 • *
 • Μηνύματα: 37
  • Προφίλ
Απ: Μετάταξη μέσω ΕΣΚ
« Απάντηση #276 στις: Οκτώβριος 11, 2019, 12:46:01 πμ »
βάσει ποιού νόμου, υπουργ.απόφασης ή εγκυκλίου ισχυρίζονται πως όταν μεταταγεί ένας εκπαιδευτικός
"χάνεται" και η οργανική του θέση; εγώ δεν ξέρω κάτι τέτοιο, μήπως γνωρίζει κανείς;
ή έτσι απλά πετάνε μια μπαρούφα για δικαιολογία, πιστεύοντας πως πείθουν;

και εν πάσει περιπτώσει, ισχύει αυτό το επιχείρημα και για τους εκπαιδευτικούς που δεν κατέχουν οργανική θέση;
προφανώς βέβαια οι περιπτώσεις των προαναφερθέντων ΦΕΚ με κάποιον "μαγικό" τρόπο εξαιρούνται του κανόνα...
Together We Stand, Divided We Fall...

Αποσυνδεδεμένος ion31

 • Νέο μέλος
 • *
 • Μηνύματα: 40
 • Λατρεύω την εκπαίδευση
  • Προφίλ
Απ: Μετάταξη μέσω ΕΣΚ
« Απάντηση #277 στις: Οκτώβριος 11, 2019, 08:21:06 πμ »
Όλοι οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί κατέχουν οργανική θέση. Όσοι είναι στη διάθεση πυσδε απλά δεν έχουν πάρει "οριστική τοποθέτηση" σε  συγκεκριμένο σχολείο. Ο όρος "οργανική θέση" αντί της οριστικής τοποθέτησης είναι παραπλανητικός και δυστυχώς τον χρησιμοποιεί ακόμα και το υπουργείο (για να μη θυμηθώ κόμματα και συνδικαλιστές μερικά χρόνια πριν που τρομοκρατούσαν όσους δε είχαν οριστική τοποθέτηση ).

Κατα τ'αλλα έχω την εντύπωση οτι ο νόμος περί κινητικότητας αναφέρει οτι αν καλύπτεται το 50% των οργανικών σε μια περιοχή τότε μπορεί να προχωρήσει η μετάταξη.

Αποσυνδεδεμένος tommy1830

 • Νέο μέλος
 • *
 • Μηνύματα: 50
  • Προφίλ
Μετάταξη μέσω ΕΣΚ
« Απάντηση #278 στις: Οκτώβριος 11, 2019, 08:41:56 πμ »
Κατά αρχήν δεν υπάρχει απώλεια οργανικής αφού η μετάταξη γίνεται σε άλλη κενή οργανικη. Μόνο οι πιστώσεις τους ενδιαφέρουν. Κατα την εισήγηση του, ο  γενικος διευθυντής του τμήματος κινητικότητας , προς το Κυσδε θεωρεί πως το 50% δεν ισχύει και αναιρείται από το άρθρο περί αποδέσμευσης. Το άρθρο το οποίο κάνει κατάχρηση το υπουργείο.

Στάλθηκε από το Le X522 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


Αποσυνδεδεμένος ion31

 • Νέο μέλος
 • *
 • Μηνύματα: 40
 • Λατρεύω την εκπαίδευση
  • Προφίλ
Απ: Μετάταξη μέσω ΕΣΚ
« Απάντηση #279 στις: Οκτώβριος 11, 2019, 08:43:41 πμ »
Υπάρχουν δυο ειδών μετατάξεις  με μεταφορά και χωρίς μεταφορά της οργανικής. Δεν ξέρω τι είδους είναι οι επίμαχες

 

Pde.gr, © 2005 - 2021

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
Στατιστικά
 • Σύνολο μηνυμάτων: 1051771
 • Σύνολο θεμάτων: 17928
 • Σε σύνδεση σήμερα: 421
 • Σε σύνδεση έως τώρα: 1737
 • (Σεπτέμβριος 06, 2014, 04:03:51 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 0
Επισκέπτες: 237
Σύνολο: 237

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.14 δευτερόλεπτα. 32 ερωτήματα.