0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Και εμένα αυτός του ο αρνητισμός με προβληματίζει ιδιαίτερα και επειδή δε θέλω η νέα χρονιά να είναι σαν την προηγούμενη και θέλω να του δώσω μία "σπρωξιά" παραπάνω απευθύνθηκα εδώ. Ο μικρός γενικά μεγαλώνει σε ένα περιβάλλον πολύ υποστηρικτικό. Έτσι αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι τουλάχιστον από εμένα και από τους κοντινούς γύρω του δεν υπάρχει κάτι που είναι άξιο να αναφερθεί. Γι’αυτό και δεν μπορώ να δικαιολογήσω τον τόσο μεγάλο αρνητισμό του. Πολλές φορές μου αναφέρει ότι μισεί την έκθεση και αναρωτιέμαι μήπως έχω κάνει κάτι εγώ λάθος και αντιμετωπίζουμε αυτό το ζήτημα. Σα να μη θέλει να πιέζει τον εαυτό του. Στα αρχαία είναι άψογος όπως και στην ιστορία. Γενικά μια συνολική εικόνα πολύ ικανοποιητική.
Στα αρχαια ιστορια ειναι καλος σε σημειο εμμονικό?? ή απλα ενας καλος μαθητης?? εχει αλλες τετοιες "εμμονικες" αρνήσεις, γενικοτερα ??
Όχι όχι ένας απλά καλός μαθητής. Γενικότερα είναι ένα παιδάκι πολυ συνεργάσιμο. Όλα ταΧρόνια που τον έχω κάνει τα πάντα στον δικό του χρόνο. Μία σχετική γκρίνια όπως όλα τα παιδάκια. Τη δυσκολία στην έκφραση την είχε απο μικρός. Έκανε όμως πολλά βήματα και εξελίχθηκε πολυ καλά! Από την α γυμνασίου άρχισε να παρουσιάζει περίεργη συμπεριφορά στο συγκεκριμένο μάθημα. Συζητώντας με μία φίλη μου επίσης εκπαιδευτικό μου είπε πως ίσως δεν είναι όλα τα παιδιά αποδοτικά στο μάθημα της έκθεσης. Δεν μπορούν να είναι σε όλα τα μαθήματα καλοί! Από την άλλη τρομάζω στη σκέψη πως το μάθημα της έκθεσης θα τον ακολουθεί μέχρι και τη γ λυκείου! Άρα πρέπει να δοθεί μεγάλη σημασία.
Τοτε καλο ειναι να επιστήσεις την προσοχη στους γονεις και μαζι τους και μαζι με την καθηγητρια του στο σχολειο να βρείτε μια κοινη γραμμη πλεύσης ώστε να βοηθησετε το παιδι!! Για εμενα καλο ειναι σε μια ενημερωση γονεων στο σχολειο να πας μαζι και να συζητησετε ολοι μαζι με την καθηγητρια του σχολείου!! Ισως εκει ειναι το "μυστικο", στο σχολείο!!Το ξερω οτι δεν συμβαινει στα σχολεια γενικής αυτο ... οι καθηγητες των ιδιαιτερων να συνεργάζονται στενα με τους καθηγητες των σχολείων αλλα για εμενα καλο στα παιδια θα κανει!!Παντως στην ειδική αγωγη συμβαινει συχνα και δεν ειναι κακο!!
Ναι ίσως και να φταίει το μάθημα στο σχολείο, μπορεί να έχει έναν καθηγητή που να κάνει χάλια μάθημα και να τόχει μισήσει ή να μην του φέρεται καλά εκείνος. Παράδειγμα στο Λύκειο στα Αρχαία Κατεύθυνσης
Δε σου κρύβω πως με προβλημάτισες αρκετά! Χαίρομαι που μέσα εδώ έχω μαζέψει τόσες καλές ιδέες και θα ξεκινήσω και εγώ με διαφορετική διάθεση την προσέγγιση του ζητήματος! Ως προς το προφορικό κομμάτι, η κατάσταση παραμένει ίδια. Αν τον αφήσω χωρίς ερωτήσεις με σκοπό να κινήσω τον λόγο και τη φαντασία του θα στέκεται σκεπτόμενος για ώρα ή θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια λέγοντας δεν μπορώ! Το λεξιλόγιό του δε θα το χαρακτήριζα πλούσιο. Σε ίσως νορμαλ επίπεδο. Δε θα με εντυπωσιάσει ποτέ η ποικιλία του, ταυτόχρονα όμως δε θα δυσανασχετήσω γιατι δεν είναι κάτι που να τραβάει το γραπτό πίσω. Στον ελεύθερο χρόνο του κάνει κάποιο άθλημα και φυσικά παιχνίδι στον υπολογιστή(αν και η μαμά δεν αφήνει τα βιντεοπαιχνίδια μέσα στην εβδομάδα, απ’όσο γνωρίζω).