0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συνάδελφοι μη δίνετε σημασία. Είναι σύνηθες φαινόμενο όταν συζητιούνται τέτοια θέματα να ξεπετάγονται νέοι λογαριασμοί οι οποίοι εξαφανίζονται όταν το θέμα ξεφουσκώσει.Αυτή τη φορά αυτό που θέλουν δε θα περάσει γιατί οι αδικίες δεν είναι πλέον ανεκτές. Τώρα πια θα μιλήσουν οι δικηγόροι μας. Αρκετά ανεχτήκαμε, τα παιδιά μας δε χρωστάνε τίποτα στα άλλα παιδιά. Ας πάλευαν και οι γονείς τους όπως παλέψαμε κι εμείς που φτύσαμε αίμα για να αποκτήσουμε τριψήφιο αριθμό μορίων. Και ποιο το αποτέλεσμα; Μας περνάει η άλλη χαλαρά στον πίνακα με τα 2 της μόρια και τα 4 παιδιά της επειδή λέει το δικαιούται.Όμως τα ψέματα τελείωσαν, το χρωστάμε στα δικά μας παιδιά που μας στερούνται για να δουλεύουν άλλοι στη θέση μας....
Αυτό που λέει ο χρήστης είναι ότι το δημογραφικό είναι πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα από το ποιος θα διδάξει στο σχολείο και καλεί αυτούς που έχουν συμβάλει στην άμβλυνση του να οργανωθούν.Δεν καταλαβαίνω γιατί σε ενοχλεί. Σε όλο το δημόσιο δίνονται θέσεις αποκλειστικά σε τριτεκνους και πολύτεκνους.
Ασφαλώς κάνεις πλάκα όταν λες ότι δεν είναι μεγάλο πρόβλημα ποιος θα διδάξει..Αν το θεωρείται μικρό πρόβλημα μην ξανά γκρινιάξει κανείς ότι δε γίνεται δουλειά στα σχολεία και αναγκάζονται οι γονείς να καταξοδευονται στα φροντιστήρια...Άσε που για το περίφημο ποιος είναι καλύτερος να διδάξει δημιουργήθηκε ΑΣΕΠ..Ότι η υπογεννητικότητα είναι σοβαρή υπόθεση είναι γεγονός αλλά άλλο θέμα...Δίνονται επιδόματα και άλλες διευκολύνσεις..Όχι όμως βωμός για τα πάντα γιατί έτσι δεν την χτυπάς αφού αποτρέπεις ακόμη περισσότερο όσους δεν έχουν παιδιά αφού δεν έχουν δουλειά κλπ κλπ.δηλαδή ένας πολύτεκνος να μην προσπαθεί για τίποτα αφού θα του τα δώσει όλα στο πιάτο το κράτος. Άλλο πράγμα έγραψα πάνω στη βάση κι με παίρνουν σε κάποιο ποσοστό λόγω πολυτεκνίας έστω, κι άλλο πράγμα δεν πήγα καν να δώσω ή έδωσα και πάτωσα τελείως αλλά θα διοριστώ γιατί στο τεστ γονιμότητας πήγα περίφημα..Νομίζω υπάρχει διαφορά κερδίζω κάποιες θέσεις από το εμφανίζομαι από το πουθενά.
Πάντως στο σχολείο που πάνε τα παιδιά μου δεν έχουμε αναπληρωτές 3τεκνους και πολύτεκνους. Επίσης επειδή είμαστε αρκετές οικογένειες που έχουμε 3 και 4 παιδιά αναγκάστηκαν να φέρουν και άλλους αναπληρωτές για να καλύψουν τις θέσεις.Ευχαριστώ
Ασφαλώς κάνεις πλάκα όταν λες ότι δεν είναι μεγάλο πρόβλημα ποιος θα διδάξει..Αν το θεωρείται μικρό πρόβλημα μην ξανά γκρινιάξει κανείς ότι δε γίνεται δουλειά στα σχολεία και αναγκάζονται οι γονείς να καταξοδευονται στα φροντιστήρια...Άσε που για το περίφημο ποιος είναι καλύτερος να διδάξει δημιουργήθηκε ΑΣΕΠ..Ότι η υπογεννητικότητα είναι σοβαρή υπόθεση είναι γεγονός αλλά άλλο θέμα...Δίνονται επιδόματα και άλλες διευκολύνσεις..Όχι όμως βωμός για τα πάντα γιατί έτσι δεν την χτυπάς αφού αποτρέπεις ακόμη περισσότερο όσους δεν έχουν παιδιά αφού δεν έχουν δουλειά κλπ κλπ.δηλαδή ένας πολύτεκνος να μην προσπαθεί για τίποτα αφού θα του τα δώσει όλα στο πιάτο το κράτος. Άλλο πράγμα έγραψα πάνω στη βάση κι με παίρνουν σε κάποιο ποσοστό λόγω πολυτεκνίας έστω, κι άλλο πράγμα δεν πήγα καν να δώσω ή έδωσα και πάτωσα τελείως αλλά θα διοριστώ γιατί στο τεστ γονιμότητας πήγα περίφημα..Νομίζω υπάρχει διαφορά κερδίζω κάποιες θέσεις από το εμφανίζομαι από το πουθενά, όπως επίσης άλλο πολύτεκνοι κι άλλο αναξιοπαθούντες, που δεν μπορούν να κάνουν τίποτα κ πρέπει να έρθει το κράτος από μηχανής θεός να τους σώσει...Επιπλέον όταν διεξάγονταν γραπτοί ασεπ κάποιοι δεν ήταν ακόμα πολύτεκνοι ώστε να μην έχουν χρόνο να διαβάσουν..κάποιοι γίναν στην πορεία..αυτοί να επιβραβευθούν για τί??και να διευκολυνθούν επίσης για ποιο λόγο?ακριβώς?.
Σε άλλα όμως υπάρχουν.. Κι αν είστε τόσοι πολλοί και ανοίγετε ολόκληρα σχολεία ανοίξτε ιδιωτικό να γίνεται και επιχειρηματίες !!να σας έχει η εκάστοτε κυβέρνηση στα όπα όπα
Θεωρώ ότι μιλάω με εξυπνόυς ανθρώπου.Είναι απλά μαθηματικά. Εάν δεν υπήρχαν αυτές οι οικογένειες δεν θα διορίζονταν π.χ. 5 αναπληρωτές. Από τους 5 αναπληρωτές οι 4 θα ήταν από των πίνακα αναπληρωτών και ο ένας θα ήταν από τον πίνακα τριτεκνων. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι θέλουμε 4 θέσεις ή καμία.Δεν με ενδιαφέρει να σας πίσω. Να σας ξυπνήσω με ενδιαφέρει.Επίσης το να τα πάω σε ιδιωτικό σχολείο ενισχύω την παραπαιδια γιατί εκεί γίνεται δουλειά επειδή θα πληρώνω.Όπως έγραψα και χθες κανείς δεν ασχολείται με τα βιβλία π. χ. Μαθηματικών Δ και Ε δημοτικού που είναι καλογραμμένα και ανακατεμένα, μήπως για να ενισχύσουμε την παραπαιδια;Ευχαριστώ
Αυτό που είπα είναι ότι και τα δύο είναι μεγάλα προβλήματα, αλλά το δημογραφικό είναι μεγαλύτερο. Επίσης οποιονδήποτε διαγωνισμό ΑΣΕΠ και να ανοίξεις θα δεις τις ειδικές θέσεις για τριτεκνους και πολύτεκνους. Όσο αφορά το ποιος θα διδάξει, εφόσον δεν λαμβάνεται υπόψη το αποτέλεσμα της διδασκαλίας το κράτος δείχνει ότι δεν το ενδιαφέρει η ποιότητα της δημόσιας παιδείας. Αλλά τι σε πειράζει να οργανωθούν, αυτό δεν μπορώ να καταλάβω. Θα μπαινοβγαίνει στο υπουργείο ο οποιοσδήποτε και όχι οι πολύτεκνοι. Θα σε πείραζε να φτιάξουμε σύλλογο εμείς της μηδενικής και θα ερχόσουν στο νήμα να φωνάζεις;
Θελω να ανηκω κι εγω στα χαιβανια. Σημειωτεον, τριτεκνοι επιλεγουν δυσπροσιτα. Τοτε δε σκεφτονται τα παιδια τους; Δυστυχως, καποιοι κανουν παιδια αντι για μεταπτυχιακα...Καποιοι...
Αν το κράτος δεν το ενδιαφέρει η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης θα έπρεπε να ενδιαφέρει τον κάθε εκπαιδευτικό και γονέα και να απαιτεί τους καλύτερους κι όχι τους πιο γόνιμους.. Όσον αφορά το δεύτερο κανείς να μην μπαινοβγαίνει στο υπουργείο...ο υπουργός να ακολουθεί το σύνταγμα και τους νόμους και κανείς να μην μπαινοβγαίνει και δημιουργεί τα χάλια που δημιουργήθηκαν και συνεχίζουν να δημιουργούνται... Εγώ αν όπως λες φωνάζω , το κάνω γιατί ακολούθησα πιστά και απαρέγκλιτα το βασικό νόμο του ασεπ...Ούτε ιδιωτικά , ούτε ειδική ούτε τίποτα άλλο εις βάρος άλλων..δεν θα μπορούσα λες να διοριστώ πιο ξεκούραστα αν και πονηρά???Όχι έχω πάρει αξίες από το σπίτι μου , κι ας είχε μόνο δυο παιδιά η μάνα μου και όχι 22.....