0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εγώ από την άλλη πιστεύω ότι άμα είναι γνωστό ότι η πρόσβαση έχει πρόβλημα τότε κακός δηλώνει σχολείο από το οποίο μένει μακριά. Όλοι οι άλλοι αναπληρωτές προφανώς επέλεξαν να μείνουν κοντά. Εκείνη επέλεξε να μείνει μακριά από το σχολείο που δήλωσε. Συγγνώμη αλλά με αυτή τη λογική δουλειά δεν γίνετε. Σε κάθε περίπτωση ας κάνει τα χαρτιά που είπαν οι άλλοι συνάδελφοι και βλέπει. Επιμένω ότι ο εκπαιδευτικός πρέπει να μένει κοντά στο σχολείο που θέλει να δουλέψει, ειδικά αν δεν έχει όχημα.
Ακριβώς έτσι. Για κάτι τέτοιους λόγους έχουμε τις κανονικές. Φανταστείτε να μένουμε 50 χιλιόμετρα από το σχολείο, έχουμε αυτοκίνητο και δεν υπάρχει λεωφορείο κλπ. Αν πάθει ζημιά το αυτοκίνητο και δεν έχουμε τρόπο να πάμε τι θα πούμε; ας πούμε ότι μας τρακαραν το αυτοκίνητο χωρίς να φταίμε και για να φτιαχτεί θέλει τρεις μέρες, τότε τι;Όταν ρώτησα αν ήταν και άλλοι που είχαν το πρόβλημα δεν ρώτησα για πλάκα. Αν ήταν και άλλοι μπορείς κάπως να το χρησιμοποιήσεις ενώ αντίθετα αν είσαι μόνος είναι εναντίον σου. Ο Διευθυντής ζήτησε να βάλει κανονική γιατί δεν προβλέπεται κάτι άλλο. Από εκεί και πέρα εφόσον δεν βάζει κανονική τότε μπαίνει απουσία η οποία εφόσον κάνει αίτημα στην ΔΔΕ η συνάδελφος θα βγει η απόφαση και είτε την καλύπτουν είτε όχι. Επιμένω να πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε κοντά στο σχολείο πρώτης τοποθέτησης. Αν αποκλεισθεί το σχολείο να αφορά τους πάντες και όχι κάποιον που επέλεξε να είναι 40 χιλιόμετρα μακριά. Το θεωρώ κοροϊδία για τους υπόλοιπους αλλά και προς το λειτούργημα μας.
[/b]Δηλαδή αν τοποθετηθώ σε σχολείο 45 χιλιόμετρα από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας μου να νοικιασω άλλο σπίτι πιο κοντά ...να μετακομίσω με άλλα λόγια. Μήπως να έχω και άλλο ένα που θα ειναι εξίσου κοντά στα υπόλοιπα τρία που διατίθεμαι; Σημειωτέον οτι για να μεταβώ στο ένα εξ αυτόν που απέχει 28 χιλιόμετρα από τον τόπο που μόνιμα διαμένω εδώ και χρόνια...περνώ ορεινή διάβαση που όταν βρέχει ή έχει πάγο κανεις δέκα προσευχές.Όταν πριν χρόνια αποκλείστηκα τέτοιες μέρες λόγω καιρού και διακοπής των θαλασσίων συγκοινωνιών...δεν μπήκα στον κόπο να διαπραγματευτω με κανέναν διευθυντή ή προϊστάμενο....ζήτησα μια μέρα κανονική άδεια και δεν αισθάνθηκα οτι αδίκησα κάποιον....Μάλιστα ένας από τους διευθυντές των σχολείων που είχα διατεθεί μου είπε με υφές ας ερχόσουν αεροπορικές. Όταν του απάντησα οτι είχα μετακινηθεί με πλοίο και το ΙΧ ...το οποίο μάλιστα αν επέστρεφα αεροπορικώς θα το εγκατέλειπα στο αεροδρόμιο και δεν θα μπορούσα να μετακινηθώ από σχολείο σε σχολείο....μου απάντησε οτι δεν τον ρώτησα που έφυγα το Σαββατοκυριακο. Ας δέσουμε λοιπόν μια αλυσίδα στο πόδι μας με τόσο μήκος από τα σχολεία που υπηρετούμε ώστε να είμαστε σύννομοι .
Νομίζω οτι είμαι σαφής στο σχόλιο μου. Αν τύχει κάτι έκτακτο ειναι αυτονόητο οτι θα ζητήσω άδεια....αλλά και σε απόσταση είκοσι χιλιομέτρων αν μένεις το έκτακτο δεν αποκλείεται να συμβεί...η κατανόηση όμως συχνά συμβαίνει να απουσιάζει για τα έκτακτα από ορισμένους διευθυντές.
Θα είχες δίκιο αν υπήρχε ακόμα το καθεστώς των διαφορετικών περιοχών μετάθεσης μέσα στα ίδια ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, οπότε η απόσταση των σχολείων που θα μπορούσες να τοποθετηθείς είναι μικρή. Από τη στιγμή που ανήκει κάποιος οργανική στη