0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το υπουργείο πάντοτε προσπαθεί να κρατήσει μια ισορροπία. Δε γίνεται όλοι οι μόνιμοι να παν στ' αστικά κέντρα κι όλοι οι αναπληρωτές νησιά. Θα μοιραστούν οι θέσεις. Εκτίμησή μου. Και κάτι ακόμη. Μην ξεχνάτε όσοι διορίζεστε πως μέχρι σήμερα είσαστε αναπληρωτές. Μη λέτε αύριο άλλα τη στιγμή όπου χθες λέγατε ά λ λ α. Οι ίδιοι άνθρωποι είστε με τις ίδιες ανάγκες όπως όλοι. Δεν είναι οι αναπληρωτές β' κατηγορίας κι ούτε η τύχη των τελευταίων μοναχά τα νησιά.
Εγώ πάντως θεωρώ ότι η λογική λέει να μην ταλαιπωρείς ανθρώπους χωρίς λόγο και το κράτος κάποια στιγμή πρέπει να γίνει δίκαιο και να φροντίσει προσφέρει στους πολίτες του αυτό που πρέπει και αυτοί με την σειρά τους να το αναγνωρίσουν και να του το ανταποδώσουν.. Για κοιτάξτε πόσους φιλόλογους, πόσους μαθηματικούς κλπ παίρνει στις διάφορες φάσεις που κάνει όλο το χρόνο και που τους παίρνει. Μόνο σε επαρχία; Εκτός και αν για ορισμένους υπάρχουν άλλοι λόγοι... και βρίσκουν λογικό "να κρύψει" οργανικές κατά το δοκούν.
Συνάδελφε να μην κρυβόμαστε πίσω από το δακτυλό μας. Η πραγματικότητα είναι η εξής: πολλοί απο εμάς έχουμε πιά μεγαλώσει. Αλλος μπορεί να έχει 5 παιδιά και κανέναν να του τα κρατήσει, άλλος μπορεί να έχει άτομα στην οικογένειά του με νοσήματα κλπ και συνεπώς να μην να αδυνατεί να φύγει από το μεγάλο αστικό κέντρο. Το βρίσκεις δίκαιο να "κρύψει" οργανικές το υπουργείο και μετά από τόσα χρόνια τρεξίματος να μην διοριστεί αυτός , αφού αντικειμενικά δεν μπορεί να φύγει μακριά και ενώ βρίσκεται π.χ στη θέση 300 του πίνακα να διοριστεί κάποιος που βρίσκεται στην 800 και δεν είναι ανάμεσα στους διοριστέους; Πολλοί στην πραγματικότητα αυτό ελπίζουν και δεν νομίζω ότι νιάζονται για το αν θα συμπληρωθούν ή όχι οι οργανικές στην επαρχία,. Είναι όμως αυτό δίκαιο;
Υπάρχει το ατομικό δίκιο που είναι διαφορετικό για καθένα μας και το συλλογικο-δημοσιου συμφέροντος, για το οποίο το κράτος πρέπει να μεριμνά.. Η δικαιότερη κατανομή,κατά την άποψη μου, που εξυπηρετεί το τελευταίο συμφέρον είναι η κατανομή παρόμοια της Α φάσης στις προσλήψεις των αναπληρωτών κ εκεί εκτιμώ πως θα καταλήξει το υπουργείο,μέσες άκρες..
Το δημόσιο συμφέρον θεωρώ ότι πλήττεται πρωτίστως μέσω των αδικιών που το κράτος κάνει στους πολίτες του.
Αυτό θα γίνει ούτως ή άλλως στα σχολεία που δεν θα πάνε μόνιμοι αφού οι διοριστέοι είναι λιγότεροι από τις οργανικές.