0 μέλη και 12 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συμφωνω οτι ο αριθμος των κενων δεν αποτελει κ τον μοναδικο παραγοντα του αριθμο των κατανομων αλλα με πανω απο 1500 κενα σε ειδικοτητα οπως οι φιλολογοι που διδασκουν μαθηματα κατευθυνσης εννοω, δε γινεται να μην παρουν το λιγοτερο τους μισους. Κ θεωρω οτι λιγα λεω. Προσωπικη αποψη οτι θα κινηθουνε στους 1000.
Συνάδελφε υπομονή για να φανούν οι πραγματικές συνταξιοδοτήσεις, γιατί αυτές είναι εκτιμήσεις - πολύ πιθανές, αλλά εκτιμήσεις. Το πρόβλημα με τους φιλολόγους είναι τεράστιο και το έχουν υπόψη. Δεν έχει να κάνει με το αν τα φετινά κενά θα είναι 1300 ή 1500, ή αν ήταν πέρσι 600 ή 700. Αυτό είναι μικρής σημασίας. Αφορά στο ότι σε 2-3 χρόνια θα είναι δεδομένα χιλιάδες. Λίγο μετά δηλαδή αφού ολοκληρωθούν οι διορισμοί... Τα κενά αυτά δεν μπορούν να καλυφθούν, αλλά δεν ξέρω πόσους θα πάρει τελικά. Πάντως όχι 700...Αγαπητή Ίρμα, δεν έχει ακουστεί τίποτα τέτοιο πάντως, προς το παρόν τουλάχιστον. Κακώς ζώνουν τα φίδια όσους τα ζώνουν, όλα κυλούν κανονικότατα. Αυτό που δεν είχαν καταλάβει οι συνάδελφοι είναι ότι θα λαμβάνονταν υπόψη και οι φετινές συνταξιοδοτήσεις, έστω και τυπικά, για να δικαιολογηθούν αποφάσεις που μπορεί να είναι και ήδη ειλημμένες. Προφανώς και όλοι θέλουν να βγουν από την αναμονή και σκεφτόντουσαν ακόμα και διορισμούς μεσούσης της χρονιάς. Προφανώς δεν θα γινόντουσαν αυτά. Καμία καθυστέρηση δεν υπάρχει που να επηρεάζει σε κάτι ή να δημιουργεί δικαιολογημένες ανησυχίες. Όταν υπάρξει τέτοια περίπτωση, θα τη συζητήσουμε! Τώρα γίνεσαι μάντης κακών, αλλά χωρίς πραγματικό λόγο, ακόμα τουλάχιστον.
Οσων αφορα ειδικα τους διορισμους στην 2γε να λαβουμε υποψιν και την υπογεννητικοτητα που ειχε χτυπησει μεχρι τωρα μονο την πορτα της πρωτοβαθμιας γιατι στις επομενες χρονιες θα φανουν στην δευτεροβαθμια οι επιπτωσεις της ...
Kαι εγω προσωπικα θεωρω οτι ολα κυλουν ομαλα για τους πρωτους μισους διορισμους (αρκει καποιος να εχει υπομονη). Δεν προκειται να τους ολοκληρωσουν νωριτερα απο μεσα Αυγουστου , αν ηθελαν να καθυστερουσαν (ενα μηνα επιπλεον) θα περιμεναν και τις ανακλησεις των φετινων παραιτησεων, δεν το εκαναν, ισως και γιατι θελουν καποιες ειδικοτητες με πολλες αναγκες να εμφανισουν και αλλα κενα πχ φιλολογοι, οποτε ετσι θα πανε σε νορμαλ χρονο οι μεταθεσεις, οποτε και θα μετρησουν εκ νεου τα κενα, που φυσικα με παραιτησεις 2 ετων (και μαλιστα οι φετινες αρχικες θα ειναι πολυ παραπανω απο τις περσινες τελικες ) θα αδειασουν πληρως καποιες περιοχες (αν φυσικα ηδη δεν ειχαν αδειασει με τοσα χρονια αδιοριστιας) οποτε και θα πανε οι νεοδιοριστοι για τη σκληρη διετια. Να κανω και μια εκτιμηση, φιλολολογοι, μαθηματικοι, φυσικοχημικοι αυξηση 25 με 30% σε σχεση με τις περσινες τους παραιτησεις. Λεω για αυτες τις ειδικοτητες γιατι για τις αλλες ειδικοτητες δεν παρακολουθω αριθμο παραιτησεων κλπ.
Τα ίδια ποσοστά μου ανέφεραν και μένα δύο αιρετοί ότι αναμένονται για τους φιλολόγους. Είναι φοβερά τα νούμερα. Η απόφαση να αποτυπωθούν και οι φετινές συνταξιοδοτήσεις είναι δύο μηνών και είναι προφανώς ορθή. Όταν μάλιστα είπα ότι δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες για να γίνει αυτό, είδα γελάκια και για πρώτη φορά κατάλαβα ότι τα αδιέξοδα είναι μόνο στο φτωχό μου κεφαλάκι και σταμάτησα να επιχειρηματολογώ πλέον για το τι γίνεται και τι δεν γίνεται...Δεν βλέπω πάντως συγκλονιστικές αλλαγές με τις συνταξιοδοτήσεις για τα ΠΕ που ανέφερες, τουλάχιστον αυτό ξέρω εγώ, η πίτα είναι συγκεκριμένη. Πολύ απλά, 1000 φιλολόγους έπαιρνε άνετα και με τις περσινές συνταξιοδοτήσεις και τις έξι ώρες των λατινικών. Δεν θα πέσει και κανένας από τα σύννεφα που γνωρίζει τα της εκπαίδευσης, το 1/4 της β΄ θμιας είναι. Τώρα που θα μάθει πριν τους διορισμούς ότι τα πραγματικά κενά είναι πολλαπλάσια, τι θα κάνει;; θα τους αυξήσει;; ή θα πάει τους διορισμούς στις 15000 για να καλυφθούν τα κενά;; Συμπερασματικά, καλά κάνει και τα μετράει τώρα, αλλά το μέτρημα δεν ξέρω τι θα το κάνει... Άσε και που δεν δεσμεύεται και από αυτά που λέμε εμείς οργανικές θέσεις και οργανικά κενά...