0 μέλη και 13 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Στην ειδικότητα της Πληροφορικής ΔΕΝ έχουν συσταθεί παρά ελάχιστες οργανικές θέσεις στην Πρωτοβάθμια, οι οποίες φυσικά δεν ανταποκρίνονται στα πραγματικά κενά. Αν συγκρίνει κάποιος τον αριθμό αναπληρωτών ΠΕ86 που πήραν φέτος με τον αριθμό οργανικών κενών θα διαπιστώσει αυτή την παράλογη κατάσταση. Σε μια τέτοια περίπτωση τι νόημα έχει να μιλάμε για πλεονάσματα, αφού αυτά είναι πλασματικά. Αν είναι να διορίσουν με βάσει τα οργανικά κενά θα πρέπει να συσταθούν πρώτα οργανικές θέσεις!!!
Τα έχω γράψει και εγώ πολλές φορές.Υποθέτω πως η ακριβοδίκαια ΔΟΕ θα έχει πράξει τα δέοντα.
Άρα αυτο θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και στους διορισμούς των δασκάλων. Πχ με ένα τμήμα που χάθηκε σε ενα σχολειο, χάθηκε μια θέση δασκάλου και μια ωρα πληροφορικής. Ποιοι θα βρεθούν υπεράριθμοι σε λίγα χρόνια;
Δεν το γνωρίζω αλλα γίνεται ενας ΠΕ70 να κανει ενα μαθημα πληροφορικής; Αν ναι, τοτε δυσκολα να χαθουν πολλες θεσεις δασκάλων! Για τα εικαστικά ξέρω οτι γίνεται..
Τα εικαστικά όπως και την θεατρική αγωγή, την μουσική και την γυμναστική οι δάσκαλοι τα παίρνουν ως β ανάθεση. Οι οργανικές αν θυμάμαι καλά δημιουργούνται μόνο με τις ώρες της α ανάθεσης. Για να πάρουν πληροφορική οι δάσκαλοι πρέπει να έχουν επιμόρφωση β επιπέδου. Τόσα χρόνια σε δημοτικά δεν μου έχει τύχει ποτέ να δω δάσκαλο να πάρει β ανάθεση πληροφορική. Τα άλλα μαθήματα που ανέφερα έχω δει να τα παίρνουν.
Δεν υπάρχουν β αναθέσεις στην πρωτοβάθμια. Μπορεί να πάρει κάποιο από αυτά τα μαθήματα μόνο όταν δεν υπάρχει διαθέσιμος εκπαιδευτικός μόνιμος ή αναπληρωτής σε Πρωτοβαθμια ή και δευτεροβάθμια που θα μπορούσε να πάρει αυτές τις ωρες. Μέχρι στιγμής δεν το έχω συναντήσει σε κανένα σχολείο.