0 μέλη και 15 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι αυτό που λέει η ΑΣΕΠΟΥΛΑ ισχύει και οι διορισμοί γίνουν με βάση τα οργανικά κενά, έφτιαξα ένα σενάριο 11 (είναι το σενάριο 7, που υπολόγιζε με βάση τα οργανικά κενά, αλλά για το σύνολο των διορισμών, διαιρεμένο διά 2, για να υπολογίζει τους μισούς διορισμούς). Το σενάριο 11, όπως και το σενάριο 7, υποθέτει ότι κάθε αίτηση συνταξιοδότησης αφήνει κι οργανικό κενό, κάτι που πιθανότατα δεν ισχύει για το σύνολο των συνταξιοδοτήσεων (υπεραριθμίες). Επίσης βγάζει 5258 διορισμούς, 8 παραπάνω από τους 5250. Δε ξέρω αν θα τους φάνε με κάποιον τρόπο όπως επίσης δε ξέρω αν θα αποφασίσουν να διορίσουν ίσο ποσοστό από κάθε ειδικότητα, όπως υποθέτει το σενάριο. Use at your own riskhttps://docs.google.com/spreadsheets/d/1aO6KWNkUBMJIRp5Wbpv1y5Fe5GmEbXuzU2Rdk6h_6JE/edit?usp=sharingΥ.Γ. Φυσικά αν προχωρήσουν με βάση αυτό το μοντέλο και δεν προβούν σε ίδρυση οργανικών, αυτό αυτόματα σημαίνει σχεδόν "θάνατο" των κοινών ειδικοτήτων που δουλεύουν κατά χιλιάδες ως αναπληρωτές και θα δουν κάτι ψίχουλα στους διορισμούς.
Ασεπούλα να ρωτήσω κάτι θέλω . Σήμερα έγιναν προσλήψεις αναπληρωτών . Οι ΠΕ02 έφτασαν τους 5000 και μας λες ότι θα πάρουν 800 με 900 ; Ήρεμα ρωτάω ...το ίδιο ισχύει για τους μαθηματικούς και τους ΠΕ04
τα οργανικά κενά για το 2021 υπολογίζονται να είναι περίπου 11000. Οι συνταξιοδοτήσεις την άνοιξη δεν θα ληφθούν υπόψη.
Προσωπικά με συμφέρει να μην ληφθούν υπόψη οι συνταξιοδοτησεις του 2021, άλλους όχι φυσικα...Αν είναι 11 χιλιάδες τα οργανικά κενά, τότε σημαίνει ότι πάνω κάτω θα ξέρουμε πόσοι θα διοριστουμε και ας μην βγει η κατανομή...Αν από τα 11 χιλιάδες κενά, μονιμοποιηθουν 10500,ε τότε θα ξέρουμε..Αρκεί να πάει αναλογικά για κάθε ειδικότητα...
Τα οργανικά κενά που έχω στον πίνακα, είναι τα κενά που δόθηκαν για τις μεταθέσεις πέρσι + τις αιτήσεις συνταξιοδότησης (τις περσινές, που κάποιοι/οι περισσότεροι τώρα είναι συνταξιούχοι). Όπως είπα, δεν αφήνουν όλες οι συνταξιοδοτήσεις οργανικά κενά. Τώρα το να αφήνουν 2000 κενά λιγότερα, δε ξέρω, μου φαίνεται υπερβολικό. Εκτός αν φυσικά, άλλαξαν πολλοί από αυτούς που έκαναν αίτηση γνώμη και δε βγήκαν τελικά στη σύνταξη.