0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν νομιζω οτι περα απο 4-5 ατομα σε καθε ειδικοτητα και αν, θα αρνηθουν μετα απο τοσα χρονια αδιοριστιας και ζωντας στην Ελλαδα που δεν ξερεις ξανα ποτε θα περασει το επομενο τρενο!!
Μου αρέσει που φτάσαμε στις δηλώσεις χωρίς να έχουμε κατανομές και οριστικούς.Το έχουμε κάψει λίγο....με εμένα πρώτο. Υ.Γ. Ξέρουμε νούμερα για ΠΕ86;;;
Νομίζω όχι όλοι. Αν θέλει να πάρει 100 ΠΕ83 και ο εκατοστός έχει μέχρι 100 μόρια θα δώσει την ευκαιρία σε λίγους παραπάνω πχ 110 να κάνουν αίτηση. Οπότε θα πούνε όσοι έχουν από 95 μόρια και πάνω (τα μόρια του 110ου στη σειρά) να κανουν δήλωση περιοχών. Αν τυχόν μείνουν κάποιες από τις 100 θέσεις κενές γίνονται μεταγενέστερα συμπληρωματικές δηλώσεις.
Παντα εδινα δικαιωμα διορισμου σε αριθμο διπλασιο απο τις διαθεσιμες θεσεις. Τουλαχιστον επι εποχη γραπτου.
το ιδιο τρενο ισχυει και για τους αναπληρωτες και τα ειδαμε και φετοςαλλα οκ ο καθενας εχει τη γνωμη του
Αν ήταν με το παλιό σύστημα, θα συμφωνούσα. Με το καινούριο σύστημα όμως που μετράνε ακαδημαϊκά προσόντα, κάποιοι/αρκετοί/πολλοί έκαναν αίτηση μόνο για διορισμό και δεν ενδιαφέρονταν να πάνε αναπληρωτές στην άλλη άκρη της Ελλάδας, μιας και έχουν δουλειά. Το ίδιο ενδεχομένως να ισχύσει και για τον διορισμό. Να κάνουν αίτηση δηλαδή αλλά να δηλώσουν συγκεκριμένα μέρη μόνο. Στην ειδικότητα μου (ΠΕ86), όταν βγήκε η πρόσκληση το 2016 για τους 54 διοριστέους που είχαν απομείνει από τον ΑΣΕΠ του 2008, από τους 54 αποδέχτηκαν μόνο οι 15. Για εμάς που δουλεύουμε/δουλεύαμε ως αναπληρωτές, είναι αδιανόητα μικρό το ποσοστό αποδοχής. Αυτοί όμως είχαν δώσει γραπτό για να διοριστούν. Όχι για να δουλέψουν ως αναπληρωτές.
Η ειδική είναι άλλο καπέλο. Έχει να κάνει ξεκάθαρα με την εκπαίδευση. Το να έχεις πτυχίου χημικού όμως π.χ. και να έχεις κάνει ένα μεταπτυχιακό και διδακτορικό, δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα έκανες το οτιδήποτε και θα πήγαινες οπουδήποτε για να διοριστείς στην εκπαίδευση. Μιλάω φυσικά για άτομα αυξημένων ακαδημαϊκών προσόντων που μπορεί να μη βρέθηκαν μεν στην πρώτη 100-200άδα, αλλά αν μιλάμε για 600 και 700 διορισμούς, θα μπορούσαν να είναι μέσα. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι επειδή έκαναν τα χαρτιά τους για διορισμό, θα δεχόντουσαν να πάνε σε ένα ξερονήσι για 800 ευρώ με μικρές προοπτικές για μετάθεση στο άμεσο μέλλον. Θα βοηθούσε πάρα πολύ στο να έχουμε μια καλύτερη εικόνα, αν ανακοίνωνε το υπουργείο αυτούς που αρνήθηκαν πρόσληψη ως αναπληρωτές κι ακόμα περισσότερο αυτούς που δεν έκαναν καν αίτηση για αναπληρωτές.
90% θα αποδεκτούν τη θέση και θα πάνε.