0 μέλη και 10 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μια επισημανση, φετος οπως εχω ξαναπει θα εχουμε πολυ μεγαλο αριθμο, απο του χρονου θα υπαρχει μια αισθητη πτωση σε παραιτησεις. Χωρις να αναιρει το γεγονος οτι οι 10.500 εναι ελαχιστοι. Εκτιμω οτι απο του χρονου θα εχουμε για καποια ετη τις μισες παραιτησεις σε σχεση με τις σημερινες (που τις εκτιμω φετος στο 3.700). Οσα γραφω ειναι δικες μου εκτιμησεις!
Το ζητημα ομως ειναι και ποσες θα ειναι οι συναταξιδοτησεις και στην αθμια. Σίγουρα θα ξεπεράσουν τις 2000 με τους ΠΕ70 να ειναι πανω απο τους μισους. Κατι που σίγουρα θα αλλαξει ισσοροπιες μεσα στην αθμια αλλα θα αλλαξει και ισσοροπιες και στην ποσοστοση μεταξυ αθμιας και βθμιας..
Δεν ξέρω πως σκέφτονται στο υπουργείο, αλλά αν έχουν στοιχειώδη πολιτική διορισμών, τότε η ισοκατανομή θα παίξει πολύ λιγότερο ρόλο απ' ότι μπορεί να φαίνεται αρχικά. Εάν, τονίζω εάν, ήταν να πραγματοποιούνται διορισμοί κάθε έτος, τότε θα μπορούσε να στέκει το κριτήριο της ισοκατανομής. Επειδή όμως πολύ φοβάμαι ότι δε θα γίνει έτσι, είναι βέβαιο ότι θα παίξουν το ρόλο τους και άλλα κριτήρια.
Οπως; Πολλοι εδω λενε ισοκατανομη αλλα οταν δουν οτι δεν θα βγουν κερδισμενοι δεν την θελουν! Μετα παμε σε αναλογιες αναπληρωτων αλλα αν φυγουν φετος 1000 απο μια ειδικοτητα του χρονου οι αναπληρωτες θα ειναι 600 πανω σε αυτη την ειδικοτητα. Φυσικα ολα αυτα ειναι λογια του αερα αλλα βλεπω οτι απο 3 ΠΕ εχουν φυγει 170 ΠΕ70 και σκεφτομαι ποσοι θα ειναι στις επομενες 75?Φυσικα περιμενουμε να δουμε και την βθμια τι γινεται γιατι μονο απο την Πιερια ξέρουμε αριθμους για ολες τις ειδικοτητες οπως μας τα μετεφερε η ΑΝΝΑ
Δεν ξέρω αν θα μάθουμε κενά αυτή τη βδομάδα. Αιρετοί δεν υπάρχουν.
10.500 για 52 ειδικοτητες μετα απο 12-13 χρονια!!!!Σα να διοριζαν 17 ατομα ανα ειδικοτητα καθε χρονο...
Αυτά είναι συνάδελφε για την συγκεκριμένη προκήρυξη. Οι επόμενοι διορισμοί, με όποιο σύστημα και όποτε γίνουν, θα είναι με άλλη προκήρυξη. Αν είχαμε κάποια δύναμη για να το αλλάξουμε αυτό, θα είχε γίνει και την προηγούμενη δωδεκαετία...Καθώς μιλάμε για την τρέχουσα προκήρυξη και για αυτήν την προκήρυξη οι θέσεις είναι 10500 και δεν είναι περισσότερες, αν μάθει κάποιος συνάδελφος κάποια στοιχεία που να δείχνουν την τάση των συνταξιοδοτήσεων, ειδικά από μεγάλες διευθύνσεις, θα είναι σημαντικό. Εγώ κρατώ ότι συνάδελφος που ανέφερε από τα δωδεκάνησα, είναι διπλάσιες, αυτό που ανέβασα από Μαγνησία διπλάσιες επίσης, σε διεύθυνση μεγάλη της Αττικής τριπλάσιες και κάτι ακόμα και από Πιερία η ίδια εικόνα. Τα ποσοστά επί της κάθε ειδικότητας μια ματιά που είχαν ρίξει ήταν αναλογικά σταθερά στα χρόνια. Οι ΠΕ02 ήταν από πάνω κάτω το 1/4 του συνόλου των συνταξιοδοτήσεων, λίγο λιγότερο ή περισσότερο ανά χρονιά. Οι ΠΕ03 και ΠΕ04 λιγότερο κοκ. Νομίζω ο καθένας μπορεί να βγάλει κάποια συμπεράσματα μέχρι να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες από το σύνολο των συνταξιδοτήσεων.
Τί λένε οι εκτιμήσεις δηλαδή που δεν θα πέσουν μέσα;Πόσο και τι θα αλλάξει δηλαδή;Τα πράγματα είναι απλά ( ;;;; )Αν μοιραστούν στη μέση οι διορισμοί, δεν θα υπάρξουν αδικίες.Αν όμως η Αθμια ξεφύγει, τότε...