0 μέλη και 15 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Κοντά 20 μόνο Κω.
κενα 280 ειναι διασπαρτα (50 αττικη , 40 πελλοπονησο και τα υπολοιπα παντου)
Να υποθέσω ότι αυτοί που ισχυρίζονται ότι οι ειδικότητες που έχουν σε κάποιες περιοχές πλεονάσματα, δεν είναι δυνατόν να καλύψουν με διορισμούς σε άλλες περιοχές που έχουν ελλείμματα τα κενά τους, το λένε γιατί θεωρούν ότι θα πρέπει τα ελλείμματα να καλυφθούν με υποχρεωτικές μεταθέσεις των πλεοναζόντων; Κι αν ναι, να υποθέσω ότι όταν κι αν (ελπίζω πως όχι), βρεθούν οι ίδιοι στη θέση να πλεονάζουν (λόγω συγχώνευσης σχολείων, αύξησης ωραρίου, αλλαγής ωρολογίου προγράμματος με μείωση ωρών διδασκαλίας στην ειδικότητα τους), αδιαμαρτυρήτως και οικειοθελώς θα μετατεθούν σε ελλειμματική περιοχή, ας πούμε Δ' Δωδεκανήσου (μου ήρθε τυχαία μια περιοχή στο μυαλό);Γιατί ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό. Τα κενά θα πρέπει να καλυφθούν με κάποιον τρόπο. Προφανώς θα κάνουν 650 χρόνια να πάρουν μετάθεση μετά, γιατί όλες οι "επιθυμητές" περιοχές θα έχουν πλεόνασμα. Αλλά με ποια λογική οι ελλειμματικές περιοχές θα πρέπει εις το διηνεκές να λειτουργούν με αναπληρωτές;
Όχι φυσικά. Αν διοριστώ αλλάζω στρατόπεδο και οπτική των πραγμάτων.
Ακριβώς. Κατά τα άλλα όμως ισχύς εν τη ενώσει και οι μόνιμοι είναι οι κακοί που δε θέλουν διορισμούς και να διεκδικήσουμε όλες οι ειδικότητες μαζί παραπάνω διορισμούς, αλλά προς Θεού, θα είναι προκλητικό να διορίσει σε πλεονασματικές ειδικότητες. Να τους αφαιρέσει από κείνους και να τους δώσει σε μας.
Εδώ σου λέει ο άλλος 250 κενά και 600 πλεονάσματα στην Αβαθμια οι γυμναστές και διεκδικούν 400 θέσεις. Είμαστε σοβαροί; Δεν είπε κανείς να φύγουν οι 600 να πάνε να καλύψουν τα κενά. Αλλά όταν έχεις 600 πλεονάσματα δεν μπορείς προκλητικά να ζητάς και υπερκαλυψη των κενων σε άλλες περιοχές.
σιγα μη παρω μονο 400 χαχαχαχααχα . Δεν υπάρχουν μερικοι . Και δεν μου λετε ποιος σας λεει οτι οι Πε 70 δεν περισσεύουν σε καθε σχολείο? Γιατι σε αυτα που ειμαι εγω δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχει ενας δασκαλος πλεονασματικος που να βαφτίζεται εσωτερικα δασκαλος ολοημερου. Λοιπόν ακουστε να δειτε για να ξερετε. Εμας δεν θα μας επηρεάσει τίποτα . Οτι ειναι να πάρουμε θα το πάρουμε . Με αυτο ομως που κανει ο πασαδ επηρεάζει θεατρολογους και εικαστικών. Τα υπόλοιπα στην κατανομή.
Όχι, είναι καλύτερα να διορίσει παραπανω κι απ τα οργανικά(!!!) σε πλεονασματικές ειδικότητες οπως ΠΕ11,και να αφήσει σε άλλες σοβαρά ακάλυπτα κενά. Καμιά σχεση, με την πραγματικοτητα.