0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
και αν θελουμε να το παμε και λιγο μακρια ..μεσα και τα ιδιωτικα..και απο εκει μπορουμε να βγαλουμε πολλα συμπερασματα..εγω δεν μπορω να βρω ενα αρνητικο να πω την αληθεια..τα παιδια γραφουν εξετασεις ..απλα τωρα θα γραφουν σε κοινα θεματα..θα ειναι και ενας ωραιος τροπος να δουμε την δουλεια μας..αν εμενα οι μαθητες μου ειναι 3-4 μοναδες κατω απο το μ.ο .. καθε χρονο ...ε κατι δεν θα κανω και εγω σωστα...μαλλον..
Πάει κάποιος σε μια περιοχή που οι μαθητές φυσάνε, παίρνει ένα τμήμα με υψηλό επίπεδο, που ίσως κάποιοι κάνουν και φροντιστήρια, δεν χρειάζεται να κοπιασει πολύ γιατί έχει καλό υλικό, οι μαθητές του γράφουν εξαιρετικά. συγχαρητήρια, άριστος εκπαιδευτικός. Είναι παλιός σε ένα σχολειο, ξέρει τα κατατόπια, ,έχει ακούσει ποιο είναι το καλό ή ήσυχο τμήμα, το παίρνει, κάνει άνετο μάθημα, μπράβο του, ,άριστος εκπαιδευτικός.Πάει ο άλλος σε μια περιοχή με πολλά προβλήματα, πολύ αδύναμο υλικό, κάνει αγώνα να τους πάει από το 0 στο 5, γράφουν κάτω από τον μέσο όρο, "παρακαλώ πολύ περάστε να επιμορφωθείτε και πάγωμα μισθού". Έρχεται καινούργιος ή αναπληρωτής, του φορτώνουν οι παλιοι το τμήμα με τις μαθησιακές δυσκολίες για να πατώσουν, γεια σας.Έμψυχα όντα διδάσκουμε, δεν κάνουμε ποιοτικό έλεγχο σε γραμμή παραγωγής.
Έμψυχα όντα διδάσκουμε, δεν κάνουμε ποιοτικό έλεγχο σε γραμμή παραγωγής.
Ακόμα και στην γραμμή παραγωγής κάποια τα πάνε για ξανά πακετάρισμα...Στο σχολεία είναι όλα τέλεια δεν υπαρχει κανένα που να μην πήγε καλά και περνάνε...Τώρα στο "διδάσκουμε" μεγάλη κουβέντα...
Δυστυχώς εκείνα που συλλαβίζουν στην Α΄Γυμνασίου και δεν ξέρουν να κάνουν απλές πράξεις δεν είναι μικρή μειοψηφία σε κάθε τμήμα, αλλά πολύ περισσότερα, τουλάχιστον από τη δική μου εμπειρία. Είναι τρομακτικό το φαινόμενο να έχουν τόσα κενά στο γυμνάσιο.
Προφανώς σε αυτή την περίπτωση τα παιδιά θα είναι κάτω σε όλα τα μαθήματα και όχι μόνο σε ένα...
Για αυτό έγραψα προηγουμένως ότι έχει αλλάξει ο τρόπος που μαθαίνουν. Μαθαίνουν οπτικά μέσα από την εικόνα και δυστυχώς όχι από το κείμενο. Τα περισσότερα δεν το αντέχουν. Και ανέφερα το εκπαιδευτικό παιχνίδι και μάλιστα το ψηφιακό, που είναι ένας βιωματικός τρόπος για να τους μεταδώσουμε κάποιες έννοιες, τουλάχιστον σε μερικά μαθήματα που δεν έχουν τόσους λογικομαθηματικούς κανόνες όπως ιστορία, θρησκευτικά, βιολογία, γεωγραφία, εικαστικά, μουσική και σε διάφορες άλλες σχολικές δραστηριότητες.