0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Τα προσωπικά μειλ που είχαμε δηλώσει στις διευθύνσεις.Από που προκύπτει νομικά ότι δεν είχαν δικαίωμα; (δεν υποστηρίζω το αντίθετο, απλά αναρωτιέμαι)
Διαφάνεια και ΕνημέρωσηΑυτό μας αφορά ως εκπαιδευτικούς; Τα φυσικά πρόσωπα (υποκείμενα των δεδομένων) έχουν δικαίωμα να ενημερώνονται με ακρίβεια και σαφήνεια για τη συλλογή και χρήση (επεξεργασία) των προσωπικών τους δεδομένων. Το δικαίωμα αυτό διέπεται από τη βασική αρχή του ΓΚΠΔ, την αρχή της διαφάνειας (σχετ. άρθρα 12-14 ΓΚΠΔ).Ειδικότερα, με βάση την αρχή της διαφάνειας, η ενημέρωση πρέπει να είναι συνοπτική, διαφανής, κατανοητή, εύκολα προσβάσιμη και διατυπωμένη σε απλή και σαφή γλώσσα. Αόριστοι όροι πρέπει να αποφεύγονται (π.χ. «θα μπορούσε», «ενδέχεται», «πιθανόν να…», κ.λπ.).Η ενημέρωση πρέπει να περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ιδίως τις εξής πληροφορίες: τον σκοπό της επεξεργασίας των δεδομένων, τις πηγές τους (όταν η συλλογή γίνεται από άλλες πηγές κι όχι από το ίδιο το υποκείμενο) και τους τυχόν αποδέκτες τους.Τα άρθρα 13 και 14 του ΓΚΠΔ εξειδικεύουν ποιες ακριβώς πληροφορίες πρέπει να περιλαμβάνει η ενημέρωση, όταν η συλλογή γίνεται από τα ίδια τα υποκείμενα ή από άλλες πηγές.Ειδικότερα, τα φυσικά πρόσωπα (υποκείμενα των δεδομένων) μπορούν να ζητήσουν από τον υπεύθυνο επεξεργασίας τις εξής επιπρόσθετες πληροφορίες: τις κατηγορίες των δεδομένων τους, τις πηγές των δεδομένων τους (όταν τα δεδομένα δεν χορηγούνται από το υποκείμενο), τη χρονική περίοδο τήρησης των δεδομένων τους ή, όταν αυτό δεν είναι δυνατό, τα κριτήρια για τον χρόνο τήρησής τους, τη δυνατότητά τους να ασκήσουν το δικαίωμα διόρθωσης, διαγραφής, περιορισμού και εναντίωσης στην επεξεργασία, την ύπαρξη διαδικασίας αυτόματης λήψης αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ και τη διαβίβαση των δεδομένων σε τρίτη χώρα ή διεθνή οργανισμό και την ύπαρξη σχετικών εγγυήσεων προστασίας.Πότε πρέπει να γίνεται η ενημέρωση από τον υπεύθυνο επεξεργασίας: α) τη στιγμή της συλλογής, όταν αυτή γίνεται απευθείας από τα υποκείμενα των δεδομένων, και β) σε εύλογο χρονικό διάστημα από τη συλλογή των δεδομένων (το αργότερο σε ένα μήνα), όταν αυτή γίνεται από άλλες πηγές.Τα υποκείμενα δεν έχουν το δικαίωμα ενημέρωσης, όταν διαθέτουν ήδη τις πληροφορίες ή η χορήγησή τους συνεπάγεται δυσανάλογη προσπάθεια για τον υπεύθυνο επεξεργασίας.
Η όλη διαδικασία μπάζει από παντού. Αν όμως δεν κινητοποιηθεί κάποιος από εμάς, πως θα δράσει ο εισαγγελέας; Το πιο απλό: ένα ερώτημα εδώ είναι εφικτό; https://www.dpa.gr/
Άρθρο: 37Υποχρέωση για την ανακοίνωση αξιόποινης πράξης Οι ανακριτικοί υπάλληλοι οφείλουν να ανακοινώσουν χωρίς χρονοτριβή στον αρμόδιο εισαγγελέα οτιδήποτε πληροφορούνται με κάθε τρόπο για αξιόποινη πράξη που διώκεται αυτεπαγγέλτως. Οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς και εκείνοι στους οποίους ανατέθηκε προσωρινά δημόσια υπηρεσία, έχουν την ίδια υποχρέωση για τις αξιόποινες πράξεις της παρ. 1, αν πληροφορήθηκαν γι’ αυτές κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Η ανακοίνωση γίνεται γραπτώς και πρέπει να περιέχει όλα τα στοιχεία που υπάρχουν και αφορούν την αξιόποινη πράξη, τους δράστες και τις αποδείξεις.
Εγω το προσωπικό μου e-mail το έδωσα στη διευθύντρια .Όχι στη χ, ψ πολυεθνική. Hands free για το κινητό παρήγγειλα προχθές και μου ζήτησαν να συναινέσω στη χρήση των προσωπικών μου στοιχέιων. Εδώ ποιός μας ρώτησε?
https://www.sch.gr/dataprivacy/Αρκετές απορίες μπορούν να λυθούν εδώ. Η μεταφορά των προσωπικών μας στοιχείων στην Cisco, πώς δικαιολογείται;
Υπεύθυνος για την εφαρμογή της Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων είναι ο: Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων του ΙΤΥΕ «Διόφαντος» (εφεξής ΥΠΔ)
Ποιος είναι ο Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (Data Protection Officer);Ο Data Protection Officer (DPO) αποτελεί ανεξάρτητο ειδικό στο χώρο των προσωπικών δεδομένων, με αποδεδειγμένη γνώση και εμπειρία στη νομοθεσία και πρακτική εφαρμογή των Προσωπικών Δεδομένων, ο οποίος θα έχει εχέγγυα ανεξαρτησίας και θα αναφέρεται απευθείας στον CEO ή σε μέλος του Δ.Σ μιας εταιρίας.
Αν ως εξωτερικός συνεργάτης DPO ορίζεται οργανισμός, προτείνεται η σύσταση ομάδας, με σαφή καταμερισμό εργασιών. Κάθε πρόσωπο δε, εντός του οργανισμού που ασκεί καθήκοντα DPO πρέπει να πληροί όλες τις απαιτήσεις του ΓΚΠΔ.
Σε κάθε περίπτωση, ο DPO του "Διόφαντος" ποιος είναι; Πως τον λένε;
https://www.sch.gr/dataprivacy/
Μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων για ζητήματα σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων στη διεύθυνση:Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος»Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων, κος .......
erisec μας τα ζάλησες... τελικά δεν είπες ειδικότητά σου.. φυσικής αγωγής; φιλόλογος; θεατρολόγος;
Κατάλαβα ότι έχεις εμμονές.. ίσως φταίει ο εγκλεισμός των τελευταίων εβδομάδων..
Παράθεση από: sapore στις Φεβρουαρίου 23, 2020, 11:15:52 pmΌποιος δει τη συνέντευξη του Τσακρή παραπάνω και κατέει κάτιτις (εγώ τον είχα καθηγητή και ξέρω τη σοβαρότητα της κάθε λέξης του, αλλιώς δε θα άνοιγα αυτό το topic) αντιλαμβάνεται τις τεράστιες διαφορές από παρόμοιους ιούς:1) Μηχανισμός μετάδοσης (πχ πως πέρασε και σε τέτοιο βαθμό και τόσο γρήγορα παρά τα τόσο βίαια μέτρα)2) "Χρόνος επώασης" (που λες παραπάνω): Δες το βίντεο3) "Ασυμπτωματικοί" ! ! ?? Τί νόημα έχει σε αυτό τον ιό.4) Θνητότητα επί των συμπτωματικών : Απίστευτο το 2% παρά το ότι ζούμε στον 21ο αιώνα!5) Επί των ηλικιωμένων και σε ανοσοκαταστολή!!6) ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΕΜ
Όποιος δει τη συνέντευξη του Τσακρή παραπάνω και κατέει κάτιτις (εγώ τον είχα καθηγητή και ξέρω τη σοβαρότητα της κάθε λέξης του, αλλιώς δε θα άνοιγα αυτό το topic) αντιλαμβάνεται τις τεράστιες διαφορές από παρόμοιους ιούς:1) Μηχανισμός μετάδοσης (πχ πως πέρασε και σε τέτοιο βαθμό και τόσο γρήγορα παρά τα τόσο βίαια μέτρα)2) "Χρόνος επώασης" (που λες παραπάνω): Δες το βίντεο3) "Ασυμπτωματικοί" ! ! ?? Τί νόημα έχει σε αυτό τον ιό.4) Θνητότητα επί των συμπτωματικών : Απίστευτο το 2% παρά το ότι ζούμε στον 21ο αιώνα!5) Επί των ηλικιωμένων και σε ανοσοκαταστολή!!6) ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΕΜ
Κάνε μήνυση στο υπουργείο παιδείας τότε.
Για κάποιους που αργούν να καταλάβουν τι έεεεερχεται: