0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Οι συγκεκριμένες μειώσεις ωραρίου ισχύουν και για τους αναπληρωτές ή μόνο για τους μόνιμους;
Ισχυουν και για τους αναπληρωτές αλλά είναι στη διακριτική ευχέρεια της διευθυντής. Εγώ ως αναπληρώτρια δεν έχω μείωση. Αναπληρώτρια άλλης ειδικότητας έχει μείωση (είμαστε στο ίδιο σχολείο). Για ν μην παρεξηγηθω η μείωση της συναδέλφου έγινε για πρακτικους λογους. (Συμπλήρωση ωραρίου)
Ευχαριστώ για την απάντηση! Κατάλαβα. Μάλλον οι αναπληρωτές αν δεν είναι για λόγο που βολεύει (και) το σχολείο, κάνουν όλο το προβλεπόμενο ωράριο. Αν αναλάβεις ως αναπληρώτρια όμιλο, να φανταστώ ότι μετράει κανονικά ως μέρος του διδακτικού σου ωραρίου; Επίσης, υποθέτω ότι η επιμόρφωση γίνεται για όλο το προσωπικό ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης, σωστά;
αυτό που προέχει όπως είναι φυσικό είναι η συμπλήρωση του προγράμματος. Αφού καλυφθούν οι ώρες των μαθημάτων ο αναπληρωτής μπορεί να συμπληρώσει το ωράριό του με όμιλο. η επιμόρφωση για τους αναπληρωτές δεν είναι υποχρεωτική. εγώ δεν έχω μείωση ωραρίου άρα δεν κάνω επιμόρφωση (και συνακόλουθα εφαρμογή σχεδίων μαθήματος στις ώρες διδασκαλίας μου). Συνάδελφος αναπληρώτρια κάνει κανονικά. επίσης μπορεί και ο αναπληρωτής να έχει και όμιλο και επιμόρφωση συγχρόνως(αντιστοιχεί σε 4 ώρες, 2 όμιλος και 2 επιμόρφωση). γενικώς δεν αποκλείεται από κάτι. όλα αυτά όμως εφόσον δεν υπολείπονται ώρες μαθημάτων.
Η μειωση ωραρίου γίνεται για να μπορεί ο εκπαιδευτικός να παρακολουθεί τις επιμορφώσεις. Είναι πολύς ο χρόνος και πολλή η δουλειά που αναμένεται από τους εκπαιδευτικούς. Αν η ειδικότητά σου δεν εχει την υποχρέωση να παρακολουθήσει επιμόρφωση τότε είναι απλά ένα ακόμη σχολείο.