*

Αποστολέας Θέμα: Αιτήσεις για Πειραματικά  (Αναγνώστηκε 70176 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος marieta 2014

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Αιτήσεις για Πειραματικά
« Απάντηση #476 στις: Νοεμβρίου 17, 2024, 08:01:34 pm »
Γιατί τι σου δίνει το πειραματικό εκτός από το μειωμένο ωράριο;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:54:30 »

Αποσυνδεδεμένος vagg99

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #477 στις: Νοεμβρίου 17, 2024, 08:50:30 pm »
Μείωση 2 ωρών και κάτι μόρια τριγύρω για θέσεις ευθύνης. Μόρια από ομίλους, μόρια του πειραματικού,  μόρια για καινοτομίες κτλ...
Στη Δευτεροβαθμια, στα πρότυπα, έχεις να κάνεις με υψηλό επίπεδο μαθητών και κάνεις άνετα το μάθημά  σου.
Στην πρωτοβαθμια και στα πειραματικα γυμνάσια,  μπαίνουν με κλήρωση, αρα είναι μια από τα ίδια, όπως στα άλλα σχολεία. Πολλές διαγνώσεις, δυσκολίες στα διαλείμματα, γονείς με κέφια για τσακωμούς κτλ κτλ.

Γενικά δεν αξίζει, τελικά. Μόνο για Δευτεροβαθμια και για καθηγητές που παιζουν στα δάχτυλα την ύλη και είναι έτοιμοι να διδάξουν σε ταξη 25 ατόμων, με τους 22 να ναι άριστοι.

Και γι αυτό και οι θεσεις, ειδικα στα δημοτικα, πάνε σε αναπληρωτες και δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από τους μόνιμους παρα τη μείωση ωραρίου. Σε πειραματικο δημοτικο της Αττικης υπάρχουν 2 μόνιμοι δασκαλοι και 11 αναπληρωτες, λόγω μη κάλυψης των θέσεων από μόνιμους.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 17, 2024, 08:52:44 pm από vagg99 »

Αποσυνδεδεμένος neossos

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #478 στις: Νοεμβρίου 17, 2024, 09:40:07 pm »
Το παιχνίδι χάνεται από την αρχή όταν τα παιδιά στοιβάζονται σε τμήματα των 25 ατόμων. Πώς γίνεται να προωθούν καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας, όταν παραβιάζουν βασικές παιδαγωγικές αρχές; Όταν το προσωπικό καλύπτεται με αναπληρωτές που αλλάζουν κάθε χρόνο και μπορεί να χρειαστεί να φτάσει Νοέμβριος για να καλυφθούν οι ανάγκες;

Αντί να είναι συνδεδεμένα με τα πανεπιστήμια και να αποτελούν χώρους έρευνας και πρακτικής εφαρμογής νέων διδακτικών πρακτικών, έχουν καταλήξει να προσελκύουν γονείς που τα έχουν περάσει για τζάμπα ιδιωτικά σχολεία, τα οποία υποτίθεται πως θα απασχολήσουν καλύτερα τα παιδιά που θα παρκάρουν εκεί σε σχέση με ένα τυπικό δημοτικό σχολείο.

Αποσυνδεδεμένος oparin

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #479 στις: Νοεμβρίου 17, 2024, 10:26:12 pm »
Συνάδελφοι όταν οι 5/25 μαθητές έχουν μαθησιακές δυσκολίες ανά τάξη, τα περισσότερα παιδιά έρχονται τουρίστες στο σχολείο και καταλήγεις να κάνεις μάθημα με 3-4 μαθητές που ο ένας είναι γνωστικά δυνατός, είναι προφανής η επιλογή γιατί να πάει κάποιος σε πρότυπο ειδικά στη δευτεροβάθμια.

Εννοείται ότι οι υποχρεώσεις είναι περισσότερες αλλά όμως τουλάχιστον διαπιστώνεις ότι η δουλειά σου έχει αντίκρυσμα σε μεγαλύτερο πλήθος.

Προσωπικά θεωρώ ότι αν πάει κάποιος στα πρότυπα με βασικό σκοπό να γλιτώσει 2 ώρες πραγματικά δεν έχει νόημα αλλά και πάλι είναι δικαίωμά του.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:54:30 »

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #480 στις: Νοεμβρίου 17, 2024, 10:49:11 pm »
Νομίζω ότι έχει ξαναναφερθεί εδώ, αλλά εκτός από τα παραπάνω μήπως ένας ακόμη λόγος για να πάει κάποιος στα πρότυπα είναι για να κάνει και περισσότερα ιδιαίτερα; Λέω μήπως...
Vagg99, δεν είχα καταλάβει ότι τα πειραματικά έχουν τόσα θέματα, τότε γιατί να τα δηλώσει κάποιος; Προφανώς μπαίνεις με λιγότερα μόρια απ' ό,τι σε πρότυπο.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 17, 2024, 10:50:52 pm από erietta »

Αποσυνδεδεμένος vagg99

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #481 στις: Νοεμβρίου 17, 2024, 11:30:18 pm »
Νομίζω ότι έχει ξαναναφερθεί εδώ, αλλά εκτός από τα παραπάνω μήπως ένας ακόμη λόγος για να πάει κάποιος στα πρότυπα είναι για να κάνει και περισσότερα ιδιαίτερα; Λέω μήπως...
Vagg99, δεν είχα καταλάβει ότι τα πειραματικά έχουν τόσα θέματα, τότε γιατί να τα δηλώσει κάποιος; Προφανώς μπαίνεις με λιγότερα μόρια απ' ό,τι σε πρότυπο.

Από τη στιγμή που στα πειραματικα δημοτικα μπαίνει κάποιος με απλή κλήρωση, έχει και ρομα, έχει και παιδιά στο φάσμα, έχει και ξύλο στο διάλειμμα..  έχει απ'ολα ο μπαξές... Κάνουν αίτηση για κλήρωση όλα τα παιδιά της γειτονιάς και ο,τι κάτσει...

Έχω επαναλάβει ότι για πρωτοβάθμια δεν αξίζει το πειραματικο, γιατι έχεις διπλή δουλειά και ίδιο ή και χειρότερο επίπεδο σε σχέση με τα άλλα σχολεία. Γι αυτό και το 80% του προσωπικού είναι αναπληρωτες και αλλάζουν κάθε χρόνο

Αποσυνδεδεμένος gf

• Πλήρες μέλος
  • Γηράσκω αεί διδάσκων
    • Προφίλ
« Απάντηση #482 στις: Νοεμβρίου 18, 2024, 09:35:36 am »
Από τη στιγμή που στα πειραματικα δημοτικα μπαίνει κάποιος με απλή κλήρωση, έχει και ρομα, έχει και παιδιά στο φάσμα, έχει και ξύλο στο διάλειμμα..  έχει απ'ολα ο μπαξές... Κάνουν αίτηση για κλήρωση όλα τα παιδιά της γειτονιάς και ο,τι κάτσει...
Δεν είναι ακριβώς έτσι, τουλάχιστον στα μεγάλα αστικά κέντρα. Χωρίς να είναι απόλυτο, μόνο το γεγονός ότι η οικογένεια θα κάνει αίτηση, δείχνει το λιγότερο ένα αυξημένο ενδιαφέρον για το παιδί, που στατιστικά μπορεί να μεταφράζεται σε καλύτερη σχολική επίδοση ή/και σχολική συμπεριφορά από το μέσο όρο. Και οι αιτήσεις προέρχονται από περιοχές πολύ απομακρυσμένες, πχ από όλες τις εκπ. διευθύνσεις της Αθήνας για ένα πειραματικό στο Χαλάνδρι. Ο παράγοντας γειτονιά κυριολεκτικά παύει να παίζει ρόλο.

Αποσυνδεδεμένος stelma

• Έμπειρο μέλος
  • Έχω αφίσα τον διευθυντή μου!
    • Προφίλ
« Απάντηση #483 στις: Νοεμβρίου 20, 2024, 08:31:50 pm »
Καλημέρα,

γνωρίζει κάποιος αν όσοι αξιολογήθηκαν ως νεοδιόριστοι θα πρέπει να αξιολογηθούν ξανά καθώς τρέχουν την πρώτη χρόνια σε πρότυπα και πειραματικά;

Προσωπικά επικοινώνησα με τη ΔΕΠΠΣ και μου είπαν ότι θα το σημειώσουν, διότι το θεωρώ εκτός λογικής.

Αν κάποιος συνάδελφος έχει κάποια ενημέρωση ας το αναφέρει.

Ολοκλήρωσα κ εγώ πέρσι τα τρία πεδία της αξιολόγησης κ πήρα την πράξη της μονιμοποίησης. Φέτος ήρθα με μονοετή θητεία σε πειραματικό κ το σύστημα στο gov. έχει ξαναανοίξει για να περάσω εκ νέου αξιολόγηση. Η διευθύντρια έχει προγραμματίσει ήδη για μετά τα Χριστούγεννα τις δύο παρατηρήσεις για το Α2 κ μας ενημέρωσε μέχρι 30 Νοεμβρίου να συμπληρώσουμε την έκθεση αυτοαξιολογησης. Έχω στείλει μέιλ στη ΔΕΠΠΣ, αλλά δεν έχω λάβει απάντηση. Αύριο θα πάρω τηλέφωνο, αλλά δεν ελπίζω σε πολλά με τον παραλογισμό που επικρατεί.

Αποσυνδεδεμένος vagg99

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #484 στις: Νοεμβρίου 20, 2024, 10:27:43 pm »
Να πιέσετε. Καθημερινά τηλέφωνα. E-MAIL με κοινοποίηση στον πρόεδρο της ΔΕΠΠΣ και την προϊσταμένη του τμήματος.
Είναι τρελό όλο αυτό. Περάσατε όλη αυτή τη γραφειοκρατία πέρυσι και σας ζητάνε τα ίδια φέτος... Να βγει διευκρινιστική εγκύκλιος που θα εξαιρεί όσους πέρασαν τα 3 πεδία της αξιολόγησης πέρυσι.

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #485 στις: Νοεμβρίου 21, 2024, 07:34:50 pm »
Πράγματι παράλογο, αλλά γνωρίζοντας την νοοτροπία στα πρότυπα από συναδέρφους που υπηρετούν εκεί, είναι πολύ πιθανό να μην ακουστεί κιχ σχετικά με το θέμα. Ελπίζω οι πρόσφατα μονιμοποιηθέντες να κάνουν την διαφορά και να αντιδράσουν.

Αποσυνδεδεμένος Melin

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #486 στις: Νοεμβρίου 22, 2024, 10:19:01 am »
Καλημέρα! Έχει καταφέρει κάνεις να επικοινωνήσει με κάποιον αρμόδιο; Αν ναι τι σας είπε ;Καλώ στα γενικά τηλέφωνα που έχουν στη ΔΕΠΠΣ αλλά δεν έχω ανταπόκριση. Γνωρίζετε κάποιον άλλο αριθμό;

Αποσυνδεδεμένος stelma

• Έμπειρο μέλος
  • Έχω αφίσα τον διευθυντή μου!
    • Προφίλ
« Απάντηση #487 στις: Νοεμβρίου 22, 2024, 03:18:52 pm »
Καλημέρα! Έχει καταφέρει κάνεις να επικοινωνήσει με κάποιον αρμόδιο; Αν ναι τι σας είπε ;Καλώ στα γενικά τηλέφωνα που έχουν στη ΔΕΠΠΣ αλλά δεν έχω ανταπόκριση. Γνωρίζετε κάποιον άλλο αριθμό;

Παίρνω κ εγώ. Χθες το μεσημέρι το σήκωσαν, αλλά έλειπε η υπεύθυνη κ μου είπαν να πάρω το πρωί. Σήμερα αποπειράθηκα τρεις φορές, αλλά δεν το σήκωσαν.

Αποσυνδεδεμένος kapoioskapoukapote

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ζήτω η παιδεία (μας)!
    • Προφίλ
« Απάντηση #488 στις: Νοεμβρίου 22, 2024, 04:36:21 pm »
+302103443966
Πάρτε σε αυτό.
Σε εμένα επιβεβαίωσαν ότι θα υπάρξει διευκρινιστική εγκύκλιος.
Οι άνθρωποι γεννιούνται αμόρφωτοι, όχι ηλίθιοι. Γίνονται ηλίθιοι με την εκπαίδευση.
Μπέρτραντ Ράσελ

Αποσυνδεδεμένος Melin

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #489 στις: Νοεμβρίου 27, 2024, 03:10:15 pm »
Εννοείτε διευκρινιστική που θα μας εξαιρεί,όλους όσοι αξιολογηθηκαμε περισυ;
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 27, 2024, 03:41:48 pm από Melin »

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς