0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ο Leon περιγράφει ακριβώς αυτό που ισχύει. Από εκεί και μετά ότι γράφεται πηγάζει από την αγωνία και το άγχος να μην αδικηθεί μια ειδικοτητα έναντι μιας άλλης πράγμα που προφανώς είναι σεβαστό από τη στιγμή που έχουν χρόνια να γίνουν μονιμοι διορισμοι και όλοι επιθυμούμε μια δίκαιη κατανομή..
Έτσι είναι. Ωστόσο, η κατανομή χρειάζεται να βασίζεται κάπου, και τα οργανικά κενά είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπαρξουν και άλλα κριτήρια. Μπορεί για παράδειγμα το υπουργείο να πει ότι θα πάρει 3000 ΠΕ60 δεδομένων των αναγνών της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης. Ή μπορεί να πει ότι θα πάρει 2000 ΠΕ02, λόγω του ότι αφενός διδάσκουν πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα και αφετέρου αναμένονται πολλές συναξιοδοτήσεις από τον κλάδο αυτό τα επόμενα χρόνια. Ή, ή, ή...Γενικά, ό,τι θέλουν μπορούν να κάνουν, το έχω καταλάβει αυτό. Όμως, το πιο έξυπνο που μπορούν να κάνουν είναι να προσπαθήσουν να έχουν όσους πιο πολλους γίνεται ευχαριστημένους.
Το πιο δίκαιο κριτήριο κατά την άποψη μου θα ήταν οι προσλήψεις των αναπληρωτών κάθε χρόνο γιατί εκεί φαίνονται οι πραγματικές ανάγκες. Τα τελευταία χρόνια παίρνει πάνω από 40000 αναπληρωτές σταθερά. Αυτό δείχνει ότι καλύπτουν πάγιες και όχι έκτακτες ανάγκες. Άρα γιατί να μη βασιστεί σε αυτό για μια δίκαιη κατανομή; Δηλαδή το ότι οι ΠΕ86 έχουν συνολικά περίπου 100 κενά ενώ αναπληρωτές κάθε χρόνο παίρνει πάνω από 1000 δεν είναι άδικο; Άρα το να βασιστεί στις προσλήψεις αναπληρωτών νομίζω ότι δεν αδικεί καμία ειδικότητα. Άποψη μου. Μην πέσετε να με φάτε.Πάντως το καταλαβαίνω κι εγω που το λέω ότι δεν προκειται να γινει αυτό. Αλλα σιγουρα ειναι το πιο δίκαιο.
Κάποια στιγμή είχε ειπωθεί πως οι προσλήψεις αναπληρωτών θα έχουν σημασία σε μικρό ποσοστό.Επίσης, κάποιοι αιρετοί ζητούν κατανομές βάσει των πραγματικών αναγκών. Τώρα τι θα γίνει; Ίδωμεν.Υ. Γ. Θα πέσουν να σε φάνε, να είσαι σίγουρος
Το πιο δίκαιο κριτήριο κατά την άποψη μου θα ήταν οι προσλήψεις των αναπληρωτών κάθε χρόνο γιατί εκεί φαίνονται οι πραγματικές ανάγκες....
Καμία σχέση. Αναπληρωτές πέρα από τις πάγιες ανάγκες των οργανικών κενών παίρνουν και για άδειες,ενισχυτικές,μναε,ζεπ,τυ,παράλληλες κλπ. Άσε που δείχνουν και προτιμήσεις. Η Α΄φάση σχεδόν κάθε χρόνο αφορά συγκεκριμένες ειδικότητες στη δευτεροβάθμια.Στην 3ΕΑ οι διορισμοί, τουλάχιστον στον κλάδο ΠΕ04, δεν είχαν σχέση με τις προσλήψεις αναπληρωτών.
Το είχα γράψει στο νήμα για την 2ΓΕ αλλά το ξαναβάζω εδώ.Το 80% οργανικά + 20% αναπληρωτές θα ήταν ένα δίκαιο σύστημα. Ετσι και οι ειδικότητες με τεράστια οργανικά δεν θα αδικούνταν και οι ειδικότητες με λίγα οργανικά αλλά πάρα πολλούς αναπληρωτές θα έβλεπαν κάποιους διορισμούς και οχι το 0. Ένας αλγόριθμος θα ήταν να υπολογίσει για όλες τις ειδικότητες (ΠΕ01, ΠΕ02, κτλ) ενα x=0.8*οργανικά+0.2*αναπληρωτές. Στη συνέχεια να βρεί το άθροισμα y=x01+x02+........Μετά λοιπόν να πεί διορίζω στους ΠΕ01 x01*10500/y, στους ΠΕ02 x02*10500/y και ούτω καθεξής.Γράφω το εξής φανταστικό παράδειγμα. Ξαναλέω τυχαία για να εξηγήσω τα μαθηματικάΕστω ολη η δευτεροβάθμια έχει δύο ειδικότητες. Την ΠΕ02 και την ΠΕ86. Έστω τώρα πως στην πρώτη έχω 1000 οργανικά και 1000 αναπληρωτές. Εστω στη δεύτερη έχω 0 οργανικά και 1000 αναπληρωτές. Αν θέλω να διορίσω 1000 άτομα πως θα κατανείμεις τους διορισμούς στις δυο ειδικότητες; Θα δώσεις και τις 1000 θέσεις στην ΠΕ02 που έχει τα οργανικά; Δεν θα είναι αδικία για τη δεύτερη; Με τον αλγόριθμο που έγραψα θα βρω τα εξής;x02=0.8*1000+0.2*1000=1000x86=0.8*0+0.2*1000=200μετα αθροίζω και βρίσκω y=x02+x86=1000+200=1200οπότε θα διορίσω στους ΠΕ02 (1000/y)*x02=833 και στους ΠΕ86 (1000/y)*x86=167. Η ειδικότητα με τα πολλά οργανικά πάλι παίρνει τη μερίδα του λέοντος αλλά πήρε και κάποιους διορισμούς η δεύτερη λόγω πολλών αναπληρωτών. Το παραπάνω είναι ένας τρόπος να ληφθεί υπόψη και ο αριθμός των αναπληρωτών με μια βαρύτητα 20% μόνο και είναι γελοίο να υλοποιηθεί σε ένα excel αν έχεις τα νούμερα.