0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Η πλειοψηφία πιστεύω πως όχι δεν θα προτιμήσει την γενική.Καποιος ανέφερε πριν τα ειδικά σχολεία αλλά ξεχασε τα Τ.Ε... θεωρούνται τρελα φιλέτα ιδιαίτερα στην πρωτοβάθμια που έχω εικόνα.. Ξέρω μόνιμους ΠΕ70 -οχι έναν δύο - που ψάχνονται να αποκτήσουν εξειδίκευση και να μεταπηδησουν...Κάποιοι λίγοι βέβαια συμφωνώ ότι θα το επιδιώξουν victor123
Εγώ έχω την εντύπωση πως με τη καθυστέρηση των διορισμών και ξεπερνώντας την ημ/νία των διορισμών της ειδικής, θα μπορούν και τώρα να μεταπηδήσουν κάποιοι διορισμένοι της ειδικής στη γενική.Μία σκέψη κάνω μόνο.....
Θα γράψω κάποιες σκέψεις δικές μου για το θέμα αυτό. Χωρίς να μπορώ να είμαι στο μυαλό των άλλων, προσωπικά θα θεωρούσα πιο πιθανούς να μεταπηδήσουν στη γενική εκείνους που:1. Δεν εργαζόνταν στην ειδική ως αναπληρωτές πριν διοριστούν με την 3ΕΑΕ, ή/και2. Διορίστηκαν σε Ειδικά Σχολεία περισσότερο παρά σε Τμήματα Ένταξης Από την άλλη μεριά χρειάζεται κανείς να λάβει υπόψη του και το πνεύμα του νόμου (και τη λογική που το διέπει), στο σημείο που αναφέρει ότι οι νεοδιορισθέντες θα πρέπει να υπηρετήσουν την ειδική αγωγή για 5 χρόνια πριν μπορέσουν να μεταταχθούν αλλού. Θέλω να πω ότι το να μπορέσουν να μεταπηδήσουν μετά από ένα χρόνο στη γενική πάρει κόντρα στο πνεύμα αυτό, και πραγματικά θέλω να πιστεύω ότι θα μπαλωθεί η τρύπα.
Ανεξάρτητα αν εξηγούμε σωστά ή όχι το νόμο, αν δοθεί η δυνατότητα αυτή σημαίνει ξεκάθαρα ότι αβανταρουν απροκάλυπτα τους εκπαιδευτικούς ειδικής και γελοιοποιούν αυτούς της γενικής.Κρίμα για πολλά πράγματα. Ειδικά και για αυτό που θα έπρεπε να θεωρούταν αυτονόητο.Τι να πει κανείς πια!
Έχουμε πει 100 φορές ότι και στους φετινους διορισμούς (αν δε γίνει ρύθμιση) είναι 100% σίγουρο ότι θα χαθούν θέσεις διορισμού αφού από το πέρας του Μαρτίου το Εεπ και Έβπ που διορίστηκε πέρυσι μεταπηδά ανετοτατα. Και μην ακούσω άλλη φορά "ε σιγά ποιος θα το κάνει αφού θα πάει στην κολοπετινιτσα" ή "ε εντάξει πόσοι εβπ θα έχουν δεύτερα πτυχία" ή "πόσοι Εεπ θα αλλάξουν ειδικότητα" γιατί μου περνάει απ' το μυαλό ότι αυτοί που υποστηρίζουν τέτοιες απόψεις μπορεί έχουν ίδιον όφελος. Κοιμηθείτε δηλαδή μη διαμαρτύρεστε τώρα και για αυτά λίγοι θα την πατήσουν, είναι πολύ ψιλά γράμματα και για τα σωματεία να το θέσουν ως θέμα.
Στη δική μου ειδικότητα πάντως οι 114 που διορίστηκαν ως ΕΕΠ η πλειοψηφία έκανε και αίτηση στη 2γε και έχει όλα τα προσόντα για να διοριστεί... και πάνω από εμένα στους πίνακες είναι αρκετοί από αυτούς οχι μόνο δεν ξέρω σε πια θέση είμαι τελικά αλλά ακόμη και η κατανομή να βγει αν δε γίνει ρύθμιση μέχρι τελευταία στιγμη θα εξαρτώμαι από την απόφαση τους.