0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σκέφτομαι να επιλέξω δυσπροσιτα για να μαζέψω μόρια αυτη τη χρονιά, ωστε να εχω καλύτερη οργανικη. θα προσμετρηθούν ελπίζω τη 2η χρονιά σωστα???!! Από την εμπειρία σας που θα προτείνατε στα Δωδεκάνησα (για οικογενεια με 2 παιδιά).
Σκέφτομαι να επιλέξω δυσπροσιτα για να μαζέψω μόρια αυτη τη χρονιά, ωστε να εχω καλύτερη οργανικη. θα προσμετρηθούν ελπίζω τη 2η χρονιά σωστα???!!
Να κανεις αυτο που πιστεύεις εσυ.Ο καθένας απο εμάς δεν ειναι στην ίδια θέση με τη δικη σου.Απλως μοιραζόμαστε παρομοια διλληματα.
Τα τελευταία χρόνια που όλοι το είχαν καταλάβει ότι δεν άξιζε να πάνε μακριά ως αναπληρωτές, δήλωναν μόνο τις κοντινές τους Διευθύνσεις, άρα πόσα μόρια να έχουν μαζέψει πια;Συν ότι με τις μεταθέσεις που ικανοποιήθηκαν σε τεράστιο ποσοστό φέτος, τα μεγάλα αστικά κέντρα και πολλοί νομοί έχουν κλείσει για την επόμενη 5ετία, τουλάχιστον. Εν κατακλείδι, να δηλώσεις κάτι πιο κοντινό, γιατί τα πράγματα σε πολλές περιπτώσεις δε θα επιτρέψουν "εύκολες" μεταθέσεις σε κοντινούς σας νομούς και υποθέτω πως κανένας δε θέλει να εγκλωβιστεί μακριά για πολλά έτη...
Καθόλου δεν έκλεισαν για μια πενταετία τα μεγάλα αστικά κέντρα,σε σχολεία γυρνάμε κοντά 15 χρόνια και ξέρουμε τι γίνεται...θα βγουν ακόμη αρκετοί στη σύνταξη,στο νομο μου και φέτος είχε οργανικά που δεν δόθηκαν για διορισμους...
Ναι, τα μόρια που θα μαζέψεις από την πρώτη χρονιά υπηρέτησης θα προσμετρηθούν για την οργανική τοποθέτηση της δεύτερης χρονιάς.
Αν ξέρει κάποιος στα γρήγορα, γιατί μπορεί να έχω καταλάβει λάθος: τη δευτερη χρονια, παραμενουμε στο νομο που τοποθετηθηκαμε την πρωτη, η μπορεί να πάμε σε άλλο νομο?
Για την τοποθέτηση των νεοδιορίστων σε οργανική τη δεύτερη χρονιά μπορεί να αξιοποιηθεί κάτι σε επίπεδο μορίων από την προϋπηρεσία τους και τις περιοχές που δούλεψαν ως αναπληρωτές;
Είδες εσύ τώρα να διορίζει σε Κοζάνη, Λάρισα, Γιάννενα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Πάτρα, Καβάλα, κεντρική Αθήνα;; Όχι, γιατί αυτές οι περιοχές γέμισαν απ' όσους πήραν φέτος μετάθεση (κι οποίοι ταλαιπωρούνταν κι αυτοί με τη σειρά τους για πολλά χρόνια μακριά). Ξέρεις επίσης πότε & πόσοι θα αποχωρήσουν με σύνταξη του χρόνου; Εικασίες μόνο μπορείς να κάνεις, αλλά μ' αυτές δεν προχωράς στα σίγουρα. Τέλος, τα οργανικά κενά που φέτος δε δόθηκαν (τα λίγα αυτά), θα τα πάρουν τον Ιούνιο του 2022 συνάδελφοι με βελτίωση, δηλ. παλαιοί εκπαιδευτικοί (το πιθανότερο).
Τη δεύτερη χρονιά παραμένεις στην περιοχή που τοποθετήθηκες. Δεν αλλάζεις ούτε καν περιοχή μέσα στον ίδιο νομό.
Μα δεν υποτίθεται ότι στο τέλος της πρώτης χρονιάς οι νεοδιόριστοι κατατάσσονται εκ νέου σε λίστα στην οποία συνυπολογίζονται και τα μόρια συνθηκών διαβίωσης (πέραν των κοινωνικών κριτηρίων που μετράνε για την τοποθέτηση την πρώτη χρονιά) ώστε να αποκτήσουν οργανική και άρα επιλέγουν εκ νέου περιοχή στον νομό που έχουν προσληφθεί στην οποία τοποθετούνται την δεύτερη χρονιά; Οπότε πώς δεν αλλάζουν περιοχή στον ίδιο νομό τη δεύτερη χρονιά όπως λες;!;!