0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
θα το πούμε όσο απλά γίνεται:Την πρώτη χρονιά σε προσωρινή θέση.Τη δεύτερη χρονιά σε οργανική θέση, συγκρίνονται τα μόρια μετάθεσης με όλους τους υπόλοιπους (νεοδιόριστους, από μετάθεση, οριστική τοποθέτηση, βελτίωση θέσης). Δηλώνεις σχολεία μόνο της περιοχής διορισμού σου (π.χ Α ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ μόνο).Τις 2 αυτές χρονιές δεν κουνιέσαι. Όπου σε βάλουν θα μείνεις (έχει και εξαιρέσεις ο νόμος και μπορείς να πάρεις απόσπαση αλλά ας μείνουμε στο γενικό κανόνα).
Αν επιλέξει κάποιος δυσπρόσιτο την πρώτη χρονιά για τα μόρια, πώς ξέρει ότι θα το πιάσει και την δεύτερη, ώστε να διπλασιαστουν;
Αν δηλαδή τοποθετηθεί προσωρινά την πρώτη χρονιά σε κάποιο νομό λόγω των κοινωνικών κτλ κριτηρίων, θα του δοθεί οργανική στον ίδιο νομό ή θα κάνει αίτηση κι αν δε φτάνουν τα μόρια τον πάνε αλλού?!
Αλλάζω γνώμη κάθε δέκα λεπτά, είμαι αξιολύπητη χαχαΣ'ευχαριστώ πολυ gia 96..
Εγώ κάθε 5! Είμαι σε χειρότερη κατάσταση από 'σενα!
Νομός και περιοχή δεν ταυτίζονται πάντα. Ο νομός Δωδεκανήσου πχ. έχει 4 περιοχές. Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει καμία μετακίνηση εκτός περιοχής τον 2ο χρόνο. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη φτάσουν τα μόρια, οι θέσεις είναι μετρημένες. Και τη δεύτερη χρονιά μετράνε τα κοινωνικά κριτήρια, απλώς προστίθενται και τα μόρια συνθηκών διαβίωσης στα σχολεία που έχει υπηρετήσει ο εκπαιδευτικός.
3. Την πρώτη χρονιά οι νεοδιόριστοι τοποθετούνται σε λειτουργικά κενά και του ΧΡΟΝΟΥ παίρνουν οργανική. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί την επόμενη χρονιά θα συνταξιοδοτηθούν και πάλι πολλοί συνάδελφοι, άρα αυξάνονται οι οργανικές θέσεις που θα έχουν για να επιλέξουν και δεύτερον θα μπορούν να ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΘΕΣΗ και να ζητήσουν απόσπαση ΕΝΤΟΣ ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ. Η υποχρέωση των νεοδιόριστων είναι να παραμείνουν στο ΝΟΜΟ για δύο χρόνια! Άρα ναι, τη δεύτερη χρονιά έχουν δικαίωμα να πάρουν ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΕΝΤΟΣ ΝΟΜΟΥ, γιατί θεωρείται ότι έχουν κάνει τις οργανικές τους ενώ ήταν σε λειτουργικά κενά.Κυκλοφορεί στο ίντερνετ. Ισχύει??