0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μεταπτυχιακο χωρίς προυπηρεσία δεν ωφελεί. Σε δυο χρονια μεταπτυχιακο θα έχουν οι περισσότεροι. Οι φιλόλογοι είναι χιλιάδες.
Γι' αυτό έχει τεθεί ως προϋπόθεση η παιδαγωγική επάρκεια.
Πολύ σχετικό αυτό. Το να βρεις μεταπτυχιακό δωρεάν (ειδικά ειδικότητες πολυτεχνείου έχουν integrated master, και τα μεταπτυχιακά του πολυτεχνείου είναι δωρεάν) είναι πιο εύκολο από ξένες γλώσσες και υπολογιστές. Το θέμα είναι πως γίνεσαι δεκτός για μεταπτυχιακό στο ΕΜΠ αν δεν είσαι απόφοιτος. Για κάποιον όμως που είναι απόφοιτος του ΕΜΠ, είναι απλό να βρει.Επειδή γράφω σε θέμα "Μόρια Φιλολόγων", να πω ότι υπάρχει νόμος που λέει ότι αν έχεις χαμηλό εισόδημα μπορείς να κάνεις αίτηση και να απαλλαγείς από τα δίδακτρα του μεταπτυχιακού. Άρα για κάποιον που είναι 22-23 και δεν έχει δουλειά μπορεί να κάνει μεταπτυχιακό δωρεάν υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει δεκτός (δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο). ΟΕνώ οι ξένες γλώσσες δεν νομίζω ότι υπάρχουν δωρεάν.
Ο νόμος λέει για το οικογενειακό εισόδημα οχι για το ατομικό! Εκτός και αν μένεις μόνος αλλά άνεργος πως πληρώνεις το σπίτι κλπ;
Η παιδαγωγικη επαρκεια δεν σημαινει κατι. Αν εγω π.χ ειμαι πολιτικος μηχανικος και εχω παιδαγωγικη επαρκεια και ενα μεταπτυχιακο στην στατικη αυτο δεν εξασφαλιζει συναφεια μεταπτυχιακου....Τελοσπαντων ...μην βγουμε εκτος θεματος.
Καμια ιδεα-εκτίμηση για τα μορια των φιλολογων εχουμε;