0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Με απλά λόγια ένας αναπληρωτής/τρια που έχει προσληφθεί στις αρχές Σεπτέμβρη μπορεί να απολυθεί μετά την έκδοση των οριστικών πινάκων και στη θέση του να προσληφθεί κάποιος άλλος! Αναλογιζόμαστε τι παρενέργειες μπορεί να προκύψουν μέσα στη σχολική χρονιά με τις αλλαγές αυτές;
Πολυ απλα λεει οτι αν σε προσλάβουν τον Νοεμβριο και οι οριστικοι βγουν Ιανουαριο και οι τοποθετήσεις Φεβρουαριο μπορει καποιος αλλος να ερθει στην θεση σου και εσυ να φυγεις, φυσικα το θεωρω επιστημονική φαντασια
Για την χρονιά που έρχεται ουσιαστικά αφαίρεσαν το δικαίωμα της ένστασης. Κατά τα άλλα πιστεύω ότι το άρθρο του νόμου που θα ενεργοποιηθεί έτσι ώστε να γίνουν προσλήψεις με τους προσωρινούς θα εφαρμοστεί μισό. Το άλλο μισό που μιλάει για απολύσεις και επαναπροσλήψεις δεν θα ενεργοποιηθεί. Αυτό θα επιτευχθεί βγάζοντας τους οριστικούς πίνακες το επόμενο καλοκαίρι και άρα τότε θα γίνουν, εφόσον γίνουν οι διορισμοί. Τώρα το τι θα γίνει με αυτούς που θα αδικηθούν φέτος κανείς δεν ξέρει. Το χειρότερο είναι ότι αν εξαιρέσουμε αυτούς που θα θιγούν, δεν φαίνεται να ενδιαφέρει ούτε το υπουργείο, ούτε την πλειοψηφία του κλάδου για το πως θα βρουν το δίκιο τους. Προς το παρόν κρατάμε την αφαίρεση του δικαιώματος της ένστασης για την σχολική χρονιά που έρχεται.
Συναδελφε ...η κατασταση ειναι αυτη.Απλως εγω θα αναφερω ορισμενα παραδειγματα: Παμε με προσωρινους για αναπληρωση δηλ με συμβασεις με σχεση εργασιας ιδιωτικου δικαιου.ΠΧ κλαδος που θα εχει 100 διορισμους.. συναδελφος σε θεση 90 στους προσωρινους και στους οριστικους εχει διορισμο ανεξαρτητα αν ειχε προσληψη αναπληρωτη γιατι την περιοχη που δηλωσε δεν ειχει προσληψη.Δευτερον σε κλαδο που εχει 100 διορισμους και 600 αναπληρωσεις...συναδελφος με θεση 90 στους προσωρινους και 110 στους οριστικους..χανει τον διορισμο απο συναδελφο που απο την θεση 105 πχ στους προσωρινους βρεθηκε στη θεση 90 στους οριστικους...αλλα δεν χανει την θεση αναπληρωτη.Το μεγαλο προβλημα ερχετε οταν σε αρκετες περιπτωσεις οταν για 600 θεσεις αναπληρωτων σε μια περιοχη οπου ο πινακας μπορει να παει ακομη και στους πινακες μηδενικης προυπηρεσιας γιατι δεν ειχε δηλωθει απο τους ενδιαμεσα αναπληρωτες.ΠΧ
Ετσι οπως τα λες ειναι απλα δεν πιστεύω εγω αλλα ουτε ο συνάδελφος οτι οι οριστικοί πίνακες θα βγουν και θα υπογραφούν πριν την νεα χρονια! Ετσι κι αλλιως τωρα χρήματα δεν υπάρχουν στον προυπολογισμό!
Απλα ν πω πως απορριπτεος ειναι καποιος για συο λογους : ειτε ειχε θεμα με το παραβολο ειτε δεν ειχε αποδεκτο τιτλο σπουδων! Αυτοι που ειχαν θεμα με το παραβολο σε αλλη προκηρυξη δεν θα εμπαιναν καν στους οριστικους.Τωρα για τα λαθη που καποιοι λενε οτι εγιναν στα προσοντα ειναι αλλο θεμα!
Δε νομίζω ότι ισχύει αυτό. Η εμπειρία της 1,2,3,4,5εα έδειξε ότι όσοι για παράδειγμα είχαν πληρωμένο παράβολα εντός της προθεσμίας, αλλά το πέρασαν λάθος στο ΑΣΕΠ δικαιώθηκαν τελικά. Εξάλλου δε νομίζω ότι οι ενστάσεις μπορούν να μπούνε σε ζυγαριά. Η ένσταση είναι δικαίωμα του κάθε υποψήφιου, ωστόσο για φέτος αυτό το δικαίωμα καταπατάτε.
Σε αλλη προκηρυξη θα ειχαν κοπει...δεν θα το συζητουσαμε κανΑυτο μ τα παραβολα μονο στη δικη μας προκηρυξη εγινε.....