0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αν πρόκειται για σχολεία με ίδια μόρια και η αλλαγή δεν επηρεάζει τη μοριοδότηση, τότε όντως δεν έχει νόημα η ένσταση. Η ένσταση για μόρια συναδέλφων για να εξεταστεί από το ΠΥΣΔΕ θα πρέπει να αναφέρει ότι λόγω του λάθους στα μόρια του συναδέλφου επηρεάζεται και το δικό μου δικαίωμα στην οριστική τοποθέτηση, οπότε έχω έννομο συμφέρον να ζητώ την αλλαγή της μοριοδότησης του άλλου. Χρειάζεται δηλ. και λίγη νομική ορολογία που να αφήνει ως υπονοούμενο ότι σε περίπτωση απόρριψης της ένστασης μπορεί κανείς να προσφύγει και περαιτέρω σε Διοικητικό Δικαστήριο.
Σ' ευχαριστώ πολύ συνάδελφε.Θα ήθελα να ρωτήσω και τα εξής εσένα και οποιον γνωρίζει:1. Τα μόρια για εντοπιότητα και συνυπηρέτηση είναι 4 μονάδες για κάθε κατηγορία και θα συμπληρωθούν στα ήδη υπάρχοντα μόρια (συνολική υπηρεσία, δυσμενή, γάμος, παιδιά) που φαίνονται στον πίνακά μας μετά τη δήλωση σχολείων για οριστική τοποθέτηση/οργανική (αναφέρομαι σε νεοδιόριστους ειδικής που έχουμε προσωρινή τοποθέτηση)2. Τα επιπλέον μόρια εντοπιότητας ή/και συνυπηρέτησης ισχύουν μόνο για τα σχολεία της περιοχής που διαθέτει κάποιος τα προαναφερθέντα "προσόντα" ή για όλα τα σχολεία της διδε που ανήκει;3. Η αναπηρία κάποιων συναδέλφων θα μοριοδοτηθεί εκ νέου ή είναι ήδη περασμένη στα μόρια του πίνακα;
Για το 1: Ναι είναι από 4 μόρια για κάθε μία περίπτωση (εντοπιότητα - συνυπηρέτηση). Θα προστεθούν μετά τις αιτήσεις ανάλογα με τα σχολεία που θα ζητήσεις και εάν αυτά βρίσκονται σε περιοχή εντοπιότητας ή (και) συνυπηρέτησης. Έτσι μπορεί για τα σχολεία ενός Δήμου να έχεις περισσότερα μόρια από ότι για τα σχολεία άλλου Δήμου, κι ας ανήκουν όλα αυτά τα σχολεία στην ίδια ΔΔΕ.Για το 2: Τα μόρια εντοπιότητας και συνυπηρέτησης ισχύουν για τον Δήμο στον οποίο τα έχεις και όχι για όλη τη ΔΔΕ. (Όταν κάνεις αίτηση μετάθεσης ισχύουν για όλη τη ΔΔΕ αλλά στην τοποθέτηση εντός της ΔΔΕ ισχύουν για τον Δήμο όπου τα έχει κανείς).Για το 3: Δεν γνωρίζω για τι είδους αναπηρία μιλάμε. Εάν αυτή θέτει τον εκπαιδευτικό σε ειδική κατηγορία τότε αυτός τοποθετείται κατά προτεραιότητα ανεξαρτήτως μορίων και συγκρινόμενος μόνο με όσους είναι επίσης ειδική κατηγορία.
Αυτό που γίνεται με τις φετινές μεταθέσεις, θα μπορούσε να είχε γίνει και πέρυσι (και θα έπρεπε να γίνεται εδώ και χρόνια). Αναφέρομαι στο συνυπολογισμό των φετινών συνταξιοδοτήσεων άμεσα για τα κενά των μεταθέσεων της τρέχουσας χρονιάς. Το ότι γίνεται φέτος (και με τον τρόπο που γίνεται, δηλ. να μη ληφθούν υπόψη οι ανακλήσεις που θα γίνουν), είναι καθαρά πολιτική απόφαση και δείχνει ότι το 2021 θα είναι εκλογική χρονιά.Από την άλλη πλευρά, για το θέμα των μόνιμων διορισμών, ο μεγάλος αριθμός συνταξιοδοτήσεων θα καταδείξει ότι οι 10.500 μόνιμοι διορισμοί για 2 σχολικά έτη, δεν καλύπτουν ούτε τις αποχωρήσεις 2 ετών (2021 και 2022), στις οποίες πρέπει να μην ξεχνάμε ότι ανήκουν και οι παραιτήσεις μέσω ΚΥΣΔΕ/ΚΥΣΠΕ και οι θάνατοι εν ενεργεία εκπαιδευτικών (που έχουν αυξηθεί κατά πολύ, λόγω της αύξησης των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση). Εκεί, λοιπόν, θεωρώ ότι θα φροντίσουν να λάβουν υπόψη τις ανακλήσεις παραιτήσεων, οι οποίες (κατά την προσωπική μου άποψη) θα κυμανθούν περίπου στο 1/4 των αιτήσεων παραίτησης.Ως προς τον αριθμό των αιτήσεων παραίτησης κυκλοφορούν τα εξής (χονδρικώς) για τη Γενική Παιδεία:Δευτεροβάθμια: 4500 με μπροστάρηδες τους ΠΕ02 (1070) και ΠΕ03 (600).Πρωτοβάθμια: 3400 με μπροστάρηδες τους ΠΕ70 (2500) και ΠΕ60 (450).Ενώ υπάρχουν και καμιά 250αριά αιτήσεις παραίτησης στην Ειδική Αγωγή και των 2 βαθμίδων (κυρίως στην Πρωτοβάθμια).
Η ανάκληση της αίτησης συνταξιοδότησης είναι σύνηθες φαινόμενο.Τώρα τι λόγους έχει ο καθένας...άγνωστο.
Σ ευχαριστουμε! Μια απορια εχω....γιατι καποιος να κάνει ανάκληση αίτησης συνταξιοδότησης; Δλδ μαζευει χαρτιά κάνει αίτηση παίρνει απόφαση ζωης και σε ενα μηνα τι αλλαζει; Μονο η χαρτουρα και η διαδικασία αρκει για να εισαι σιγουρος οτι θελεις να φυγεις!