0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα! Υπάρχει κάποιος περιορισμός στη θητεία του διευθυντή στην ίδια σχολική μονάδα;
Είχαμε ανοίξει τη συζήτηση αλλού αλλά δεν το βρήκα. Η Κεραμεως πραξικοπηματικά ως συνήθως τροποποιεί τον δικό της νονό για επιλογή στελεχών, για να επισπεύσει τις διαδικασίες των διευθυντών σχολείων. Αλλάζει τη σειρά προκήρυξης των στελεχών και τη σύνθεση των συμβουλίων. Άρα φοβάμαι ότι μέσα στο καλοκαίρι θα γίνουν γρήγορες διαδικασίες για να βάλουν τους δικούς τους στα σχολεία και υποθέτω αυτό σχετίζεται και με την εφαρμογή -έστω και στα χαρτιά- της ατομικής αξιολόγησης.
Είχαμε ανοίξει τη συζήτηση αλλού αλλά δεν το βρήκα. Η Κεραμεως πραξικοπηματικά ως συνήθως τροποποιεί Κανονικά θα έπρεπε να θεωρώ σωστό να κριθούν τα νέα στελέχη αφού η παράταση της παράτασης είναι ακραία. Αλλά δεν καίγομαι ιδιαίτερα για αυτές τις αλχημείες με τις κρίσεις στελεχών, ειδικά από την παρούσα κυβέρνηση. Σ εμάς ο μέτριος προς κακος και πολύ κουραστικός διευθυντής λογικά παραμένει αλλά πάντα φοβάμαι το χειρότερο, και δεν με ενθουσιάζει η ιδέα να γίνουν κρίσεις… Όπως και να χει είναι φοβερό δείγμα ανικανότητας να μην μπορείς να εφαρμόσεις τους δικούς σου νόμους….
Θέλει να ξεκινήσει τις διαδικασίες ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.
εμείς είμαστε εκεί για babysitting και ο διευθυντής για να μας τρέχει με την εφαρμογή νόμων και τις δράσεις που θα δίνουν πόντους στο σχολείου ΤΟΥ και θα μεγαλώνουν τα μόριά του (pun intended που λέμε και στο χωριό μου).
Το ανακάτεμα της τράπουλας μπορεί να ευνοήσει κάποια σχολεία αλλά να χαντακώσει άλλα. Οπότε δεν τρέφω και πολλές ελπίδες. Η δίκη μου θέση σχετικά με τη διεύθυνση είναι σαφής: χίλιες φορές ένας μ@@@@ μέσα από το σχολείο, που τον έχει επιλέξει το ίδιο το σχολείο και έχει επίγνωση του τι κάνει (όπως ο δικός μου διευθυντής), παρα ένας περιφερόμενος μ@@@@@ που τον έχει επιλέξει ένα συμβούλιο και πάει από σχολείο σε σχολείο για να τα κάνει όλα μπάχαλο.
Διάβασα και εγώ στα εκπαιδευτικά site την τροπολογία που προωθεί η Κεραμέως. Διαβασα επίσης και τα σχόλια στα ίσα site συναδέλφων. Δεν θα σταθώ σταθώ στην γενικότερη επίδραση που θα έχει η τροπολογία αυτή στην λειτουργία της σχολικής μονάδας γιατι θα έπρεπε να γράψω 15 σελίδες κείμενο. Θέλω μόνο να σχολιάσω την άποψη μερικών συναδέλφων (μικρής μειοψηφίας) την οποία διάβασα στα σχόλια. Η άποψη αυτή αναφέρει ότι (σε γενικές γραμμές) : "Η τοποθέτηση διευθυντών μετά την έναρξη της σχολικής χρονιας, για παράδειγμα 1/11/2022, δεν θα επηρεάσει τα μαθήματα (την ροή των μαθημάτων), εφόσον οι καθηγητές θα βρίσκοντα ήδη στις θέσεις τους από τα ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ και θα κάνουν τα μαθήματα τους, ανεξάρτητα του νέου διευθυντή" . Θέλω να τους πω με απλά λόγια και όσο πιο ήπια είναι δυνατό (γιατί αν μιλάγαμε δια ζώσης θα τους απαντούσα πολύ χειρότερα). Γιατί όσο και αν προσπαθήσει το υπουργείο η τοποθέτηση των νέων διευθυντών δεν μπορεί να γίνει πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Όσο και αν δεν αρέσει σε μερικούς η τοποθετηση των νέων διευθυντών πρέπει να γίνει (εδω που φτασαμε) 31/6/2023
Προλαβαίνει μες το καλοκαίρι, σε 30 μέρες, να βάλει νέους διευθυντές στα σχολεία;
Ναι, θα αλλάξουν. Τον νέο υποδιευθυντή τον προτείνει ο νέος διευθυντής.