0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εγώ θα απεργήσω, αλλά στο σχολείο που είμαι μαζική απεργία δεν θα γίνει, είναι σίγουρο. Εξηγήστε μου και πάλι, 3000 κατά της ΑΔΕΔΥ ή σε κάθε εκπαιδευτική ομοσπονδία; Αυτό το 3χιλιαρο προκύπτει από τον νόμο Χατζηδάκη;Προσωπικά πιστεύω ότι η Κεραμέως με τις αποφάσεις της δεν θέλει να είναι αρεστή στον απλό λαό, αλλά στους ψηφοφόρους των Β.Π. όπου είναι η εκλογική της περιφέρεια: Κηφισιά, Πεντέλη, Βριλήσσια, Μαρούσι, Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή, Φιλοθέη - Ψυχικό. Με λίγα λόγια, αδιαφορεί για τους ψηφοφόρους Δυτικών Προαστίων....
Υπάρχει ομάδα στο fb "Ενωμένοι γονείς και εκπαιδευτικοι" για ενημέρωση ολων των γονέων σχετικά μεβτο τι συμβαίνει.
Όλοι είναι άριστοι τελικά, μεταξύ αυτώβ και εσύ που γράφεις! Πόσος φόβος για την αξιολόγηση πια. Η κοινωνία είναι απέναντι. Για αυτό όσοι και να συμμετέχουν, για όσο διάστημα και να απεργούν κακό στον κλάδο και στο δημόσιο σχολείο θα κάνουν. Όσο δεν το κατανοείτε τόσο χειρότερα θα είναι τα πράγματα για όλους μας.Θα εφαρμοστεί έπιτέλους η αξιολόγηση. Επιτέλους! Μετά από δεκαετίες που σέρνεται ο νόμος. Είμαστε και θέλουμε να είμαστε στο τιμ των χωρών της ανάπτυξης, της προοδευτικότητας! Χρειάζεται να συνεργαζόμαστε. Μόλις είδαν κάποιοι ώρες για συνεδρίαση και ώρες για σύνταξη κειμένων, ανατρίχιασαν. Αυτοί είναι οι λόγοι απώθησης του νόμου αυτού. Κλείνω. Είμαι πάντα μαζί με τους μαθητές μου και το μέλλον. Σε αυτό προσβλέπουμε. Κάποιοι κολλημένοι στο κακό παρελθόν. Χτυπήθηκε ο γραπτός ασεπ. Τώρα χτυπάτε την αξιολόγηση. Μυρίζει κάτι άσχημα στην κοινωνία για τον κλάδο.
Συγγνώμη για μένα πήγαινε αυτό; έχω πει ότι είμαι υπέρ της αξιολόγησης; απλώς περιμενω από τους συνδικαλιστές μια εφικτή αντίδραση που να μπορεί να είναι μαζική κ χωρίς δυσβάστακτο κόστος. Αν εσάς σας περισσεύουν λεφτά από τον μισθό σας οκ. Δικό σας θέμα.κάποιοι είμαστε εξαρτημένοι όμως όπως θα ελεγε κι ο Κουλης.
Πρωτοφανή πράγματα ...!Όσο και να απεργούμε, θα κάνουμε κακό στον κλάδο και στο δημόσιο σχολείο κι έχουμε απέναντί μας την κοινωνία;;;Συγχέεις τις καταστάσεις, συνάδελφε...Επειδή ακριβώς νοιαζόμαστε το δημόσιο σχολείο, γι' αυτό και θα απεργήσουμε ΜΑΖΙΚΑ!Μπορεί να εφαρμοστεί τέτοια αξιολόγηση που να χωρίζει τα σχολεία σε ανώτερα και κατώτερα; Που να προάγει τον ατομικισμό μεταξύ των συναδέλφων; Που να γίνεται από αξιολογητές που δεν έχουν αντικειμενική κρίση; Που ν' απαξιώνει και ν' αποδυναμώνει το ρόλο των εκπαιδευτικών; Που ν' αναγκάζει τους εκπαιδευτικούς να δαπανούν το χρόνο τους για εκθέσεις ιδεών κι όχι για το διδακτικό τους έργο; Που να μην αξιολογεί και τους υπόλοιπους συντελεστές του εκπαιδευτικού έργου (π.χ. το ίδιο το Υπουργείο για τις ελλείψεις, τις παραλείψεις και τις ανικονότητές του); Που να προκαλεί πελατειακές σχέσεις;Μπορώ να γράψω κι άλλα πολλά, αλλά θα γίνω κουραστική πρώι-πρωί...Είναι στο χέρι μας να μην επιτρέψουμε να εφαρμοστεί τέτοιου είδους αξιολόγηση.Απεργούμε τη Δευτέρα ΟΛΟΙ και συνεχίζουμε με κυλιόμενες απεργίες, μέχρι να γίνει διάλογος! Οι γονείς ξέρουν ότι χάρη σ' εμάς και τον αλτρουισμό μας δε χάθηκε η περσινή σχολική χρονιά!
Ας συγχωνευσει ενας admin τα 2 νηματα. Δεν υπαρχει λογος να υφιστανται για την ιδια ακριβως συζητηση 2 διαφορετικα νηματα.
Αν δεν υπάρχει plan b λογικά ξεκινάμε.
Δεν υπάρχει αγώνας χωρίς κόστος! Αν δεν προχωρήσουμε μαζικά τώρα, θα σκύβουμε το κεφάλι συνέχεια. Κάπου ήμαρτον, δηλ.!
Προς όψιμους μαχητές κατά της αξιολόγησης. Θυμηθείτε πρώτα τι γράφατε στα διάφορα θέματα της ιστοσελίδας για την ποιότητα των εκπαιδευτικών συνάδελφων μας/ σας και μετά προτείνετε κυλιόμενες απεργίες. Λίγη αυτοκριτική δεν βλάπτει.ΟΛΜΕ και ΔΟΕ μέσω των επιστημονικών επιτροπών που διαθέτουν (ΚΕΜΕΤΕ κλπ) πρέπει να κάνουν σοβαρές αντιπροτάσεις απέναντι σε αυτό που επιχειρεί το υπουργείο. Έστω και τώρα. Διαφορετικά το μέλλον διαγράφεται δυσοίωνο.
.......Τα επιστημονικά όργανα των φορέων μας πρέπει να δημοσιοποιήσουν άμεσα εναλλακτικά σχέδια, βασισμένα στη βιβλιογραφία, όχι αυτοαξιολόγησης αλλά προγραμματισμού-στοχοθεσίας-αυτό βελτίωσης. Χωρίς βαθμολογίες, εκθέσεις, συμβούλους και αηδίες. Βιβλιογραφία υπάρχει. Και φυσικά να τονιστεί και το κομμάτι τξς κρατικής ευθύνης σε θέματα υποδομών, προγραμμάτων σπουδών, προσωπικού κλπ. Τα πύρινα άρθρα στο alfavita που διαβάζουμε μεταξύ μας κ τα οργισμένα ποστ στα social media που κάνουμε like εμείς που ούτως ή άλλως συμφωνούμε, δεν είναι αντιπρόταση.
Πολύ βιάζεσαι ...