0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γιατί όσο περισσότεροι εμβολιαστούμε, προστατεύονται όσοι έχουν κανονικό ιατρικό λόγο να μην εμβολιαστούν (προφανώς υπαρχουν και αυτοί, απλώς αυτό το κρίνει ο αρμόδιος γιατρός και όχι ο dr Google), τα βρέφη που είναι ανεμβολίαστα, γενικά τα παιδιά μέχρι να εγκριθεί το εμβόλιο για όλες τις ηλικίες. Επίσης υπάρχει το θέμα των μεταλλάξεων, που εμφανίζονται όσο κυκλοφορεί ο ιός. Πάντως για κάτι που ειπωθηκε παραπάνω για απολύσεις κλπ... Τέτοια μέτρα απλώς εντείνουν τη συνωμοσιολογία. Φυσικά οι υγειονομικοί που αρνούνται πρέπει να έχουν συνέπειες, γιατί η άρνηση είναι ασύμβατη με τη θέση τους. Το ευρύ κοινό δεν το πείθεις να εμβολιαστεί με απαγορεύσεις. Το πείθεις με ενημέρωση. Είναι απίστευτο θέμα έλλειψης παιδείας να συζητάμε, άνθρωποι πανεπιστημιακού επιπέδου, για το πώς λειτουργεί η ανοσία μέσω εμβολιασμών. Δεν εννοώ τις επιφυλάξεις για το ΑΖ, δεν εννοώ το να ρωτήσεις τον γιατρό σου για το ενδεχόμενο αλλεργίας αν έχεις κάποιο βεβαρημένο ιστορικό, εννοώ το να πρέπει να συζητάμε πράγματα που κανονικά θα έπρεπε να τα έχουν μάθει ήδη από το σχολείο όλοι και να τα έχουν αποδεχτεί. Εκεί πάει το "υποχρεωτικός" το δικό μου: απλώς δεν αφήνουμε περιθώριο για συζητήσεις, για ίσως, για θα το ψάξω, θα ρωτήσω τον ομοιοπαθητικό μου ή τον πνευματικό μου.
Η επιστολή
Εμβολιάσου εσύ να χαλαρώσεις και άσε εμάς που έχουμε φυσική υγεία να αποκτήσουμε τα αντισώματά μας με φυσικό τρόπο. Γνωρίζεις φαντάζομαι τι είναι η ανοσία μιας και μιλάς για έλλειψη παιδείας κτλ. Κάποιος που δεν εμπιστεύεται το ανοσοποιητικό του σύστημα για τον Α, Χ, Ψ λόγο ή έχει κάποιο σοβαρό νόσημα ίσως είναι προτιμότερο να πάρει το ρίσκο και να κάνει το εμβόλιο. Κάποιος υγειής 30-60 ετών δεν έχει κανένα μα κανένα λόγο να κάνει το εμβόλιο. Το ρίσκο είναι μεγαλύτερο αν κάνει το εμβόλιο παρά αν αφήσει το σώμα του να καταπολεμήσει τον ιό.
Έσπερος, κούρασες πολύ μα πάρα πολύ.... Μπολιάσου και καλή τύχη στη νέα σου ζωή!!!
Μάλιστα: κάποιος υγιής δεν έχει λόγο να κάνει το εμβόλιο. Πέρα από το ότι και οι υγιείς κινδυνεύουν, η αλληλεγγύη προς τους άλλους στους οποίους θα μεταδώσεις (και όσο δεν επιτυγχάνετε η ανοσία αγέλης θα είναι υπαρκτός ο κίνδυνος, τα εμβόλια δεν είναι 100%), ο σεβασμός των ασθενέστερων, η δυνατότητα να επιστρέψουμε όλοι στην κανονικότητα, η ύπαρξη εντός μιας κοινωνίας, δεν είναι λόγοι, όχι. Φαντάζομαι τουλάχιστον ότι όσοι δεν δέχονται να κάνουν το εμβόλιο δέχονται να συνεχίσουν να ζουν με περιοριστικά μέτρα, δεν θα διαμαρτυρηθούν για στέρηση ελευθερίας κλπ. μια και οι υπόλοιποι δεν δέχονται να πάρουν το ρίσκο να ζουν μαζί τους. Ο καθένας για τον εαυτό του.
Ενδιαφέρον θα είχε μία έρευνα στους εκπαιδευτικούς για την πανδημία και τα εμβόλια σε συνάρτηση με την ηλικία, το φύλλο, την ειδικότητα, τις σπουδές σε μτπχκ ή διδακτορικό ή και άλλους παράγοντες.Προς το παρόν από έναν μικρό αριθμό γύρω μου διαπιστώνω πως ναι, έστω στον συγκεκριμένο εμβολιασμό, λένε κατά προτίμηση, εκπαιδευτικοί από τις θετικές επιστήμες κυρίως ΠΕ04 και εκπαιδευτικοί (όλων των ειδικοτήτων) που έχουν κάνει επιπλέον σπουδές (μεταπτυχιακό ή διδακτορικό). Το δείγμα είναι πολύ μικρό και δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. Το θέτω όμως προς συζήτηση.