0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Προς @Έσπερος: Στα νησιά που αναφέρεις οι αδιάθετες δόσεις δεν είναι της Astrazeneca. Το συγκεκριμένο εμβόλιο μπορεί να χορηγηθεί και την επόμενη ήμερα. Της Pfizer πρέπει να χορηγηθεί οπωσδήποτε αυθημερόν. Αν κάποιος με AZ ακυρώσει το ραντεβού μπορεί η δόση να κρατηθεί για την επόμενη ημέρα. Δεν είναι πάντα λόγω ακύρωσης η αδιάθετη δόση, μπορεί να είναι επειδή περίσσεψε από τις δόσεις που έχει το κάθε μπουκαλάκι (αν το λεω σωστά).
ακυρώσεις μπορεί να γίνουν και για τ άλλα...συνάδελφοι έχουν ήδη εμβολιαστεί με phizer από αδιάθετες δόσεις.
Η εμπειρία του Ν. Φίλη από τον εμβολιασμό του με AstraZenecaΔημοσίευση: 07/04/202Καθώς έχει περάσει 20μερο από τον εμβολιασμό μου με την πρώτη δόση του AstraZeneca, θα ήθελα να κάνω μια μικρή συμβολή στη συζήτηση που απασχολεί έντονα την κοινή γνώμη. Φυσικά, δεν μιλώ ως επιστήμονας, ούτε ως πολιτικός αυτή τη φορά. Ως απλός πολίτης, και μόνο.Έτυχε να έχω ραντεβού για τον εμβολιασμό, σύμφωνα με την ηλικιακή μου ομάδα, στις 16 Μαρτίου. Την επομένη δηλαδή που οι μισές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία κ.ά.) ανέστειλαν τη χορήγησή του. Δεν θα ισχυριστώ ότι άκουσα την είδηση και την προσπέρασα. Αλλά δεν κλονίστηκα τόσο, ώστε να μην προσέλθω για τον εμβολιασμό μου.Λεπτομέρειεςhttps://www.esos.gr/arthra/72395/i-empeiria-toy-n-fili-apo-ton-emvoliasmo-toy-me-astrazeneca
Όχι, δεν έχουν ανοίξει σε όλη την Ελλάδα. Γνωρίζω ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με μικρά νησιά που το σύστημα στέλνει τους εκπαιδευτικούς 60+ και ευπαθείς ομάδες πολύ μακριά, σε άλλο μεγάλο νησί όπου πρέπει να ταξιδέψουν πολλές ώρες με το πλοίο, να διανυκτερεύσουν κλπ. Εκεί δεν μπορείς να πεις μπαίνω στο αυτοκίνητο και πάω παραδίπλα. Στα ίδια νησιά έχουν ανοίξει πλατφόρμες για υπερήλικες, υγειονομικούς, στρατιωτικούς κλπ, αλλά όχι για όλους τους εκπαιδευτικούς και αυτό όπως έχω ξαναγράψει είναι άδικο.
Από αντιβιώσεις που άνθρωποι τις παίρνουν από τα φαρμακεία χωρίς συνταγή γιατρού και έχουν πάθει καρδιά, αλλεργικό σοκ, πνευμονικό οίδημα ή άλλα ακόμη και θανάτους έχουν προκαλέσει. Κοιτάξτε τις παρενέργειες στα φάρμακα που παίρνετε. Τα παίρνουμε όμως. Η Ισπανική γρίπη πόσους σκότωσε, ξέρεις; Το να δημοσιολογείς για να προκαλείς απλώς χωρίς να προσφέρεις λύσεις στο πρόβλημα δεν το καταλαβαίνω. Έχουμε χάσει ήδη πάρα πολλούς συμπολίτες μας. Για κάποιους είναι απλώς ένας αριθμός το 8000+ για άλλους είναι οι γονείς τους τα αδέρφια τους η γυναίκα τους ή το παιδί τους. Αν είναι να σωθούν κάποιοι άνθρωποι, δηλώνω υπέρ του εμβολιασμού! Το ότι στο Ισραήλ και τη Μ