0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σοβαρά η Σύμη έχει μόνο ένα κενό ΠΕ02; Αφού οι πιο πολλοί που ήταν τοποθετημένοι πήραν μετάθεση. Κάνω κάπου λάθος;
Για εσάς που θέλετε πάντως στεριά, εξαρτάται και τι εννοείτε: βλέπω γενικά ότι η Πελοπόννησος και η Στερεά έχουν πιο πολλά μαξιλαράκια για να συγκρατήσουν τους νότιους στεριανούς από αυτά που έχουμε εδώ στα βόρεια. Και σε κάθε περίπτωση η Αττική έβγαλε ένα σωρό κενά σε αντίθεση με τη Θεσσαλονίκη. Από τις επιλογές όσων μένουν σε νομούς που δεν έδωσε οργανικά κενά και είναι ψηλά στον πίνακα, θα εξαρτηθεί πώς θα κινηθούν και οι γύρω νομοί για όσους είναι στη μέση του πίνακα. Άλλοι θα διαλέξουν να πάνε στα νησιά για μόρια μετάθεσης και άλλοι να πιάσουν τον πιο κοντινό νομό που έδωσε θέσεις.
Αμα καποιος πιανει κοντινο νομό που μπορει να πηγαινοέρχεται η εστω να μπορει πσκ να ειναι στη νόμιμη κατοικία του...γιατι να τρεχει στα νησια;;;; Η μεταθεση δεν ειναι παλι σιγουρη οτι θα την παρει στον νομό του. Μπορει να την παρει στον διπλα νομο.
Δεν είμαι σίγουρη αν είναι ασφαλής τακτική σε αυτή τη φάση η επιλογή νησιού για τα μόρια μετάθεσης. Τα οργανικά κενά στη "στεριά" -όσα δοθούν- θα καλυφθούν σε αυτή τη φάση διορισμών. Θα εμφανίζονται βέβαια καινούρια οργανικά λόγω συνταξιοδοτήσεων, αλλά εκεί μπαίνουμε στον ανταγωνισμό με τους ήδη μόνιμους συναδέλφους. Έχω δει πολλούς συναδέλφους να εγκλωβισμένους στην Κρήτη π.χ. για πάρα πολλά χρόνια γιατί δεν εμφανίζεται οργανική ή δεν τους φτάνουν τα μόρια για μετάθεση σε περιοχή που να τους εξυπηρετεί.
Ναι, για τον δίπλα νομό νομίζω οι περισσότεροι έτσι θα κινηθούν -αν και χιλιομετρικά πολλές φορές δεν μπορείς να μετακινείσαι τόσο εύκολα. Το θέμα είναι όταν δεν είναι ο δίπλα νομός, πχ. είσαι από Πιερία και τα πιο κοντινά που πιάνεις είναι στην Καβάλα.
Συγκρίνεται η Καβάλα με ένα νησί του Αιγαίου η την Κρήτη που ειναι στην αλλη ακρη;
Οι