0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Στη δευτεροβάθμια από τώρα και στο εξής θα τη δούμε την υπογεννητικότητα, που οξυνθηκε λόγω της κρίσης του 2010 και έπειτα.Δεν έχει εντελώς άδικο η συναδελφισσα. Ήδη σε σχολείο που ήμουν ενώ είχε 2 τμήματα κάθε τάξη κατέβηκε εδώ και 3 χρονια σε ένα τμήμα ένα τάξη. Και όσο πάνε έρχονται και λιγότερα κάθε χρόνο. Θα γίνουν συνταξιοδοτήσεις αλλά κι εγώ θεωρώ ότι το πολύ σε 5 χρόνια από τώρα θα είναι αλλιώς τα πράγματα, ειδικά στην περιφέρεια φοβάμαι.Οι διορισμοί ήταν απαραίτητοι. Σε τέτοιο αριθμό όμως διορισμων με μια φουρνιά, δεν ξέρω αν θα ξαναφτασουμε στις δικές μας γενιές εκπαιδευτικών.
Οι ανάγκες που αυξάνονται είναι πλασματικές (ας το πουμε ετσι), μέσω των προγραμμάτων ΜΝΑΕ και ενισχυτικής και ΖΕΠ για παράδειγμα. Όταν αυτά κοπούν ή περιοριστούν θα αλλάξει το πράγμα. Φιλόλογοι μονιμοι αποκλειστικά για διδασκαλία, εκτός προγραμμάτων ΕΣΠΑ θα είναι ελαχιστοι που θα χρειαζονται.Αυτά δεν υποχρεώνουν μόνιμους διορισμούς δυστυχως
Ναι συμφωνώ. Πιστεύω αυτη ειναι και η φιλοσοφία των διορισμών. Οτι θα εχω μόνιμους για τον βασικο κορμό τάξης δλδ και οτι πρόγραμμα μπορω να παρω απο το εσπα ωστε να μειωσω και την ανεργία να ριξω χρήματα ΕΣΠΑ στην αγορα θα το κανω. Παράλληλη στήριξη, ζεπ, δυεπ νεα αρχη επαλ ενισχυτική κτλ.
Φυσικα και η αναπλήρωση δεν είναι δεδομένη. Γιατι και στα λειτουργικα κενα οπως βλεπουμε προηγούνται οι μόνιμοι με αποσπασεις και μετα καλούν αναπληρωτες. Και πολυ καλα εκανες και τους ειπες να βαλουν τα παντα. Η λυση στην αβεβαιότητα ειναι ο διορισμός- σταθερότητα. Μπορει για 2 χρονια ( οπως και σε εμας της ειδικής) οι αναπληρωτες να προσληφθούν σε καλα μερη, οπως και εγινε περυσι και θα γινει και φετος στην ειδική, αλλα απο του χρονου που μπορουμε να κάνουμε αιτηση για απόσπαση θα αλλαξει το τοπιο για τους αναπληρωτές δραματικα. Το φυσιολογικό ειναι να βασίζεται η εκπαίδευση σε μονιμο σταθερο προσωπικό.
Επίσης στην ειδική οι φιλόλογοι δεν κάλυψαν περίπου 200 οργανικα κενά και θεωρω οτι συντομα θα βγει το ΦΕΚ για την ιδρυση νεων Τ.Ε. μετά από την πρόσκληση του Μαΐου, το οποίο θα προσθέτει νομίζω αλλά τόσα οργανικά κενά. Του χρόνου θα υπάρξουν πολλές μετακινήσεις, ειδικά όσοι είναι σύζυγοι ενστόλων και ειδικές κατηγορίες έχουν στο τσεπάκι τους τη μετάθεση. Και επειδή πολλοί της ειδικής φιλόλογοι κατάγονται από τη
Οι σύζυγοι ενστόλων παίρνουν κατά προτεραιότητα απόσπαση, όχι μετάθεση. Δεν επηρεάζεται η βάση των μεταθέσεων από αυτούς. Μην τα μπερδεύετε.
Αυτό ακριβώς. Η βόρεια Ελλάδα θα κλείσει του χρονου απο μεταθέσεις. Τωρα σε οσα λειτουργικα κενα που θα μεινουν θα παιρνει αναπληρωτες μεν αλλα να μη ξεχασουμε οτι η τωρινη κυβέρνηση εχει προθεση να αλλαξει το σύστημα μοριοδοτησης.Το θεμα ειναι οτι αν καποιος δεν εχει εξαιρετικα σοβαρο λογο δε πρεπει να αρνηθει διορισμο. Κοιταμε παντα την θετικη πλευρα .
Αυτό με το σύστημα μοριοδότησης και την αλλαγή του, δεν το γνώριζα. Εννοείτε γραπτό διαγωνισμό ή αλλαγή μοριοδότησης των ήδη υπαρχόντων κριτηρίων;Στο τέλος θα έχουμε από 2 διδακτορικά ο καθένας...