0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Προφανώς και δεν έτρεξαν όλοι να κάνουν τα εμβόλια. Περίμεναν να δουν τα αποτελέσμα σε βάθος χρόνου και σε καμία περίπτωση δεν υποχρέωναν όλον τον πληθυσμό με φασιστικού τύπου μέτρα να εμβολιαστεί με το στανιό.
Ελπίζω να μην ξαναγυρίσουμε θεσμικά στο 1850...
Δεν είμαι εναντίον των εμβολίων. Αναφέρομαι στο συγκεκριμένο και στο σύντομο διάστημα μετά την κυκλοφορία του, που συζητάμε για υποχρεωτικότητα.
Προσωπικά, θα ήθελα, χωρίς ειλικρινά καμια διάθεση αντιπαράθεσης και χωρίς να υποκαθιστούμε την ιατρική κοινότητα, να ακούσω την ερμηνεία των συναδέλφων που είναι υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού στο γιατί φέτος το καλοκαίρι, που έχουμε και το εμβόλιο και πολλοί είναι πλέον εμβολιασμένοι, αλλά δεν έχουμε τη μάσκα, υπάρχει τέτοια Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων; Γνώμες εννοείται, δεν είμαστε ειδικοί, ούτε έχουν κάποια βαρύτητα οι γνώμες μας γενικότερη, απλα συζητάμε.
Ζωάρα φέτος! Αφου θα μπω σε διαθεσιμότητα ως ανεμβολίαστη δεν θα με νοιάζει ουτε η αξιολόγηση...
Λαμβάνοντας υπόψη ότια) Μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν είναι ανοσοποιημένο (είτε μέσω εμβολίου είτε μέσω νόσησης)β) Δεν αποκτά επαρκή ανοσία όποιος εμβολιάζεται με οποιοδήποτε εμβόλιο: εξ ορισμού υπάρχει ένα ποσοστό που δεν αποκτά καν ανοσία, αλλά ευαίσθητες ομάδες όπως οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς, ανοσοποιούνται σε πολύ μικρότερο βαθμό σε σχέση με το νέο κι υγιή ενήλικαγ) τα παιδιά αποτελουν το 25% του παγκόσμιου πληθυσμούδ) Ο ιός δεν μένει ίδιος, τώρα έχουμε επικράτηση της delta: δυστυχώς το στέλεχος παρακάμπτει μερικώς την αποκτηθείσα ανοσία (ποσοτικά ως και 5 φορές λιγότερα αντισώματα στον εμβολιασμένο, σε σχέση με την μόλυνση απο το βρετανικό στέλεχος, ευτυχώς επαρκούν για ήπια νόσηση), εξ ου και οι λίγες έστω μεταδόσεις από εμβολιασμένους.Κάνουν τη διαφορα όταν εξετάζεις μεγάλο δείγμα.(με το βρετανικό ουσιαστικά δε βλέπαμε μεταδόσεις από εμβολιασμένους)ε) Χαλάρωση των μέτρων,λόγω δικαιολογημένης κόπωσης.Αυτά λένε οι επιδημιολόγοι.Για εμένα, αν μου επιτρέπεις προσωπική τοποθέτηση, το delta είναι η ρίζα του κακού. Ο παράγοντας με τη μεγαλύτερη βαρύτητα. Ο μεγάλος φόβος είναι νέα μετάλλαξη, η οποία διαφεύγει τελείως απο το ανοσοποιητικό των εμβολιασμένων.
Ανοσία όμως δεν υπήρχε ούτε πέρυσι και ήμασταν και όλοι ανεμβολιαστοι, Αυτό δεν μπορώ να ερμηνεύσω. Όχι ότι είμαι κ ειδική φυσικά.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Bhakdi το 99% του πληθυσμού έχει ήδη αντισώματα στον κορονοϊο. Αυτό αποδείχθηκε σε νέες έρευνες που έγιναν σε εμβολιασμενους.
Αφού έκαναν το εμβόλιο, θα είχαν και αντισώματα. Λογικό είναι. Κάτι δεν πάει καλά σε αυτό που έγραψες