0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα σε όλους. Θέλω την γνώμη σας. Ήμουν πριν 10 χρόνια ωρομίσθια για 3 χρόνια και τον τέταρτο χρόνο αναπληρώτρια μειωμένου ωραρίου. 1.Με μοναδικό όπλο την συγκεκριμένη προϋπηρεσία που βγαίνει συνολικά 3 μήνες και κάτι αξίζει τον κόπο να μπω στη διαδικασία να αποκτήσω παιδαγωγική επάρκεια για χρόνου; Ρωτώ διότι κάποια στιγμή συζητιόταν ότι η προϋπηρεσία δε θα παίζει ρόλο. Αν αυτο δεν ισχύει, ποιο είναι το μέγιστο που μπορώ να διεκδικήσω ; Πχ. αναπληρώτρια πλήρους ωραρίου; 2.Πότε πιστεύετε οτι θα ανοίξουν οι θέσεις για εμάς; Ποτέ αναμένεται σημαντικός αριθμός συνταξιοδοτήσεων , οπότε και ουσιαστική ελπίδα; 3.Ακόμη , τότε τα χρήματα ήταν 770
Ευχαριστώ και τους δυο σας. Είμαι ΠΕ86 σε περίπτωση που δεν ήταν σαφές. Με βάση την τροπολογία συγκεντρώνω 39 μόρια. Θεωρείτε ότι αξίζει τον κόπο να κάνω τα χαρτιά μου για του χρόνου; Ο στόχος είναι να μπω αναπληρώτρια πλήρους ωραρίου. Πριν μια δεκαετία που είχα διοριστεί τα σχολεία της ανατολικής αττικής που ήθελα μου τα έδιναν αμέσως. Το θεωρείτε εφικτό ; Φυσικά οι απαντήσεις είναι υποκειμενικές, ωστόσο θα με βοηθήσουν να καταλάβω το τωρινό κλίμα και να αποκτήσω μια καλύτερη επαφή με την πραγματικότητα.
Α) Έχεις μικρή προϋπηρεσία αλλά αν αυξήσεις τα ακαδημαϊκά όσο δουλεύεις στον ιδιωτικό; Μια σκέψη λέω...
Πολλά έχουν αλλάξει τα τελευταία 10 χρόνια. Κοίτα τα μόρια των τελευταίων προσληφθέντων ως αναπληρωτών να πάρεις μια γενική ιδέα. Για να είμαι ειλικρινής, δε θυμάμαι τι έγινε με τους διορισμούς στη δική σου ειδικότητα. Εφόσον η παιδαγωγική επάρκεια βοηθάει στις προσλήψεις και σε ενδιαφέρει η εκπαίδευση, εννοείται να την αποκτήσεις. Ωστόσο, θα σε συμβούλευα να μην κλείσεις τις πόρτες στον ιδιωτικό τομέα από τον οποίο και βιοπορίζεσαι τώρα καθώς κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει στην εκπαίδευση. Άσε που αν είναι να πηγαίνεις για αναπλήρωση σε άλλες περιοχές κι έχεις μετακομίσεις κλπ., δε θα σου μένει και τίποτα από το μισθό που μια δεκαετία πριν δεν είχε υποστεί περικοπές. Αν θυμάμαι καλά, κάπου εκεί γύρω, πριν 10 χρόνια πετσόκοψαν τις αποδοχές.
Είμαι ΠΕ86 και σύμφωνα με τη νέα τροπολογία συγκεντρώνω με 39 μόρια (έχω μεταπτυχιακό , αλλά όχι στις επιστήμες της αγωγής). Για αναπληρώτρια πλήρους ωραρίου το βλέπετε ή είναι απλά ένα όνειρο;