0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ακούστε συνάδελφοι... Επειδή πάντα ο Έλληνας σκέφτεται εκ του πονηρου... Οι πίνακες Γενικης ισχύουν μέχρι την Άνοιξη του 2023..Ουτε νέα προκήρυξη Γενικής θα βγει (θα βγει ομως Ειδικής)....Και οι διορισμοί, που σίγουρα θα γίνουν, θα γίνουν με βάση αυτούς που έχουμε Τώρα...Οι πίνακες για όσους αδυνατούν ή δεν τους συμφέρει να το Καταλάβουν, ειναι κλειδωμένοι... Όλα τα άλλα είναι αλλά λόγια να αγαπιόμαστε...
Πάντως είχε ακουστεί και το ενδεχόμενο να ανοίξουν κι οι δυο πίνακες μαζί του χρονου (ειδική γενική). Για να δούμε
Αυτή που κοπανιέται είσαι εσύ....δεν είδα κανέναν άλλον....εγώ προσωπικά ως νέα απόφοιτη 2ης σχολής δεν θέλω να καταθέσω κανενα διδακτορικο απο καμία βουλγαρία....θελω το πτυχίο μου να καταθέσω κ να έχω το δικαίωμα να διεκδικησω μία θεση σε σχολείο ... Μην επαναπαύεσαι στο 2ετές κλείδωμα, δεν σου εξασφαλίζει τη θέση σου έτσι κ αλλιώς...επίσης, με το κλειστό σύστημα αναπληρωτών που έτυχε να σε βολέψει , μαζεύεις προϋπηρεσία κ εμείς καθ0μαστε κ κοιτάμε με σταυρωμένα χερια, έχοντας τα ίδια προσόντα ωστοσό....επίσης, κανείς δεν υπολόγισε τους τόσες χιλιάδες που έμειναν εκτός λόγω αδυναμίας του συστήματος (λογω πςραβόλου εννοώ) , κι εφόσον ενα τέτοιο ποσοστό έμεινε εκτός θα γίνουν προσπάθειες για νωρίτερο άνοιγμα...ειτε σ αρεσει είτε οχι 💖
Κάπως άδικο αυτό με το παράβολο αλλά δεν πρόκειται να τα ανοίξουν ξαφνικά όλα τώρα εξαιτίας αυτού. Είναι τρομερή δουλειά για τον ΑΣΕΠ να ανοιγοκλείνει Πίνακες με 150.000 υποψήφιους όλη την ώρα (την επόμενη φορά θα είναι παραπάνω άτομα), αν μπορούσαν να αποφασίζουν παίζει να διατηρούσαν το τριετές κλείδωμα, ικανούς τους έχω. Όσο για την προϋπηρεσία που μαζεύουν οι εν ενεργεία αναπληρωτές...ανάλογα πώς το βλέπει κανείς και εάν πρόκειται για νέο αναπληρωτή ή όχι. Με ένα μεταπτυχιακό (εάν έχεις) παίρνεις μόρια ίσα με προϋπηρεσία 2,5 σχολικών ετών. Ένας που μπήκε πέρυσι πρώτη φορά στην Δημόσια Εκπαίδευση (με το βασικό του πτυχίο) και δεν προλάβει να καταθέσει παράλληλα και μεταπτυχιακό το 2022 ή 2023, μπορεί να έχει προϋπηρεσία αλλά θα βρεθεί στην ίδια θέση σχεδόν με έναν μηδενικής αλλά με άλλα προσόντα. Καλά τώρα όλους τους άλλους με τίποτα 4 έτη και άνω προϋπηρεσίας απλά δεν τους φτάνεις και απορώ κιόλας όσοι είχαν πολλά χρόνια αναπληρωτές γιατί φώναζαν και ανησυχούσαν τότε με τον Νόμο Γαβρόγλου ότι θα τους έτρωγαν τη θέση νέοι με ακαδημαϊκα προσόντα τη στιγμή που είχαν άφταστα μόρια από την εμπειρία και μόνο. Στη πράξη επηρεάστηκαν αναπληρωτές με λίγη προϋπηρεσία και ανευ άλλων προσόντων.
Πρέπει να εξηγήσω το αυτονόητο (και απαράδεκτα άδικο για μένα κ για όσους είναστε εκτός), όσοι ήδη δουλεύουν θα χτυπησουν ταβανι σε λιγο απο τυπικα προσόντα (μεταπτυχιακα,διδακτορικά ,σεμινάρια κλπ), οπότε όσα χαρτιά κ να μαζέψω εγώ πάντα θα με τρώει στην προϋπηρεσία... Όχι δεν είναι δίκαι αυτό...πως να το κάνουμε τώρα...ενώ θα δούλευα φέτος και πέρυσι να κάθομαι και να κοιτάω τους άλλους να δουλεύουν....
Καταλαβαίνω τι λες αλλά εκ των πραγμάτων με τόσους πόλλους υποψήφιους δεν γίνεται να είναι όλοι δικαιωμένοι και φυσικά ούτε να μην προσμετράται η προϋπηρεσία ή τα προσόντα ας πούμε. Η παρατεταμένη αδιοριστία 10ετίας συνέβαλε σε αυτό. Γιαυτό πολύ απλά χρειάζονται διαρκώς μόνιμοι διορισμοί ώστε να δημιουργείται "χώρος" για είσοδο νέων.