0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Είναι ικανοί να ζητήσουν ακύρωση των διορισμών ή αναβολή τους για το 2023, αν δεν πάρουν μετάθεση πρώτα..
Θα υπάρξει αντίδραση από τους 11.700 νεοδιορισθεντες σε ενδεχόμενη ανακοίνωση διορισμών. Θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να τη μπλοκάρουν. Αυτό είναι βέβαιο. Φαίνεται στα κοινωνικά δίκτυα, γίνεται πόλεμος κάτω από την ανάρτηση του Μπρατη που μιλούν περί αδικίας, αν τυχόν γίνουν διορισμοί το καλοκαίρι, πριν καταφέρουν να πάρουν μετάθεση. Δεν ξέρω αν αυτή η δυναμική επηρεάσει την πιθανότητα διορισμών και οδηγήσει σε μετάθεση τους για το 2023. Δεν το αποκλείω. Γίνεται πάντως μεγάλος αγώνας για το "ή θα ανοίξετε τις μεταθέσεις ή δε θα κάνετε διορισμούς ξανά φέτος, αλλά το καλοκαίρι του '23"Το βλέπετε φαντάζομαι και σε αναρτήσεις και σχόλια εδω. Δεν λέω κάτι καινούργιο.
Καμία καταστρατήγηση του πίνακα. Οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, έχοντας λάβει γνώση της νομοθεσίας που τις διέπει. Το αίτημα έχει ηθική βάση όχι νομική. Απίθανο επίσης να υλοποιηθεί εφόσον αφενός έχει παρέλθει η περίοδος μεταθέσεων για φέτος και αφετέρου οι της Ειδικής υπηρέτησαν και αυτοί κανονικά τη διετία.
Δυστυχώς, σε άτυπα δίκτυα επικοινωνίας, τα συζητούν ήδη και καταφέρονται εναντίον των όποιων διορισμών φέτος το καλοκαίρι αν δεν λάβουν μετάθεση πρώτα. Η αγωνιστική διάθεση, η προθυμία και η συναδελφικότητα εξαντλείται τελικά μόνο σε echo chamber κύκλους. Η ικανοποίηση του αιτήματός τους μόνο χωρίς να ενδιαφέρονται για τα χιλιάδες οργανικά (και μη) στα σχολεία προσθέτει ένα ακόμα λιθαράκι στον αλληλοσπαραγμό και τη διχόνοια του κλάδου.
Έρχονται 10-15 χιλιάδες διορισμοί το καλοκαίρι...Όλα τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε... Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω....
Αγαπητέ Simple,Εύχομαι να γίνονται καθε χρόνο διορισμοί και μάλιστα πολλοί. Για αυτό πάλευα και αυτό θα θεωρώ πάντα δίκαιο.Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια αντίδραση στους πιθανούς διορισμούς. Δεν έχει όμως την ίδια πηγή παρόλο που είναι λυπηρή κάθε τέτοια άποψη.Ο νόμος είναι ξεκάθαρος και εγώ προσωπικά τον γνώριζα καλά. Πρόσεξε όμως αυτά που θα αναφέρω και κρίνε εσύ στο τέλος. Υπάρχουν πολλές περιοχές που ζήτησαν το περσινό καλοκαίρι να ιδρυθούν νέες οργανικές στην πληροφορική(για α/θμια μιλώ). Δεν εισακούστηκαν και τελικά σχεδόν όλοι οι διορισμοί των πληροφορικών έγιναν σε μέρη που αμφιβάλλω αν υπάρχει αεροδρόμιο! Αν υποθέσουμε ότι σε λίγες μέρες αποχωρήσουν λόγω σύνταξης από την εκπαίδευση 100 πληροφορικοί, θα είναι δίκαιο να διοριστούν άλλοι τόσοι ακόμη κι αν εγώ δεν διεκδικήσω καμία από αυτές. Αυτό λέει ο νόμος. Φυσικά δεν θα είχε κάποιο κόστος, μάλιστα είναι ηλίθιος νόμος ειδικά εν καιρώ που φαίνεται να ρολάρουν ξανά οι διορισμοί, αλλά το προσπερνώ. Φαντάσου όμως να πάει το υπουργείο να θυμηθεί τάχα μου ότι πρέπει να συστήσει φέτος τις οργανικές που του είχαν ζητήσει από πέρσι αυτές οι πολλές περιοχές στην α/θμια;;; Έχω το δικαίωμα κατά τη γνώμη σου να θεωρηθώ εξαπατημένος; Ότι με δ!@0L0στειλαν τζάμπα (χωρίς δικαίωμα διεκδίκησης των θέσεων αυτών) για να μπουν άλλοι; Δεν εγείρονται ηθικά ζητήματα;Αυτά. Δεν κουράζω ξανά. Πραγματικά εύχομαι πολλούς διορισμούς φέτος ξανά καθώς και αποτροπή πιθανόν αδικιών, έτσι τουλάχιστον όπως τις ορίζω εγώ.
Άρθρο 62, παρ. 5, ν.4589/2019: "και υποχρεούνται να παραμείνουν στη θέση τοποθέτησής τους για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο (2) σχολικών ετών. Οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή που επιφέρει μεταβολή της τοποθέτησης αυτής, όπως απόσπαση ή μετάθεση, βάσει γενικής ή ειδικής διάταξης κατά το ως άνω χρονικό διάστημα, δεν επιτρέπεται. Σε περίπτωση διορισμού στην Ε.Α.Ε. ισχύει η υποχρέωση του πρώτου εδαφίου και, επιπροσθέτως, ο νεοδιοριζόμενος υποχρεούται να υπηρετήσει στην Ε.Α.Ε. για χρονικό διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών"Άρθρο 42, ν.4722/2020: "Με την επιφύλαξη του τελευταίου εδαφίου, οι νεοδιοριζόμενοι υποχρεούνται να παραμείνουν στην περιοχή διορισμού τους για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο (2) σχολικών ετών και οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή που επιφέρει μεταβολή της τοποθέτησης αυτής, όπως απόσπαση ή μετάθεση, βάσει γενικής ή ειδικής διάταξης κατά το ως άνω χρονικό διάστημα, δεν επιτρέπεται"Καμία καταστρατήγηση του πίνακα. Οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, έχοντας λάβει γνώση της νομοθεσίας που τις διέπει. Το αίτημα έχει ηθική βάση όχι νομική. Απίθανο επίσης να υλοποιηθεί εφόσον αφενός έχει παρέλθει η περίοδος μεταθέσεων για φέτος και αφετέρου οι της Ειδικής υπηρέτησαν και αυτοί κανονικά τη διετία.
Να προσθέσω κι εγώ κάτι σχετικά με τους επικείμενους διορισμούς για το επόμενο σχολικό έτος:οι διορισμοί που γίνονται κατόπιν αμετάκλητης δικαστικής απόφασης, δεν εμπίπτουν στον δεσμευτικό κανόνα του 1:1...όπερ μεθερμηνευόμενον, θα βόλευε τους πάντες -πρωτίστως το ΥΠΑΙΘ- να καλύψει την αναπόφευκτη πληθώρα των κενών που θα προκύψουν λίαν συντόμως και με διορισμούς από δικαστικές αποφάσεις...Σε αυτήν την περίπτωση, οι φετινοί διορισμοί θα ξεπεράσουν κάθε προσδοκία...Θυμάστε -εξάλλου- τι είχε αρχικώς προβλεφθεί για τους διορισμούς του '21 και πόσοι -τελικά- διορίστηκαν το καλοκαίρι...