0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Νομίζω ότι είναι λάθος του σχολείου σου αυτό. Το τεστ πρέπει να γίνει αμέσως. Ο διευθυντής όφειλε να ενημερώσει Παρασκευή απόγευμα και να ελεγχθούν τα παιδιά το σ/κ. Ο υπεύθυνος covid προφανώς είναι stand by όλο το 24ωρο.
Αν το σχολείο είναι κλειστά δεν υπάρχει ενημέρωση. Ο υπεύθυνος covid είναι και εκπαιδευτικός... Έχει και άλλη εργασία στο σχολείο.
Σήμερα κρούσμα στο σχολείο του παιδιού μου. ΠΟυ ήταν στην τάξη τις δυο προηγούμενες μέρες και είχε κάνει (λεμε τώρα) δυο αξιόπιστα σελφ τεστ.Σημείωση: τα σχολεία μια βδομάδα κλειστά, δυο μέρες αργία, η ενδοχωρα του νησιου αποκλεισμένη μέχρι Πέμπτη σχεδόν, η επαγγελματική ζωή χειμώνα σε νησί υπολειτουργεί ούτως ή άλλως, και βρέθηκε παιδάκι άρρωστο που προφανως κόλλησε σε κάποια συναναστροφή γιατί τα κουτσομπολιά λενε και για φίλους του από άλλα σχολεία. Κατά τ' άλλα κλείνουν τα σχολεία και τα παιδιά δεν κολλάνε.Το πόσο έξαλλη είμαι, δεν περιγράφεται. Αν είχε προκύψει το κρούσμα μεσα σε μια κανονική εβδομάδα, θα είχα απλώς την ανησυχια. Τώρα όμως είμαι πραγματικά έξω φρενών για την ανευθυνότητα και την αδιαφορια των οικογενειών. Γι αυτό έλεγα ότι τα κλειστα σχολεια ειναι μια πρόσκαιρη λύση για μεμονωμένη προστασία μόνο. Δεν λύνουν το πρόβλημα αν ο κόσμος δεν το πάρει απόφαση να κόψει τις μη αναγκαίες συναναστροφές. Θα έρχονται στα σχολεία κρούσματα εξωτερκής προέλευσης που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.
Κατανοώ την ανησυχία σου αλλά βρίσκω υπερβολικό τον θυμό σου για τις συμπεριφορές άλλων οικογενειών και το γεγονός ότι μπορεί να έχουν παραπάνω συναναστροφές από εσάς. Ο ιός είναι εδώ ήδη δύο χρόνια και αν θέλουμε (που προσωπικά θέλω, κι εσύ από ό,τι λες) να είναι ανοιχτά τα σχολεία, θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν. Ακόμη και άτομα που προσέχουν πολύ κολλάνε και δεν ξέρουν από πού. Ίσως στο μέρος που ζεις δεν έχετε συνηθίσει σε μεγάλους αριθμούς κρουσμάτων. Να σου πω ότι ούτε θυμάμαι πόσες φορές έχω υπάρξει στενή επαφή κρούσματος εγώ από τον Σεπτέμβρη λόγω δουλειάς και το παιδί λόγω σχολείου. Ούτε θυμάμαι πόσα rapid έκανε. Και σχολείο πάει κανονικά και σε όλες τις δραστηριότητές του όπως κι η υπόλοιπη οικογένεια. Τους τελευταίους μήνες έχουμε μάλιστα μπει αρκετές φορές και σε αεροπλάνο. Προσέχουμε όσο γίνεται αλλά δε γίνεται να σκέφτομαι μόνο τον Covid. Άλλωστε το μη αναγκαίες συναναστροφές αλλιώς ερμηνεύεται π.χ. από έναν άτομο που δεν έχει παρέες ή δε θέλει κι αλλιώς από κάποιον πολύ κοινωνικό ή έστω με κάποιους φίλους. Γιατί οφείλουμε να προστατεύουμε τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική μας υγεία.
Κατανοητό αυτό που λες. Όμως όλες οι συναναστροφές εκτός δουλειάς και σχολείου δυνητικά δημιουργούν πρόβλημα στο σχολείο σε άλλους ανθρώπους που επιλέγουν να μην εκτεθούν σε άλλες καταστάσεις και θα ήθελαν να είναι ασφάλεις στη δουλειά ή το σχολείο τους που είναι μια αναγκαία, υποχρεωτική και καθημερινή δραστηριότητα-δικαίωμα. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι με περιστατικά σαν το δικό μας αποδεικνύεται ότι τα κλειστά σχολεία δεν εγγυώνται ότι τα παιδιά δεν θα κολλήσουν αλλού (άρα μόλις ανοίξουν θα φέρουν τον ιό στα σχολεία). Και είναι κ γελοίο να είναι κλειστά τα σχολεια κ καποια παιδια να ταξιδεύουν, να ψωνίζουν, να κυκλοφορούν, να γιορτάζουν, και να συντηρούν την αλυσίδα μεταδισησ, ενώ τα παιδια των οικογενειών που δεν θέλουν να κολλήσουν , στερούνται και τα παραπάνω και το σχολείο τους. Εν προκειμενω ειδικά εφόσον είναι κοινό μυστικό πω τα σχολεία έκλεισαν όπου έκλεισαν λίγο παρακάνω και για να διευκολυνθούνε από θέμα κορονοϊού, θεωρώ ανευθυνο για να μην πω τίποτε χειρότερο, οι γονείς να αφησαν τα παιδιά τους να έχουν συναναστροφές αντί να τα κρατήσουν σπίτι. Υπήρχαν συμμαθητές του γιου μου που από τον φόβο του ιού δεν είχαν έρθει σχολείο μετά τις γιορτές κ ήρθαν προχτές, θεωρώντας ότι μετά από μια βδομάδα κλεισίματος θα ήταν ασφαλή. Και μας ήρθε μια ωραιότατη μουτζα. Έχουμε ξαναβρεθεί στο ίδιο τμήμα σε φάση ιχνηλατισης. Τότε δεν είχα θυμώσει. Τώρα θύμωσα ακριβώς γι αυτόν τον λόγο.
Οι χώρες όπως Δανία και Η
vaccine tracker ecdcΔανία 99,7% στυους 60+94,2% 50-5985,5% 25-4942% κατω των 18Ελλάδα87,4% στους 60+81,6% στους 50-5917% στους ανηλίκουςΠοια fake news?10 μονάδες διαφορά στις ευπαθείς ομαδες σε σχέση με τις Δυτικές ευρωπαϊκές χώρεςΕμείς συγκρινόμαστε με τις μπανανίες των
Τα ποσοστά σου τα παρέθεσα. Δεν καταλαβαίνω τι αμφισβητείς. Όχι δεν θεωρώ επιτυχημένη στρατηγική της κυβέρνησης. Το εμβόλιο δεν είναι της κυβέρνησης. Ποσοστό διασωληνωμενων ανά ομάδα πληθυσμού: ανά 1 εκατ εμβολιασμένων, διασωληνωνονται οι 16. ανά 1 εκατ ανεμβολιαστων, διασωλημωνονται 154. Είναι σαφές ότι στην κατάσταση αυτή καταλήγεις κυρίως όντας ανεμβολιαστος. Το ότι πεθαίνεις εκεί, είναι θέμα πολλών παραγόντων, κυβερνητικών παραγόντων συμπεριλαμβανομένων.Αυτό δεν σημαίνει ότι αν είχαμε καλύτερο σύστημα υγείας θα επιδιώξαμε να διασωληνωθουμε ανεμβολιαστοι όντες γιατί θα μας περιθάλψουν καλα.