0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πιο φτηνα τους ερχεται με τους διορισμους...Συγκρινονται τα 880 που παιρνει ενας αναπληρωτης (που δεν εχει μεταπτυχιακο ή παιδια) με τα 725 που παιρνει ενας νεοδιοριστος ;; Απλα ειχαμε δεσμευτει να μην κανουμε διορισμους την 10ετια...
Ξαναρώτησα πιο πάνω αλλά η απάντηση που πήρα έδειχνε να μην έχει κατανοήσει το ερώτημά μου. Πόσο καιρό θα μείνουν ανοιχτοί οι πίνακες της ειδικής; Η διορία που λέμε, από ποιον μήνα μέχρι ποιον μήνα θα μπορούμε να βάλουμε νέα χαρτιά;
Tι εννοεις δεν πληρωνονται το καλοκαιρι ; Πρωτον, παιρνουν επιδομα ανεργιας που χωρις παιδια ειναι στα 419 ευρω. Δευτερον, παιρνουν επιδομα αδειας, το οποιο για 2 μηνες ειναι στα 700 ευρω (350 ευρω τον μηνα για 2 μηνες που παιρνει καποιος ανεργια). Αυτα ισχυουν για αυτους που δουλευουν απο τον Σεπτεμβριο (α φαση) και ειναι 20.000 αναπληρωτες. Επομενως, μιλαμε κοντα στα 800 ευρω το μηνα (ΤΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΤΡΕΛΑΙΝΕΙ). Τωρα, η ειδικη ειναι το 80% ΕΣΠΑ και το 20% κρατικο και στην Γενικη ειναι το αντιστροφο (στο περιπου τα ποσοστα). Οι διαφορες ειναι μικρες στα ποσα. Μην ξεχναμε και το ενιαιο μισθολογιο, που ξεκαθαρα βολευει το κρατος σε διορισμους (ο πατερας μου εκπαιδευτικος με 35 χρονια εργασιας αμοιβονταν με 1400 το μηνα). Οποτε και βασει αυτης της διαφορας, ειναι στα ιδια. Τωρα αν καποιοι χαιρεστε με την μη υλοποιηση διορισμων και την συνεχιση του καθεστωτος των αναπληρωτων, κοιταξτε το
https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/372233_salamina-ypostelehomeno-monadiko-tmima-entaxis-sto-gymnasio-aianteioyYποστελεχωμενα τμηματα ενταξης και εμας μας ενδιαφερει να ανοιξουν μονο οι πινακες !!!!!!!.......
Εγω εργαζομαι τεταρτη χρονια απο την α φαση και δεν εχω παρει ουτε 1 μερα κανονικη , δοξα τον Θεο. Δεν λειτουργω σαν μονιμος σε αυτο το κομματι. Επισης, elreanna μου αναφερεις για τα χρηματα των αδειων. Εστω τα 800 που ειπα παραπανω, γινονται 600 με καποιες μερες αδειας. Οποτε γλυτωνουν σε 2 μηνες 1 μισθο ; Ο 1 μισθος ουσιαστικα ειναι η διαφορα μας με τους μονιμους (αν παρει καποιος αδειες) αλλιως ειναι ακομη μικροτερη διαφορα (20.000 Χ 1000=20.000.000). 35.000.000 θα παρουν τα στελεχη του Δημοσιου σαν μπονους παραγωγικοτητας. Για αυτο οικονομικα, δεν καταλαβαινω την διαφορα. Τωρα, στο πορτοφολι του καθενος δεν μπαινω . Απλα στα χρηματα δεν με χαλαει το αναπληρωτης. Στην συμβαση και στην σταθεροτητα χαλαει το πραγμα.