*

Αποστολέας Θέμα: Συνέντευξη για μεταπτυχιακό  (Αναγνώστηκε 75733 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Panayota

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Πε2 μάχης η εκπαίδευση ... τς τς!
    • Προφίλ
Απ: Συνέντευξη για μεταπτυχιακό
« Απάντηση #28 στις: Οκτωβρίου 22, 2009, 08:25:26 pm »
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές κ τις απόψεις σας fragy, groooq, athinara, crysa84 και sid13p. Ξέρω για τα βύσματα αλλά επίσης λάβετε υπόψη ότι μεταπτυχιακό από μεταπτυχιακό διαφέρει. Γνωστοί μου και φίλοι συνάδελφοι πέρασαν και τις εξετάσεις και τις συνεντεύξεις και δεν είχαν άκρες. Οπότε νομίζω ότι μπορώ να ελπίζω. Εις αύριον λοιπόν τα καλύτερα (ή τα χειρότερα) :)
Και πάλι ευχαριστώ!
...στη γάμπα μου να τρέμει μια ουρά...
 Αυτός ο Τούρκος Τούρκο θα με κάνει...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:36:57 »

Αποσυνδεδεμένος grooog

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Οκτωβρίου 22, 2009, 10:34:47 pm »
Προς sid13p:
1ον από τη στιγμή που μου λες για mba και τα συναφή το μεταπτυχικο μου δε σε αφορα γιατι είναι θεωρητικής φύσεως
2ον εγώ "τα πήρα" λόγω της ακόλουθης φράσης σου :δυο πραγματα συνβαινουν....ή ειστε ολοι βυσματουχοι ή μας λετε συγγνωμη κιολας μακακιες
3ον για τη φράση σου αν εσυ επειδη μπηκες τα βλεπεις αλλιως δικο σου προβλημα.θελω ομως οταν δεν μπεις καπου λογο βυσματος,να λες τα ιδια.εχετε συνηθησει βλεπω καπιοοι να τα βλεπετε ολα οπως σας βολευει.μεχρι βεβαια να σας τσουξει και εσας
έχω απαντήσει ήδη απλά μάλλον εσυ δεν το έχεις καταλαβεί, παραθέτω λοιπόν ξανά
βέβαια ο βαθμός της συνέντευξης μου δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλός, θα μπορούσα να το αποδώσω στο ότι θέλανε για κάποιον διαβολικό λόγο να με ρίξουν για να ανεβάσουν άλλους,αλλά προσπαθώ να δώ πρώτα άν και που έφταιξα εγώ η ίδια για αυτό(χωρίς να αποκλείω το άλλο ενδεχόμενο) ....
Οπως και να χει εγω δεν εθελοτυφλώ στο τι συμβαίνει γύρω μου ,
σε πληροφορώ πως έχω πέσει πολλές φορές θύμα αδικίας για να ευνοηθούν άλλοι, απλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορώ να μην υποστηρίξω πως υπάρχουν μεταπτυχιακοί φοιτητές που δεν μπήκαν με βίσμα!!!!!δεν μπορείς να βάζεις όλους στο ίδιο καλούπι ούτε να χαρακτηρίζεις τα λεγόμενα μας ως μ@@κίες!!αυτό έκανες από τα πρώτα κιόλας λόγια σου
4ον "ειπα την γνωμη μου και δεν την αλλαζω" το κακό δεν είναι να λες τη γνώμη σου,όλοι εδω αυτό κάνουμε ,το κακό είναι να απευθύνεις χαρακτηρισμούς σε άλλους,χωρίς αποδείξεις, επειδη δεν γένικευουν τις καταστασεις όπως εσύ, χωρίς να δέχεσαι οποιαδήποτε εναλλακτική δεν μοιάζει με την δική σου κατασταση.
αυτά λοιπόν αγαπητε sid13p και να θυμάσαι δεν ενοχλούν τόσο αυτά που λές όσο ο τρόπος και το ύφος σου .
Panayota καλη σου επιτυχία!!  
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 22, 2009, 10:44:19 pm από grooog »

Αποσυνδεδεμένος fragy

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Οκτωβρίου 23, 2009, 12:03:52 am »
Παιδιά πάντα υπάρχουν βυσματούχοι και μη, ας μην τρελαινόμαστε. Και γω χωρίς βύσμα μπήκα αλλά με άριστο γραπτό και μετριότατη συνέντευξη......έτσι είναι, άλλοι διαβάζουν και άλλοι κάνουν κοινωνικές σχέσεις. Ξέρω 2 περιπτώσεις όμως που πιστεύω οτι πρέπει να αναφερθούν.
1. ΠΑΜΑΚ έδινε μια φίλη μου βλέποντας παιδιά απο τα κόμματα να έχουν βγάλει βιβλία πάνω στο θρανίο και να γράφουν και τους επιτηρητές να πετάνε αετο, φτάνει στο αμην, πηγαίνει στον πρόεδρο με κλάματα του λέει τι ακριβώς γίνεται κ αυτός αρχίζει στα έτσι είναι αυτά και μην στεναχωριέσαι, εσύ κοίτα να ηρεμίσεις και να ξαναγυρίσεις στην τάξη. Πέρασε ;D δεν ξέρω αν πέρασε επειδή έγραψε ή έκλαψε..πραγματικά..αλλά πέρασε. Την πρώτη μέρα είχε γράψει πολύ καλά και την δεύτερη μέτρια.
2. ΑΠΘ ένα παιδί ήταν σίγουρος οτι είχε γράψει πάρα πολύ καλα, πήγε αφού βγήκαν τα αποτελέσματα και τους είπε θέλω να δω τους φακέλους και τα γραπτά αυτών που πέρασαν, έγινε χαμός για να τα καταφέρει και επείδη είχε γράψει όντως πολύ καλύτερα απο αυτούς, τον πήραν, σαν επιλαχόν. Υπάρχει λοιπόν και η ένσταση.
Αυτό που με πνίγει είναι οτι μπορεί να παίρνουν 10 άτομα, κάποιος να είναι ο 8-9-10 και να μην μπει. Δεν είναι ανάγκη να είσαι πρώτος για να περάσεις κάπου γιατί κανένας δεν μπορεί να σε αμφισβητήσει, και οι 9/10 να είναι γνωστοί.

Κανένα απο τα 2 μεταπτυχιακά δεν ήταν στα παιδαγωγικά αλλά ήταν σε ελληνικά πανεπιστήμια. Η συνέντευξη γίνεται σίγουρα για να περάσουν οι "γνωστοί" αλλά δεν αποκλείεται να γράψει κάποιος καλά.Εξαρτάται και απο την ζήτηση που έχει μεταπτυχιακό  ;). Καλό θα ήταν όμως να μην είμαστε απόλυτοι και να προσέχουμε πως μιλάμε στο forum. ;D

Αποσυνδεδεμένος Panayota

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Πε2 μάχης η εκπαίδευση ... τς τς!
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Οκτωβρίου 26, 2009, 08:37:36 pm »
Καλησπέρα παιδιά! Έδωσα λοιπόν, δεν ξέρω ακόμα πώς τα πήγα και αν θα με πάρουν αλλά το σίγουρο έιναι ένα: αυτή δεν ήταν τυπική, διαδικαστική συνέντευξη, όπως κάποιοι μου είπαν. Ήταν ουσιαστικότατη και με πρόθεση -στο δικό μου γκρουπ τουλάχιστον- να σε κολλήσουν στον τοίχο. fragy και πάλι ευχαριστώ γιατί σχεδόν όλες τις πιθανές ερωτήσεις που ανέφερες, τις έκαναν και χάρη σ'αυτές ήμουν προετοιμασμένη. Παρόλ'αυτά όταν μετά σκεφτόμουν το διάλογο συνειδητοποίησα ότι έσφαζαν με το βαμβάκι.

Να πω ότι όντως ήταν ερωτήσεις πάνω στο βιογραφικό και όχι γνώσεων (δοξα τω Θεώ!) και μάλιστα επέμεναν στα σημεία που κατά τη γνώμη τους αποδείκνυαν ότι ΔΕΝ θα μπορώ να είμαι συνεπής-επαρκής στις απαιτήσεις του μεταπτυχιακού. Δεν γνωρίζω αν αυτή είναι η συνήθης τακτική τους, γιατί δεν έχω ξαναδώσει συνέντευξη, αλλά οι απαντήσεις ήταν πληρωμένες. Ελπίζω να εκτιμηθεί το μη ψαρωμένο της υπόθεσης.

Δύο περίεργα τώρα: μας είχαν χωρίσει σε 2 γκρουπ τα οποία ήταν αλφαβητικά μεν αλλά το καθένα περιείχε τα ίδια γράμματα. Δλδ από το Α-Χ το ένα, από το Α-Χ το άλλο. Αναρωτιέμαι με ποια κριτήρια έγινε ο διαχωρισμός. Επίσης στο δικό μου γκρουπ μας ξεκοκκάλισαν κρατώντας τον καθένα 15-20' ενώ στο άλλο τους ξεπετούσαν μέσα σε 5'. Αυτό εξαρτάται απ'τον εξεταστή ή να μου μπουν υποψίες;
...στη γάμπα μου να τρέμει μια ουρά...
 Αυτός ο Τούρκος Τούρκο θα με κάνει...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:36:57 »

Αποσυνδεδεμένος fragy

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Οκτωβρίου 27, 2009, 12:34:59 am »
συνήθως σε ξεκοκκαλιάζουν οταν θέλουν να δουν οτι αξίζεις, σ'αυτούς που έχουν ελπίδες δηλαδή. Όταν ο άλλος έχει δώσει ενα γραπτό κάτω απο την βάση, τι να τον ρωτήσουν; Καλό δηλαδή οτι σε κράτησαν πολυ ώρα ;). Επίσης, και σε μένα είχαν κάποιοι ένα ειρωνικό-αποθαρρυντικό υφάκι. Γενικά έχω την εντύπωση οτι κατάλαβα ποιοι με υποστήριζαν και ποιοι ήθελαν να με στείλουν σπίτι μου ή απλα να με ψαρώσουν. Μην σου κάνει εντύπωση η ώρα, μπορεί στο πρώτο γκρουπ να είχαν και λιγότερη διαθέσιμη ώρα. Επίσης, δεν μου φαίνεται ύποπτο το κριτήριο με το οποίο χώρισαν τις ομάδες. Αυτοί που είχα βίσματα, σε όποιο γκρουπ κ αν ήταν, το ίδιο βίσμα θα είχαν. Και γω την ίδια εντύπωση είχα οταν βγήκαν, οτι έσφαζαν με το βαμβάκι ;). Καλή επιτυχία σου εύχομαι, να σκέφτεσαι οτι ό,τι και αν ήταν, τουλάχιστον πέρασε ;D. Χαίρομαι που βοήθησα ;D

Αποσυνδεδεμένος grooog

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Οκτωβρίου 27, 2009, 01:06:11 am »
εμενα τον κολλητο μου τον ρώτησαν με το που μπήκε "ξέρεις ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος....αν δεν περάσεις τι θα κάνεις" ;D ;D ;D
βγαίνει και μου λέει "δεν παίζει να πέρασα με ΤΙΠΟΤΑ!!!" ;D ;D
τελικά΄;;πέρασε!!! :P

Αποσυνδεδεμένος Χαρά

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση (ΠΕ 06)
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Οκτωβρίου 27, 2009, 01:18:54 am »
...και εμένα με ρώτησαν 'όταν τελειώσεις το μεταπτυχιακό σου τι θα κάνεις' και εγώ τους απάντησα με θράσος 'το διδακτορικό φυσικά!' Μόνο που εμένα δε βλέπω να με παίρνουν... ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος grooog

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Οκτωβρίου 27, 2009, 01:24:29 am »
...και εμένα με ρώτησαν 'όταν τελειώσεις το μεταπτυχιακό σου τι θα κάνεις' και εγώ τους απάντησα με θράσος 'το διδακτορικό φυσικά!' Μόνο που εμένα δε βλέπω να με παίρνουν... ;D ;D ;D
καλη απάντηση Χαρά.
Έτσι θέλουν, αποφασιστικότητα, για να καταλάβουν οτι έχουν να κάνουν με ένα άτομο με στόχους και όνειρα ,όχι κάποιον που περνάει την ώρα  του με ένα μεταπτυχιακό για να έχει ένα avantage στο ασεπ

Αποσυνδεδεμένος Χαρά

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Οκτωβρίου 27, 2009, 01:28:20 am »
Το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό δεν έχει σχέση με τη σχολή μου...δηλαδή όχι άμεσα..είναι στη ιταλική φιλολογία ενώ εγώ έχω τελειώσει σχολή ξένων γλωσσών (μια από τις οποίες και η ιταλική) στο εξωτερικό κ αναγνώρισα το πτυχίο μου ως αντίστοιχο της αγγλικής φιλολογίας...έτσι για την ιστορία!

Αποσυνδεδεμένος Χαρά

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Οκτωβρίου 29, 2009, 04:39:20 pm »
I did it!!!Έγινα δεκτή! ευχαριστώ τους συναδέλφους για τις συμβουλές τους και την παράθεση των εμπειριών τους και ειδικότερα τα παιδιά με τα οποία είχα επικοινωνία μέσω ΠΜ!!

Αποσυνδεδεμένος physicaest

• Έμπειρο μέλος
  • Koλωνακι (Πλατεια)1920
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Οκτωβρίου 29, 2009, 04:53:42 pm »
Οποιος γλειφει καθηγητες πανεπιστημιου ή γνωριζει προσωπικα καθηγητες του Πανεπιστημιου οπου θελει να κανει μεταπτυχιακα θα γινει δεκτος!
Γλειψιμο ετων χρειαζεται για μεταπτυχιακο

Υ.Γ.: Επισης αν ενας γονεας εργαζεται σε Πανεπιστημιο και γλειφει μονιμα τους καθηγητες τοτε κι αυτος μπορει να καταφερει να γινει δεκτο/α το/α παιδι/α του , σε μεταπτυχιακο του ιδιου Πανεπιστημιου
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 29, 2009, 05:07:55 pm από physicaest »

Αποσυνδεδεμένος Χαρά

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Οκτωβρίου 29, 2009, 04:58:05 pm »
Οποιος γλειφει καθηγητες πανεπιστημιου ή γνωριζει προσωπικα καθηγητες του Πανεπιστημιου οπου θελει να κανει μεταπτυχιακα θα γινει δεκτος!
Γλειψιμο ετων χρειαζεται για μεταπτυχιακο
Groog απάντησε σε παρακαλώ όπως εσύ ξέρεις γιατί...αρχίζω μάθημα σε λίγο και δεν προλαβαίνω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος rebecca...

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Ιανουαρίου 25, 2011, 01:37:49 am »
Με ειδιποιησαν να παω σε μια συνεντευξη για ενα μεταπτυχιακο στο ΟΠΑ.
εχει κανει κανεις μεταπτυχιακο εκει να πει καμια γνωμη?
τι ρωτανε στη συνεντευξη?παιρνουν ευκολα κοσμο?
ευχαριστω...
ΠΕ 10

Αποσυνδεδεμένος margia

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Μαΐου 23, 2011, 07:05:56 pm »
ενα απο τα μερη της διαδικασιας για την επιλογη των φοιτητων για ενα μεταπτυχιακο ειναι η προφορικη συνεντευξη. (υπαρχουν και γραπτες εξετασεις). Δυστυχως ο βαθμος του πτυχιο μου δεν ειναι ικανοποιητικος. Θα ηθελα τη βοηθεια σας για το πως θα μπορουσα να απαντησω προκειμενου να μην δημιουργησω μια αρνητικη εντυπωση(βαση του βαθμου μου) στους εξεταστες.
τι εννοω? πχ. θα μπορουσα να πω πως η σχολη μου ειναι δυσκολη και πως ο πρωτος αποφοιτησε με βαθμο 8. η' πως θεωρω το βαθμο μ εναν αξιοπρεπη βαθμο... ουφ παιδια βοηθηστε please ειναι πολυ σημαντικο για μενα! :-[

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182682
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 681
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)