0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γιατί όμως στεκόμαστε στο εντός σχολείου; που τέλος πάντων πότε συμβαίνει; μέσα στην τάξη; είναι δυνατόν; οκ πόσοι προβληματικοί αδιάφοροι να υπάρχουν σε κάθε σχολείο; ένας; δυο; δεν νομίζω ότι τρώει ξύλο κάποιος συστηματικά και κάνουν ότι δεν το βλέπουν. Για το έξω γιατί δεν λέει κανεις κάτι; πού αφήνουν οι γονείς τα παιδιά να γυρνάνε; μήπως φοβούνται κατηγορίες για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και τα ρίχνουν σ εμάς; εμείς γιατί τσιμπάμε το δόλωμα;
Αυτό που καταλαβαίνω εγω είναι ότι όπου υπάρχει, τελικά δεν έχει σχέση με το σχολείο αλλά με ταραχοποιο έως παραβατική συμπεριφορά εκτός σχολείου. Σχολικός εκφοβισμός είναι αν γίνεται μέσα στο σχολείο. Αν πχ όλη η τάξη κοροϊδεύει ένα παιδί με μαθησιακές δυσκολίες. Τα υπόλοιπα με τις συμμορίες και τα λοιπά, είναι κανονική παραβατική συμπεριφορά, σε ώρες που εμείς δεν έχουμε ευθύνη των παιδιών. Τα παιδιά ειναο ανήλικα κ έχουν γονείς. Δεν γίνεται να πέφτει πάνω μας μεγαλύτερη ευθύνη απ αυτήν που μας αναλογεί. Όποιος θέλει ας κινηθεί νομικά για πράγματα που συνέβησαν στο παιδί του εκτός σχολείου. Αλλά δεν θέλουν για να μην αποκαλυφθούν οι δικές τους ευθύνες. Κι έτσι διογκώνεται τεχνητά και επικοινωνιακά το υποτιθέμενο bullying στα σχολεία για να τα βάζουν μαζί μας.
Και μέσα στην τάξη. Μια παγωμένη κατάσταση δίνει στον θύτη και μέσα στην τάξη να ενοχλήσει το θύμα. Θα κοιτάξει.. Θα πει κάτι που εμείς οι απέξω δεν θα καταλάβουμε, θα γελάσει σε βάρος του άλλου. Η βία έχει πολλές μορφές. Ο εκφοβισμος ακόμη περισσότερες.Την πρώτη μου χρονια αναπληρώτρια ήμουν σε ΕΠΑΛ. Στην ώρα του μαθήματος και ενώ φαινομενικά όλα ήταν υπό έλεγχο σηκώθηκε μια κοπέλα, 19 χρονών, και αφού τα έβαλε με τις συμμαθητριες της έφυγε τρέχοντας λέγοντας ότι θα αυτοκτονήσει. Δεν το βλέπουμε πάντα.
Ισχύουν αυτά που λες. Αλλά οι εκπαιδευτικος βαθμίδες διαφέρουν. Στο δημοτικό ίσως οι εκπαιδευτικοί βλέπουν περισσότερα από τους γονείς.
Η αλήθεια είναι ότι στο δημοτικό υπάρχει λιγότερο bullying λόγω ηλικίας και είναι και πιο αθώο. Στο γυμνάσιο που αρχίζει η σεξουαλική αφύπνιση και η αναζήτηση της ταυτότητας του καθενός μέσα σε μια ομάδα συνομηλίκων, τα πράγματα αλλάζουν. Πχ όταν ένα παιδί που έχει πιο θηλυπρεπή συμπεριφορά το κοροϊδεύουν "αδερφή" κτλ, τι μπορούν να κάνουν οι καθηγητές. Οκ να εφαρμόσουν κάποιο βιωματικό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης. Αλλά και πάλι αυτό δε θα πιάσει σε όλους. Δυστυχώς οι εκπαιδευτικοί είμαστε σάκος του μποξ για την κοινωνία..
Έσπερος, γιατί δεν έρχεται παράλληλη για το παιδί αυτό που είναι στο φάσμα; Έχουν ζητήσει οι γονείς;
[...] Άλλη περίπτωση. δεν έχουμε ειδικό σχολείο οπότε έχουν περάσει από εδώ διάφορες περιπτώσεις αυτισμού, καθυστέρησης, παιδιά όχι πολύ λειτουργικά κλπ. Κανένα ποτέ δεν το κορόιδεψαν. Μόνο φέτος ένα παιδί στο φάσμα, ελαφριά μορφή δλδ υψηλή νοημοσύνη αλλά χαμηλή κοινωνική ανάπτυξη. αυτό το παιδί τα βρίζει, τα ενοχλεί, αν ήταν μεγαλόσωμο μπορεί κ να έδερνε. Είναι επίσης στοχοποιημένος αλλά ποσο μπορείς να ζητήσεις υπομονή; ποσο να τιμωρήσεις; Τι φταίει το κάθε παιδί που εμείς τη συμπερίληψη την εννοουμε απλα «μπες στη γενική τάξη, σκάσε και κολυμπα»;