0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Όχι, δεν υπάρχει. Υπάρχει σύσταση να μην υπάρχει μετακίνηση σε δυο σχολεία την ίδια μετά, αν είναι εφικτό.
6. Οι εκπαιδευτικοί που συμπληρώνουν το ωράριό τους σε δύο (2) σχολεία κάνουν εφημερία μόνο στο ένα, σε αυτό στο οποίο διδάσκουν περισσότερες ώρες. Καθήκοντα εφημερίας δεν ανατίθενται σε εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε τρία και περισσότερα σχολεία, όταν τουλάχιστον το ένα από αυτά λειτουργεί σε χωριστό κτίριο. Τα συστεγαζόμενα σχολεία αναφορικά με την αρμοδιότητα της εφημερίας θεωρούνται ως ένα σχολείο.Άρα αν η συνάδελφος υπηρετεί στο βασικό+3 σχολεία (τα οποία 3 συστεγάζονται και θεωρούνται ως 1) δεν απαλλάσσεται από τις εφημερίες. Απλώς θα κάνει μόνο στο βασικό της σχολείο.
Πολλές φορές οι διευθυντές για να κάνουν τη δουλειά τους θεωρούν συστεγαζόμενα σχολεία που βρίσκονται στον ίδιο χώρο, αλλά είναι διακριτές μονάδες, σε διαφορετικά κτηρια με χωριστές αυλες. Υπάρχει συγκεκριμένη νομοθεσια που ορίζει τι θεωρείται συστεγαζομενο σχολείο (κοινός Συλλογος, κοινές εφήμερες). Το επισημαίνω γιατί πολλοί την έχουμε πατήσει ετσι, άρα μπορεί να μην χρειάζεται να κάνει εφημερίες αν δεν ισχύουν οι προϋποθέσεις.(πχ να είναι στο ίδιο κτήριο γυμνασιο, λύκειο, ΕΠΑΛ και να μοιράζονται τους ίδιους εκπαιδευτικούς)
Καλησπέρα στην ομάδα!Θα ήθελα βοήθεια για όποιον γνωρίζει: έχω οργανική σε ένα σχολείο στο οποίο και θα απασχοληθώ για 8 ώρες και με διαθέτουν σε άλλα 3 (συστεγαζόμενα) σχολεία για 13 ώρες. Ο διευθυντής της οργανικής με θέλει στο σχολείο 3 μέρες, ενώ εγώ θέλω 2 (και λόγω περισσότερων ωρών αλλά και απόστασης από την κατοικία μου). Τι ισχύει; Υπάρχει νομοθεσία που να υποχρεώνει τον καθηγητή να μένει περισσότερες μέρες στην οργανική του ανεξαρτήτως ωρών; ευχαριστώ
Μπορεί να καλομάθανε πρόπερσι στην οργανική σου αλλά είχες και τρεις ωρες που λογικά φαινόντουσαν ότι κάλυπτες ωράριο στο σχολείο της οργανικής. Φέτος με τις 13 ώρες στα άλλα σχολεία για δύο μέρες τι περιμένουν; Ότι τη μια μέρα θα δουλεύεις φουλ 7ωρο και την άλλη 6ωρο; Ποιος λογικός θα εγκρίνει τέτοιο πρόγραμμα; Και τεχνικές χαλάρωσης με γιόγκα να δίδασκες ένα διάλειμμα θα το χρειαζόσουν!