0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το ότι κάποιοι έφτυσαν αίμα να διοριστούν, δε σημαίνει ότι δεν θα παραιτηθεί κάποιος που το θέλει! Είναι δυνατόν να προτείνετε σε γυναίκα σε απόγνωση που ήδη δε βγαίνει οικονομικά και ήδη τα οικογενειακά δεν πάνε κατ ευχήν, να κάνει κ άλλο παιδί; Σοβαρά τώρα; Και όταν τελειώσει η άδεια ποιος εξασφαλίζει ότι θα πάρει μετάθεση με ένα παιδί ακόμη, αφού με όσα έχει τώρα δεν τα βγάζει πέρα απο κάθε άποψη; Ή μήπως θα ζει κάθε χρόνο με την ανασφάλεια της απόσπασης κ αν δεν την πάρει θα κάνει κ ένα παιδί να μην γυρίζει εκεί; Δεν ταιριάζει σε όλους το επάγγελμα, δοκίμασε, δεν της αρέσει ,τέλος. Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει με τη διαδικασία της παραίτησης, καλώς. Διαφορετικά δεν θα της φορτώνουμε τύψεις και δικές μας ανασφάλειες. Προσωπικά δεν μπορώ να σε βοηθήσω, δεν γνωρίζω. Στη θέση σου θα "ενοχλούσα" τη Διεύθυνσή μου να το επισπεύσουν όσο γίνεται. Καλή σου τύχη και καλή συνέχεια.Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ετσι κι αλλιως μπορει να κρατησει τα μορια της αναπληρωσης και να δουλεψει παλι στον τοπο της σε 2-3 χρονια.Παντως υπαρχει και το σεναριο της αδειας ανευ αποδοχων με παραλληλη αιτηση στη Διευθυνση για αδεια ασκησης ιδιωτικου εργου ετσι ωστε να μπορεσει να εργαστει στον ιδιωτικο τομεα. Κι εγω αυτο εχω σκεφτει να δοκιμασω.
Εγώ που είχα αναφέρει παρόμοια σκέψη σε αιρετό μου είπε ότι δεν γίνεται. Σύμφωνα με αυτό, μάλλον είχε δίκιο https://amp.fpress.gr/oi-eidikoi/story/60454/einai-epitrepti-i-apasxolisi-dimosioy-ypalliloy-kata-tin-adeia-aney-apodoxonΣτην άδεια παραλλήλου έργου πρέπει να είσαι σε σχολείο και να πάρεις βεβαιωση από τον διευθυντή σου ότι με το παράλληλο έργο δεν παρακωλύεται η εργασία σου στο σχολειο
Ακριβώς! Με μια μόνο παρατήρηση, το επάγγελμα μπορεί να της αρέσει αλλά όχι στον δημόσιο τομέα. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, ο καθένας αποφασίζει με βάση τα δικά του δεδομένα και τις δικές του επιθυμίες. Δε γνωρίζω κι εγώ καθόλου τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Θα επέμενα όσο γινόταν περισσότερο μήπως και γίνουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες. Αν και δεν έχω καταλάβει ακριβώς αν έχεις υποβληθεί εγγράφως η παραίτηση ή είναι στη σκέψη ακόμα η συνάδελφος.
Η παραιτηση μονοδρομος….Η διαδικασια της παραιιτησης γολγοθας. Οι εκλογες εκποδιζουν την παραιιτηση εκπαιδευθτικου; Μπορω οσο ακκομη δεν εχει συσταθει νεα κυβερνηση να παραιτηθω; Συνεδριαζουν τα κυσδε ή διαλυονταιι κ αυτα με την βουλη;
Δημόσιος ή ιδιωτικός τομέας, το επάγγελμα είναι ίδιο, με μαθητές συνδιαλέγεσαι, με τη μόνη διαφορά ότι στο δημόσιο υπάρχει η μονιμότητα, ενώ στον ιδιωτικό τομέα είσαι εξαρτημένη από τον κάθε εργοδότη-σχολάρχη και την πελατειακή σχέση που επικρατεί.Μπορεί να δοκίμασε και τελικά να μην της άρεσε, να μην τα καταφέρνει, έχετε σκεφτεί αυτό; Και δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος. Δε μπορεί να δώσει μία δεύτερη ευκαιρία στον εαυτό της δηλαδή; Και ναι, είναι ρίσκα, αλλά από την άλλη πλευρά αν είσαι εγκλωβισμένη σε μια κατάσταση που μπορεί να κρατήσει χρόνια..γιατί ο διορισμός να είναι μονόδρομος, αυτό που ακριβώς ανέφερε κι άλλο μέλος;
Ωριμοι ανθρωποι ειμαστε κααι πιστεψτε με υπαρχουν σοβαροι λογοι τους οποιους ΔΕ θελω να αναφερω.. σεβαστειτε, αλλα δεν αλλαζει γνωμη κανεις οταν εχει παρθει αποφαση ενδοοικογενειακα! Αλλο ρωταω ομως!!! Οποτε ας ληξουν σχολια παρακαλω κ ας μεινουμε στο ερωτημα: 1. Ποσο καιρο θελει απο την στιγμη που υποβαλει κανεις την παραιτηση του; 2.Το κυσδε συνεδριαζε τωρα προεκλογικα; 3. Παραιτησεις μπορουν να γινουν προεκλογικα;
Ρώτησε κάποιον αιρετό ή ρώτησε σε άλλη διεύθυνση αν αυτή που ανήκεις είναι τελείως κουκουρούκου. Εγώ προσωπικά δεν ξέρω να σε συμβουλεψω για την διαδικασία παραίτησης. Πάντως έχω δει να απολύουν εκπαιδευτικό που δεν πάταγε στο σχολείο με αδικαιολογητη απουσία.
Καταρχάς δεν έχω προσωπικά εγώ και νομίζω και άλλα μέλη του φόρουμ να μπούμε στη διαδικασία της αδιακρισίας, ούτε να κρίνουμε κάποιον για τις επιλογές του , οπότε ενημερώνεσαι από το Υπουργείο, το αρμόδιο ΚΥΣΔΕ, τη διεύθυνση Εκπαίδευσης αλλά καλό θα ήταν να απευθυνθείς και σε κάποιον εργατολόγο για θέμα κατοχύρωσης προηγούμενης υπηρεσίας ή ενσήμων. Γνώμη μου. Το θέμα είναι ότι η παραίτηση Δ.Υ άπτεται σε μία δαιδαλώδη διαδικασία γραφειοκρατίας, θέλω να πω, δεν είναι όπως στον ιδιωτικό τομέα, αποφασίζεις να φύγεις από τη δουλειά οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου και μετά ουσιαστικά έχεις να κάνεις με το ΕΦΚΑ για τα ένσημά σου κλπ.Αυτό και τα αφήνω εδώ. Σε κάθε περίπτωση, καλή τύχη κι όλα θα πάνε καλά.