*

Αποστολέας Θέμα: Γραπτό Σύστημα Διορισμών  (Αναγνώστηκε 177289 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος automato

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Απ: Γραπτό Σύστημα Διορισμών
« Απάντηση #854 στις: Δεκεμβρίου 07, 2024, 03:20:06 pm »
Συγνωμη δεν το γνωριζα οτι εισαι Αθμια...αλλα στην Βθμια σε κατι 'ιδρυματα' τυπου ΕΠΑΛ ειναι νομος...
Η μονη τους εννοια ειναι τα ΓΛΥΚΑ που θα φερουν στο συλλογο καθε πρωι...Συμβαινει και στο δικο σας σχολειο...? :D
Σαν αναπληρωτης δεν ενημερωθηκα απο κανενα και τιποτα για τα καθηκοντα μου...
Εχω ταξη στην οποια πλακωνονται κανονικα μαθητες μεσα στην ταξη ...δεν νοιαζεται κανενας...
Μερικα στιγμιοτυπα ειναι αυτα...

Πραγματικά στα δημοτικά που είμαι εγώ, όχι δεν το βλέπω. Μπορεί να μην κάνουν όλοι το κάτι παραπάνω, αλλά οι μόνοι που έχω πετύχει να κάνουν κάτι λιγότερο από αυτό που πρέπει, είναι αυτοί που έχουν άλλου είδους θέματα και δεν παίρνουν καν τάξη οι περισσότεροι. Στη Δευτεροβάθμια δε ξέρω πώς είναι τα πράγματα. Μπορεί να υπάρχει βολεψεμάρα όπως λες, ή μπορεί να είναι παραίτηση από μακροχρόνια απογοήτευση. Όταν φτάσεις στα χρόνια υπηρεσίας τους, θα δεις πώς θα είσαι κι εσύ. Αν είσαι διαφορετικός, τότε μάλλον ήταν βολεψεμάρα. Αν έχεις γίνει ίδιος, τότε μάλλον κάτι άλλο φταίει. Εσύ προς το παρόν έχεις στόχο τον διορισμό. Μετά θα έχεις τη μετάθεση. Μετά τη βελτίωση θέσης στο σχολείο της επιλογής σου. Μετά από αυτό θα είναι το δύσκολο. Όταν πλέον θα έχεις "βολευτεί".
ΠΕ03

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 12:34:49 »

Αποσυνδεδεμένος trust no one

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #855 στις: Δεκεμβρίου 07, 2024, 03:23:56 pm »
Συγνωμη δεν το γνωριζα οτι εισαι Αθμια...αλλα στην Βθμια σε κατι 'ιδρυματα' τυπου ΕΠΑΛ ειναι νομος...
Η μονη τους εννοια ειναι τα ΓΛΥΚΑ που θα φερουν στο συλλογο καθε πρωι...Συμβαινει και στο δικο σας σχολειο...? :D
Σαν αναπληρωτης δεν ενημερωθηκα απο κανενα και τιποτα για τα καθηκοντα μου...
Εχω ταξη στην οποια πλακωνονται κανονικα μαθητες μεσα στην ταξη ...δεν νοιαζεται κανενας...
Μερικα στιγμιοτυπα ειναι αυτα...
Σου εύχομαι να μη σταματήσεις να νοιάζεσαι. Απλά να πάρεις οργανική σε ΕΠΑΛ και να είσαι χρόνια εκεί. Έχω κάνει κι εγώ σε ΕΠΑΛ αλλά ως αναπληρωτής, γιατί δεν είχα άλλη επιλογή. Μακάρι λοιπόν οι παρεμβάσεις σου σε τέτοιες περιπτώσεις να έχουν αποτέλεσμα ή κι αν δεν έχουν, να μην εγκαταλείπεις από απογοήτευση. Γιατί λογικά κι αυτοί το πάλεψαν στην αρχή και μετά εγκατέλειψαν.

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση
    • Προφίλ
« Απάντηση #856 στις: Δεκεμβρίου 07, 2024, 03:36:09 pm »
Η δικιά μου πρόταση ήταν η εξής:

1. Εξέταση μόνο στο γνωστικό, με ύλη αντίστοιχη των σχολείων.
2. Οι διοριστέοι, 1 χρόνο επιμόρφωση σε παιδαγωγικές θεωρίες και μεθόδους διδασκαλίας (πρακτικά πράγματα όμως, όχι θεωρίες σε PowerPoint), με πλήρη μισθό.

Με αυτόν τον τρόπο στο βήμα 1 επιλέγονται οι καλύτεροι στο γνωστικό και στο βήμα 2 μαθαίνουν και να μεταδίδουν τις γνώσεις τους στους μαθητές.
Συμφωνώ 100%.

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #857 στις: Δεκεμβρίου 07, 2024, 03:42:10 pm »
Συμφωνώ απόλυτα. Ειδικά αν έχεις κοπιάσει και έχεις αποκτήσει και διδακτορικό, που ειναι ο ανώτατος τίτλος σπουδών, γιατί να πρέπει να αποδείξεις ότι γνωρίζεις το αντικείμενό σου στο οποίο έχεις εξειδικευτεί (εννοώ με γραπτές εξετάσεις πάλι) προκειμένου να μπεις σε ένα σχολείο και να διδάξεις; αν είναι δυνατόν. Τόσα χρόνια εξετάσεων και διαδικασιών αξιολόγησης πάνε χαμένα έτσι.
Όταν έδωσα ΑΣΕΠ το Γενάρη του '09 έγραψα 98% στη Φυσική. Στο γνωστικό μου. Ήταν 56 προβλήματα multiple choice. Έλυσα σωστά τα 55. Μαζί μ' άλλα τέσσερα παιδιά. Κι άλλα δυο παιδιά τα έλυσαν όλα. Δηλαδή 100%. Κανείς μας εκ των επτά δεν είχε ντοκτορά. Απ' τους τέσσερες χιλιάδες φυσικούς που συμμετείχαν κάποιες δεκάδες είχαν ντοκτορά. Πώς τα πήγαν Φυσική; Από χειρότερα έως και πολύ χειρότερα από μένα. Αδυνατούσαν να λύσουν θέματα πρώτου έτους πανεπιστημίου. Γιατί τέτοια ήταν. Εγώ, αν ήμουν υπουργός, θα εξέταζα πολύ σοβαρά πώς ακριβώς αποκτώνται τα ντοκτορά. Κι αν όντως πιστοποιούν γνώση πάνω στο αντικείμενο ή, εν τέλει, πιστοποιούν κάτι άλλο.

ΥΓ: Δεν πήγα φροντιστήριο καθόλου. Μελέτησα τελείως μόνος μου. Είχα διαβάσει τρεις τόμους φυσικής του Καράβολα θυμάμαι.

ΥΓ2: Με το σημερινό σύστημα θα 'μουν ακόμη αδιόριστος. Χωρίς καμμιάν ελπίδα διορισμού. Χωρίς μεταπτυχιακό με κακό βαθμό πτυχίου (καλώς) και χωρίς προϋπηρεσία.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 07, 2024, 03:48:55 pm από leon. »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 12:34:49 »

Αποσυνδεδεμένος Antoniozz

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #858 στις: Δεκεμβρίου 07, 2024, 04:13:42 pm »
Εχουν τα περισσοτερα διδακτορικα καποια επαφη με την εκπαιδευση; Ειδικα τα 40 μορια που δινουν δεν ισοσταθμιζουν με τιποτα 40 μηνες εμπειριας. Χωρις να μειώνω τον κοπο και το επιπεδο των σπουδων εννοειται. Οσους συναδελφους εχω συναντησει με διδακτορικο απο τη μια δεν εχουν εμπειρια να σταθουν μεσα στην ταξη αρα κακως προσπερνανε καποιον ακομα με με 2 χρονια προυπηρεσια. Επιπλεον και οι ιδιοι ειναι απογοητευμενοι γιατι οι σπουδες τους και ο κοπος τους δεν ειναι για το σχολειο. Δηλαδη να εχεις δυο μεταπτυχιακα και διδακτορικο για να πας στο γυμνασιο ή σε κανενα ΕΠΑΛ να αναρωτιεσαι τι εκανες τοσα χρονια στις σπουδες σου.

Αποσυνδεδεμένος kapoioskapoukapote

• Ιστορικό μέλος
  • Ζήτω η παιδεία (μας)!
    • Προφίλ
« Απάντηση #859 στις: Δεκεμβρίου 07, 2024, 04:27:53 pm »
Δύο ερωτήματα από εμένα.
Το υπουργείο πιστεύετε ότι νοιάζεται για την ποιότητα της εκπαίδευσης;
Αν κάποιος, όπως κι αν διορίστηκε, δεν κάνει τη δουλειά του σωστά, να απολύεται;
Οι άνθρωποι γεννιούνται αμόρφωτοι, όχι ηλίθιοι. Γίνονται ηλίθιοι με την εκπαίδευση.
Μπέρτραντ Ράσελ

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #860 στις: Δεκεμβρίου 07, 2024, 04:30:41 pm »
Δύο ερωτήματα από εμένα.
Αν κάποιος, όπως κι αν διορίστηκε, δεν κάνει τη δουλειά του σωστά, να απολύεται;

1. Όχι. Αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορούμε να έχουμε άποψη για το σύστημα διορισμών. Και τώρα που έχουμε αυτό το σύστημα πάλι δε νοιάζεται το υπουργείο. Άρα δεν είναι εκεί η συζήτηση, ούτε τα κίνητρα του υπουργείου για να αλλάξουν το σύστημα.
2. Εξαρτάται τι εννοείς με το "δεν κάνει καλά τη δουλειά του". Δεν είναι συνεπής; Δε συμφωνούμε με τον τρόπο που κάνει το μάθημα; Μπαίνει στην τάξη και παίζει με το κινητό του; Τί ακριβώς;

Αποσυνδεδεμένος Panais

• Νέο μέλος
  • *
  • E=mc^2
    • Προφίλ
« Απάντηση #861 στις: Δεκεμβρίου 07, 2024, 04:37:38 pm »
Όταν έδωσα ΑΣΕΠ το Γενάρη του '09 έγραψα 98% στη Φυσική. Στο γνωστικό μου. Ήταν 56 προβλήματα multiple choice. Έλυσα σωστά τα 55. Μαζί μ' άλλα τέσσερα παιδιά. Κι άλλα δυο παιδιά τα έλυσαν όλα. Δηλαδή 100%. Κανείς μας εκ των επτά δεν είχε ντοκτορά. Απ' τους τέσσερες χιλιάδες φυσικούς που συμμετείχαν κάποιες δεκάδες είχαν ντοκτορά. Πώς τα πήγαν Φυσική; Από χειρότερα έως και πολύ χειρότερα από μένα. Αδυνατούσαν να λύσουν θέματα πρώτου έτους πανεπιστημίου. Γιατί τέτοια ήταν. Εγώ, αν ήμουν υπουργός, θα εξέταζα πολύ σοβαρά πώς ακριβώς αποκτώνται τα ντοκτορά. Κι αν όντως πιστοποιούν γνώση πάνω στο αντικείμενο ή, εν τέλει, πιστοποιούν κάτι άλλο.

ΥΓ: Δεν πήγα φροντιστήριο καθόλου. Μελέτησα τελείως μόνος μου. Είχα διαβάσει τρεις τόμους φυσικής του Καράβολα θυμάμαι.

ΥΓ2: Με το σημερινό σύστημα θα 'μουν ακόμη αδιόριστος. Χωρίς καμμιάν ελπίδα διορισμού. Χωρίς μεταπτυχιακό με κακό βαθμό πτυχίου (καλώς) και χωρίς προϋπηρεσία.

Αν θυμάμαι καλά τα θέματα των φυσικών δεν ήταν μόνο τα 56 της φυσικής αλλά (δεν θυμάμαι τον ακριβή αριθμό) και από χημεία, βιολογία και γεωλογία, από μία εκτενέστατη ύλη όχι με ελάχιστα θέματα υψηλού επιπέδου τα περισσότερα αναφέρονταν στη διδακτέα ύλη. Σε αυτά δε μας είπατε το ποσοστό επιτυχίας σας και αν διαβάσατε ή απλά τα κάψατε εξ αρχής. Επίσης, δεν μας είπατε την εργασιακή σας κατάσταση την εποχή εκείνη, δουλεύατε π.χ. στον ιδιωτικό τομέα ή ήσασταν αναπληρωτής; Είχατε οικογένεια ή ήσασταν μόνος σας.

Απ'  ότι βλέπω είχατε αξιόλογη παρέα με συναδέλφους που γράψατε πολύ καλά, συγχαρητήρια. Επίσης, στη 2η ενότητα με τα παιδαγωγικά και τη διδακτική πως τα πήγατε; Επίσης μου κάνει εντύπωση πως ξέρατε δεκάδες συναδέλφους με διδακτορικά και πως όλοι είχαν κατώτερες επιδόσεις από εσάς.

Προσωπικά γνωρίζω συνάδελφο με διδακτορικό (άσχετο με την εκπαίδευση)  αλλά με 20 χρόνια διδασκαλία σε φροντιστήριο, ο οποίος στο σχολείο του είναι από τους ελάχιστους που κάνει μάθημα.

ΥΓ1: Ήμουν επιτυχών αλλά όχι διοριστέος στον συγκεκριμένο διαγωνισμό του 2009.

ΥΓ2: Επίσης, διορίζομαι στην πρώτη μου επιλογή στον τελευταίο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2022.
Άρα δεν φοβάμαι έναν γραπτό διαγωνισμό, το θέμα είναι να υπάρξει μεταβατικό στάδιο και όχι να ανακατέβεις την τράπουλα από την αρχή.

ΥΓ3: Δεν έχω πάει ποτέ αναπληρωτής από επιλογή, άρα δεν περιμένω να διοριστώ με το υπάρχον σύστημα, για να μην παρεξηγηθώ.

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #862 στις: Δεκεμβρίου 07, 2024, 04:41:31 pm »
Απ'  ότι βλέπω είχατε αξιόλογη παρέα με συναδέλφους που γράψατε πολύ καλά, συγχαρητήρια. Επίσης, στη 2η ενότητα με τα παιδαγωγικά και τη διδακτική πως τα πήγατε; Επίσης μου κάνει εντύπωση πως ξέρατε δεκάδες συναδέλφους με διδακτορικά και πως όλοι είχαν κατώτερες επιδόσεις από εσάς.

Έχουν περάσει μάλλον πολλά χρόνια από τότε κι έχεις ξεχάσει ότι στα αποτελέσματα έγραφε αναλυτικά την έξτρα μοριοδότηση, περίπου σαν τους πίνακες τώρα. Άρα απαιτούσε απλές γνώσεις excel για να απομονώσεις τους έχοντες διδακτορικό.

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #863 στις: Δεκεμβρίου 07, 2024, 04:52:39 pm »
Αν θυμάμαι καλά τα θέματα των φυσικών δεν ήταν μόνο τα 56 της φυσικής αλλά (δεν θυμάμαι τον ακριβή αριθμό) και από χημεία, βιολογία και γεωλογία, από μία εκτενέστατη ύλη όχι με ελάχιστα θέματα υψηλού επιπέδου τα περισσότερα αναφέρονταν στη διδακτέα ύλη. Σε αυτά δε μας είπατε το ποσοστό επιτυχίας σας και αν διαβάσατε ή απλά τα κάψατε εξ αρχής. Επίσης, δεν μας είπατε την εργασιακή σας κατάσταση την εποχή εκείνη, δουλεύατε π.χ. στον ιδιωτικό τομέα ή ήσασταν αναπληρωτής; Είχατε οικογένεια ή ήσασταν μόνος σας.

Προσωπικά γνωρίζω συνάδελφο με διδακτορικό (άσχετο με την εκπαίδευση)  αλλά με 20 χρόνια διδασκαλία σε φροντιστήριο, ο οποίος στο σχολείο του είναι από τους ελάχιστους που κάνει μάθημα.

ΥΓ1: Ήμουν επιτυχών αλλά όχι διοριστέος στον συγκεκριμένο διαγωνισμό του 2009.

ΥΓ2: Επίσης, διορίζομαι στην πρώτη μου επιλογή στον τελευταίο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2022.
Άρα δεν φοβάμαι έναν γραπτό διαγωνισμό, το θέμα είναι να υπάρξει μεταβατικό στάδιο και όχι να ανακατέβεις την τράπουλα από την αρχή.

ΥΓ3: Δεν έχω πάει ποτέ αναπληρωτής από επιλογή, άρα δεν περιμένω να διοριστώ με το υπάρχον σύστημα, για να μην παρεξηγηθώ.
Από οχτώ ερωτήσεις σε χημεία-βιολογία-γεωλογία. Καλά τα πήγα κι εκεί. Στα παιδαγωγικά της Κυριακής πήρα περίπου 90% αν θυμάμαι καλά. Στη Φυσική, μιας και μιλάμε για το γνωστικό μας κι απαντούσα σε φυσικό, ήταν που αναφέρθηκα ώστε να ξεκαθαρίσουμε και αν χρειαζόταν φροντιστήριο ή όχι και αν οι έχοντες ντοκτορά πράγματι κατείχαν το αντικείμενο. Και στις δυο απορίες η απάντηση είναι αρνητική.

ΥΓ: Συγχαρητήρια για την επιτυχία σας στο γραπτό γενικών δεξιοτήτων του '22. Εύχομαι καλό διορισμό και γρήγορη ορκωμοσία.

ΥΓ2: Δεν εργαζόμουν αναπληρωτής. Ανέφερα ήδη ότι συμμετείχα στο γραπτό με μηδενική προϋπηρεσία.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 07, 2024, 05:13:49 pm από leon. »

Αποσυνδεδεμένος Antoniozz

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #864 στις: Δεκεμβρίου 07, 2024, 04:54:43 pm »
Δύο ερωτήματα από εμένα.
Προφανως και δε νοιαζεται. Ψηφοθηρία μονο χωρις να λογαριαζει τιποτα οπως το 2019. Οσο για τις απολυσεις υπαρχουν εκπαδευτικοι που θα επρεπε να ειναι 1 χιλιομετρο μακρυα απο παιδια οχι μονο να μη διδασκουν. Αρκετες οι περιπτωσεις που ακουμε για παρενοχλησεις κτλ αλλα αν πουμε να περναμε απο κανενα ψυχολογο αραια και που θα το παρουμε σαν αξιολογηση και καταπατηση των δικαιωματων μας. 

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
Γραπτό Σύστημα Διορισμών
« Απάντηση #865 στις: Δεκεμβρίου 07, 2024, 04:55:30 pm »
Τα έχω τα αποτελέσματα. Θα μπορούσα να βγάλω στατιστικά, αλλά νομίζω δεν έχει νόημα.

Αποσυνδεδεμένος Slayer

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #866 στις: Δεκεμβρίου 07, 2024, 05:00:18 pm »

Μαθαίνεις στο σχολείο αγγλικά επιπέδου proficiency; Είναι σα να λες ότι μαθαίνεις μαθηματικά στο σχολείο, άρα δε χρειάζεται η σχολή του μαθηματικού. Απλά δεν ισχύει. Το 0.01% είναι μεγαλύτερο από το 0% που αντιστοιχεί στους νέους πτυχιούχους που μπορούν να διοριστούν με το τωρινό σύστημα. Το αν δεν έχει μάθει κανένας να οργανώνει το διάβασμα του σε 12 χρόνια σχολείου + 4 χρόνια πανεπιστημίου, ίσως λέει κάτι για το επίπεδο των σπουδών. Λέω εγώ τώρα. Δηλαδή ήξερε να διαβάζει μόνος του για 40 μαθήματα και να κάνει εργασίες, πτυχιακή, πολλοί μεταπτυχιακό και διδακτορικό, αλλά δε μπορεί να διαβάσει μόνος του για τον γραπτό ΑΣΕΠ. Κι αυτό εσύ το θεωρείς φυσιολογικό ας πούμε.

Το πτυχίο είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνεις εκπαιδευτικός. Κι είναι η μόνη απαραίτητη προϋπόθεση. Το μεταπτυχιακό ΔΕΝ είναι. Έχει καταλήξει να είναι.

Σου παρέθεσα πολλά επιχειρήματα σε όλες μου τις απαντήσεις και πιο πριν. Θα το πω τελευταία φορά, ο γραπτός είναι ανταγωνιστικό πλαίσιο, κρίνει εκείνη τη στιγμή όχι τις γνώσεις σου αλλά το ποσό καλός είσαι σε εξετάσεις. Δεν είναι ο φόβος να περάσει ο κόσμος τη βάση και να οργανώσει το διάβασμα του όπως τα παρουσιάζετε. Και 90% να γράψεις αν οι θέσεις είναι ελάχιστες και όλοι γράψουν περίπου τόσο έκανες μια τρύπα στο νερό. Θα κριθεί εν τέλει στις λεπτομέρειες και δε νομίζω αυτές να καθορίζουν πόσο καλός εκπαιδευτικός είναι κάποιος ή οχι.
Να έβαζε γραπτό και να μην έδινε μόρια καθόλου αλλά να υπήρχε προϋπόθεση να περάσεις μια βάση ας πούμε 60% είναι αυτό που λες εσύ δίκαιο. Τύπου pass/fail.
Αγγλικά από 3η δημοτικού ξέρω εγώ ξεκινάνε τα παιδιά κάπου εκεί, αν κάποιο παιδί διαβάζει μέχρι την 3η λυκείου θα τα καταφέρει. Άτοπο το παράδειγμα με το μαθηματικό, δεν έχουν καμία σχέση σε βαθμό δυσκολίας και όγκο ύλης.

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #867 στις: Δεκεμβρίου 07, 2024, 05:11:46 pm »

Σου παρέθεσα πολλά επιχειρήματα σε όλες μου τις απαντήσεις και πιο πριν. Θα το πω τελευταία φορά, ο γραπτός είναι ανταγωνιστικό πλαίσιο, κρίνει εκείνη τη στιγμή όχι τις γνώσεις σου αλλά το ποσό καλός είσαι σε εξετάσεις. Δεν είναι ο φόβος να περάσει ο κόσμος τη βάση και να οργανώσει το διάβασμα του όπως τα παρουσιάζετε. Και 90% να γράψεις αν οι θέσεις είναι ελάχιστες και όλοι γράψουν περίπου τόσο έκανες μια τρύπα στο νερό. Θα κριθεί εν τέλει στις λεπτομέρειες και δε νομίζω αυτές να καθορίζουν πόσο καλός εκπαιδευτικός είναι κάποιος ή οχι.
Να έβαζε γραπτό και να μην έδινε μόρια καθόλου αλλά να υπήρχε προϋπόθεση να περάσεις μια βάση ας πούμε 60% είναι αυτό που λες εσύ δίκαιο. Τύπου pass/fail.
Αγγλικά από 3η δημοτικού ξέρω εγώ ξεκινάνε τα παιδιά κάπου εκεί, αν κάποιο παιδί διαβάζει μέχρι την 3η λυκείου θα τα καταφέρει. Άτοπο το παράδειγμα με το μαθηματικό, δεν έχουν καμία σχέση σε βαθμό δυσκολίας και όγκο ύλης.

Ενώ τα αγγλικά σχολείου με το proficiency είναι...

Το επιχείρημα σου είναι υποθετικό σενάριο που όλοι τα πηγαίνουν πολύ καλά κι έτσι έχουμε κατάταξη ίδια με το τωρινό σύστημα, αλλά έχουμε περάσει κι ένα γραπτό διαγωνισμό. Προσωπικά δεν το βρίσκω επιχείρημα. Δε ξέρω αν έχεις εμπειρία από γραπτό ΑΣΕΠ. Εγώ που έχω, είχα συμφοιτητές στο μεταπτυχιακό που πήγαν και φροντιστήριο και δεν πέρασαν τη βάση.

Όσο για τις ελάχιστες θέσεις, οι θέσεις είναι ίδιες και τώρα. 35000 είναι οι υποψήφιοι φιλόλογοι και 1000 οι θέσεις. Η διαφορά είναι ότι δεν ακούμε τον θέση 35000 γιατί κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι σε καμία ομάδα αναπληρωτών (γιατί δεν είναι αναπληρωτής), είτε γιατί αν τολμήσει να ψελίσει κάτι τέτοιο, θα τον λιντσάρουν. Όταν έδωσα εγώ, ήμασταν 2200 υποψήφιοι για 72 θέσεις. Βέβαια οι θέσεις ήταν μόνο 72 γιατί μας είχαν φάει αντισυνταγματικά θέσεις για να τις δώσουν στους έχοντες προϋπηρεσία, αλλά δε βαριέσαι...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32803
  • Τελευταία: Stelalek
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1179394
  • Σύνολο θεμάτων: 19433
  • Σε σύνδεση σήμερα: 667
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)