*

Αποστολέας Θέμα: Διορισμοί και το 2024  (Αναγνώστηκε 1103968 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος math02063

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Διορισμοί και το 2024
« Απάντηση #3332 στις: Ιουλίου 06, 2024, 02:44:04 pm »
Νομίζω ότι είναι απίθανο να μην καλύψει τις συνταξιοδήτησεις των δασκάλων και να ψάχνει μετά για αναπληρωτές με το δεδομένο ότι ο πίνακας τους δεν είναι και τεράστιος.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:18:36 »

Αποσυνδεδεμένος Mr daskalos

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3333 στις: Ιουλίου 06, 2024, 02:53:49 pm »
Θα πω την άποψη μου. Πόσοι εδώ μέσα έχετε εγγραφεί στον ΠΑΣΑΔ και πόση στη ΔΟΕ; Και άντε πείτε μου ότι έχετε θέματα με τις παρατάξεις και δεν επιθυμούσατε στη ΔΟΕ, γιατι δεν είχατε εγγραφεί στον ΠΑΣΑΔ; Επίσης οι νηπιαγωγοί γιατί δεν ήσασταν πιο μαχητικοί; Παιδιά, ο διορισμός θέλει αγώνες. Και μετά τον διορισμό πρέπει να υπάρξει ανανέωση και μέσα στη ΔΟΕ και αγώνας για βελτίωση των συνθηκών. Δεν γίνεται να κουνάμε μόνο το δάχτυλο. Και θα το πω ξανά. Άτομα σαν τον trust no one (του το έχω πει ξανά) και neosos και κάποια άλλα άτομα τα θέλουμε μέσα στη ΔΟΕ γιατι έχουν γνώσεις και αυτό το χρειάζεται όλος ο εκπαιδευτικός κλάδος.

Αποσυνδεδεμένος Galactica

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3334 στις: Ιουλίου 06, 2024, 02:57:51 pm »
Γενικά θέλει ένα ξύπνημα ο σημερινός δασκαλάκος/καθηγητάκος.
Και τώρα είναι ο διορισμός, αύριο θα είναι η αξιολόγηση, μεθαύριο η επιβίωση.
Ότι θα διοριστούμε και με τα χρήματα που θα παίρνουμε, θα μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις <βασικές> αναγκες...

« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 06, 2024, 02:59:43 pm από Galactica »

Αποσυνδεδεμένος trust no one

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #3335 στις: Ιουλίου 06, 2024, 02:59:46 pm »
Θα πω την άποψη μου. Πόσοι εδώ μέσα έχετε εγγραφεί στον ΠΑΣΑΔ και πόση στη ΔΟΕ; Και άντε πείτε μου ότι έχετε θέματα με τις παρατάξεις και δεν επιθυμούσατε στη ΔΟΕ, γιατι δεν είχατε εγγραφεί στον ΠΑΣΑΔ; Επίσης οι νηπιαγωγοί γιατί δεν ήσασταν πιο μαχητικοί; Παιδιά, ο διορισμός θέλει αγώνες. Και μετά τον διορισμό πρέπει να υπάρξει ανανέωση και μέσα στη ΔΟΕ και αγώνας για βελτίωση των συνθηκών. Δεν γίνεται να κουνάμε μόνο το δάχτυλο. Και θα το πω ξανά. Άτομα σαν τον trust no one (του το έχω πει ξανά) και neosos και κάποια άλλα άτομα τα θέλουμε μέσα στη ΔΟΕ γιατι έχουν γνώσεις και αυτό το χρειάζεται όλος ο εκπαιδευτικός κλάδος.
Ειδικότητες στη ΔΟΕ δύσκολο (ευχαριστώ για την εκτίμηση). Όταν ξυπνήσουμε (εκεί γύρω στο 2050 το τοποθετώ χρονικά να γίνεται) θα φτιάξουμε η κάθε ειδικότητα ισχυρό σύλλογο μονίμων ΚΑΙ αναπληρωτών κι όλοι μαζί θα ενδυναμώσουμε την ΟΚΠΕ (Ομοσπονδία Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης). Στη ΔΟΕ, ακόμη κι αν γίνει το αδιανόητο κι ενωθούν ΟΛΟΙ οι εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων, θα είμαστε μειοψηφία με μεγάλη διαφορά από τους δασκάλους. Η ΔΟΕ θεωρώ ότι ΠΑΝΤΑ θα βάζει πρώτα τους δασκάλους κι αν υπάρχει κάποιο θέμα που αφορά τις ειδικότητες και δεν επηρεάζει τους δασκάλους, θα κάνει κατιτίς και γι'αυτό. Ειλικρινά αν δεν είχαμε αξιολόγηση και τέτοια, θα έκοβα τη συνδρομή μου. Πιο πεταμένα 22 ευρώ δεν υπάρχουν.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:18:36 »

Αποσυνδεδεμένος mapdsk

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3336 στις: Ιουλίου 06, 2024, 03:00:24 pm »
Mr daskalos για πρώτη φορά θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Απόλυτα όμως. Επειδή ακολουθώ τον Πασαδ από την ίδρυσή του θα σου πω ότι οι τωρινοί που είναι μπροστά δεν είναι σαν τους προηγούμενους. Φέτος ειδικά ο Πασαδ είναι άφαντος. Ακόμα και τις προηγούμενες χρονιές υπήρξε μεγαλύτερη κινητικότητα. (Προφανώς μιλάω γιατί έχω εγγραφεί από την ίδρυση όπως έγραψα). Οπότε αυτή η "παθητικότητα" συνδέεται με τον προβληματισμό που έγραψα

Αποσυνδεδεμένος neossos

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3337 στις: Ιουλίου 06, 2024, 03:32:47 pm »
Εγώ πάντως δεν είδα ποτέ να ζητάει η ΔΟΕ τον διορισμό επιπλέον δασκάλων πιο θερμά από ότι ζητούσε τη σύσταση νέων οργανικών στις ειδικότητες τον τελευταίο χρόνο (εκτός αν κάτι δεν βλέπω ή δεν ακούω καλά).

Επίσης, δεν είδα κάποια παραπάνω κινητικότητα από τα σωματεία αναπληρωτών της δευτεροβάθμιας που να δικαιολογεί το αποτέλεσμα που ήρθε (ίσα ίσα νομίζω πως πρώτα πρώτα αυτοί έμειναν έκπληκτοι όταν άρχισαν να βγαίνουν οι φήμες για διορισμό 5.000+ ατόμων στη δευτεροβάθμια και ακόμα και τώρα μπορεί να μην μπορούν να πιστέψουν πως οι φιλόλογοι π.χ. μπορεί να δουν ένα τετραψήφιο νούμερο διορισμών).

Οι ΠΑΣΑΔ και ΠΑΣΑΝ έχασαν από την αρχή το παιχνίδι γιατί περίμεναν διορισμούς το πολύ στο ύψος των συντάξεων. Άρα, δεν άξιζε γι' αυτούς να τρέχουν για τον διορισμό κάποιων άλλων. Όταν βγήκαν οι φήμες για 10.000 διορισμούς τότε "ξύπνησαν" (αποκαλύπτοντας κατευθείαν το γιατί δεν ασχολούνταν τόσο καιρό) αλλά ήταν πλέον πολύ αργά.

Αν θέλουμε να αναζητήσουμε τις αιτίες αυτής της κατανομής πρέπει να κοιτάξουμε αλλού. Πρώτα από όλα ήταν ένας συνειδητός σχεδιασμός της νέας ηγεσίας του υπουργείου από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα και οι όποιες πιέσεις ήρθαν από τον ίδιο τον κομματικό τους σκελετό για να δέσει το γλυκό. Με λίγα λόγια οι βουλευτές, συνδικαλιστές και αιρετοί που πίεσαν υπέρ της δευτεροβάθμιας (και όχι τόσο τα σωματεία αναπληρωτών) έπεισαν καλύτερα και σε συνδυασμό με προσωπικά συμφέροντα και επικοινωνιακές τακτικές έχουμε αυτό το αποτελεσμα.

Αν τώρα κάτι έγινε στο τέλος με τους δασκάλους και δεν επιλέχτηκε το σενάριο που τους είχε στο 2.000+ (γιατί και αυτό υπήρχε κάποια στιγμή επιβεβαιωμένα), τότε αυτό ίσως να έχει σχέση με λάθος υπολογισμούς, επικοινωνιακές λογικές ή ελλιπή πίεση από την πρωτοβάθμια ακόμα και την πιο κρίσιμη στιγμή. Σε κάθε περίπτωση νομίζω πως ο πιο κατάλληλος για να μας λύσει αυτή την απορία είναι ο Patreas και θα το εκτιμούσα πολύ αν το έκανε (εφόσον γνωρίζει) ακόμα και μετά την επίσημη ανακοίνωση της κατανομής.

Αποσυνδεδεμένος Mr daskalos

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3338 στις: Ιουλίου 06, 2024, 03:43:24 pm »
Εγώ πάντως δεν είδα ποτέ να ζητάει η ΔΟΕ τον διορισμό επιπλέον δασκάλων πιο θερμά από ότι ζητούσε τη σύσταση νέων οργανικών στις ειδικότητες τον τελευταίο χρόνο (εκτός αν κάτι δεν βλέπω ή δεν ακούω καλά).

Επίσης, δεν είδα κάποια παραπάνω κινητικότητα από τα σωματεία αναπληρωτών της δευτεροβάθμιας που να δικαιολογεί το αποτέλεσμα που ήρθε (ίσα ίσα νομίζω πως πρώτα πρώτα αυτοί έμειναν έκπληκτοι όταν άρχισαν να βγαίνουν οι φήμες για διορισμό 5.000+ ατόμων στη δευτεροβάθμια και ακόμα και τώρα μπορεί να μην μπορούν να πιστέψουν πως οι φιλόλογοι π.χ. μπορεί να δουν ένα τετραψήφιο νούμερο διορισμών).

Οι ΠΑΣΑΔ και ΠΑΣΑΝ έχασαν από την αρχή το παιχνίδι γιατί περίμεναν διορισμούς το πολύ στο ύψος των συντάξεων. Άρα, δεν άξιζε γι' αυτούς να τρέχουν για τον διορισμό κάποιων άλλων. Όταν βγήκαν οι φήμες για 10.000 διορισμούς τότε "ξύπνησαν" (αποκαλύπτοντας κατευθείαν το γιατί δεν ασχολούνταν τόσο καιρό) αλλά ήταν πλέον πολύ αργά.

Αν θέλουμε να αναζητήσουμε τις αιτίες αυτής της κατανομής πρέπει να κοιτάξουμε αλλού. Πρώτα από όλα ήταν ένας συνειδητός σχεδιασμός της νέας ηγεσίας του υπουργείου από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα και οι όποιες πιέσεις ήρθαν από τον ίδιο τον κομματικό τους σκελετό για να δέσει το γλυκό. Με λίγα λόγια οι βουλευτές, συνδικαλιστές και αιρετοί που πίεσαν υπέρ της δευτεροβάθμιας (και όχι τόσο τα σωματεία αναπληρωτών) έπεισαν καλύτερα και σε συνδυασμό με προσωπικά συμφέροντα και επικοινωνιακές τακτικές έχουμε αυτό το αποτελεσμα.

Αν τώρα κάτι έγινε στο τέλος με τους δασκάλους και δεν επιλέχτηκε το σενάριο που τους είχε στο 2.000+ (γιατί και αυτό υπήρχε κάποια στιγμή επιβεβαιωμένα), τότε αυτό ίσως να έχει σχέση με λάθος υπολογισμούς, επικοινωνιακές λογικές ή ελλιπή πίεση από την πρωτοβάθμια ακόμα και την πιο κρίσιμη στιγμή. Σε κάθε περίπτωση νομίζω πως ο πιο κατάλληλος για να μας λύσει αυτή την απορία είναι ο Patreas και θα το εκτιμούσα πολύ αν το έκανε (εφόσον γνωρίζει) ακόμα και μετά την επίσημη ανακοίνωση της κατανομής.
Σας είχα πει κάποια στιγμή ότι το 950 έπαιζε γιατί ήθελαν να δώσουν θέσεις σε άλλες ειδικότητες. Δεν το πέταξα έτσι. Και πέσατε να με φάτε. Παίζαμε από 950 έως 1050. Και αυτό ίσως και γιατί από το σύστημα έβλεπαν ότι έχουμε κάποιες υπεραριθμίες αλλά και λόγω αυξημένης πίεσης από άλλους συλλόγους. Επίσης, πρώτος δήλωνα κάθετα αρνητικός στο ενδεχόμενο σύστασης νέων οργανικών. Ο Υπουργός όμως αποφάσισε να φτιάξει νέες οργανικές (μεγάλο μπράβο σε αυτό γιατί πολλοί άνθρωποι έχουν ταλαιπωρηθεί χρόνια τώρα αναπληρώνοντας τον εαυτό τους) αλλά αυτό ίσως φέρει άλλες αρνητικές εξελίξεις στον εκπαιδευτικό τομέα. Προς το παρόν, αυτό που ξέρω είναι ότι η πίτα θα μοιραστεί με βάση τις συντάξεις. Όμως, δεν σας το κρύβω ότι υπάρχει σενάριο για τους δασκάλους και κάτω από 1100 με κατώφλι το 950 και ταβάνι το 1050.
Υγ. Το καλοκαίρι του 2022 ήμουν από τους πρώτους που είχα μιλήσει για 3000 δασκάλους και ο @Patreas ενώ με είχε διαψεύσει τελικά βγήκε μια μέρα και ανέλυσε τις εξελίξεις και μιλούσε για 2800+. Και να ξέρετε ότι οριακά τότε δεν πήραμε πάνω από 3500 και πήραν οι δάσκαλοι 3333.

Αποσυνδεδεμένος pedrinio23

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3339 στις: Ιουλίου 06, 2024, 03:58:28 pm »
   Το λεω ξανα ο ανθρωπος που μου το μετεφερε ειναι σοβαρος, 1200 πε70 με πε60, ελπιζω να μη βγει ακριβως αληθινο γτ παμε ακριβως σε αυτα π λες mrdaskalos.... Επίσης με ολο τον σεβασμό οταμ ξέρουν αυτοι του Πασαδ οτι δε διοριζονται φετος σου λεει μια χαρα θα ναι να παρει οσες οι συνταξεις πανω κατω! Απο τα γλυκα στη Ζεττα το 22 πηγαμε στο δε ξερουμε τπτ φετος, μηδεν πληροφορηση!

Αποσυνδεδεμένος SkyIsBlue@

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3340 στις: Ιουλίου 06, 2024, 03:59:05 pm »

Αποσυνδεδεμένος mapdsk

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3341 στις: Ιουλίου 06, 2024, 04:15:22 pm »
Mr daskalos  η προσωπική μου απορία είναι αν οι πληροφορίες σου έρχονταν τότε από υπουργείο, από κάποιον αιρετό, ή από κάποιον άλλο τελοσπαντων. Δεν είπα να μας δώσεις βιογραφικό της πηγής σου. Απλά ήθελα ξαναλέω προσωπικά να γνωρίζω από πού έρχεται η πληροφορία γιατί το άγχος για πολλούς είναι μεγάλο. 
Όπως ο pedrinio 23 λέει ότι πχ ήταν κάποιος αιρετός η πηγή του.
Απλά και οι αιρετοί δεν έχουν ακριβή εικόνα από τη στιγμή που πολλοί από αυτούς όντας σοβαροί και με μεγάλη βοήθεια στους συναδέλφους, άλλα έλεγαν και τώρα επίσημα δημόσια δεν έχει τοποθετηθεί κάποιος. Υπάρχει αρκετή μυστικοπάθεια φέτος και αυτό είναι που φουντώνει διάφορα σενάρια.
Επίσης @pedrinio23 όταν με το καλό έρθει η σειρά τους να διοριστούν θα είναι αλλιώς τα πράγματα
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 06, 2024, 04:17:20 pm από mapdsk »

Αποσυνδεδεμένος Dimi!!!

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3342 στις: Ιουλίου 06, 2024, 04:20:51 pm »
Σας είχα πει κάποια στιγμή ότι το 950 έπαιζε γιατί ήθελαν να δώσουν θέσεις σε άλλες ειδικότητες. Δεν το πέταξα έτσι. Και πέσατε να με φάτε. Παίζαμε από 950 έως 1050. Και αυτό ίσως και γιατί από το σύστημα έβλεπαν ότι έχουμε κάποιες υπεραριθμίες αλλά και λόγω αυξημένης πίεσης από άλλους συλλόγους. Επίσης, πρώτος δήλωνα κάθετα αρνητικός στο ενδεχόμενο σύστασης νέων οργανικών. Ο Υπουργός όμως αποφάσισε να φτιάξει νέες οργανικές (μεγάλο μπράβο σε αυτό γιατί πολλοί άνθρωποι έχουν ταλαιπωρηθεί χρόνια τώρα αναπληρώνοντας τον εαυτό τους) αλλά αυτό ίσως φέρει άλλες αρνητικές εξελίξεις στον εκπαιδευτικό τομέα. Προς το παρόν, αυτό που ξέρω είναι ότι η πίτα θα μοιραστεί με βάση τις συντάξεις. Όμως, δεν σας το κρύβω ότι υπάρχει σενάριο για τους δασκάλους και κάτω από 1100 με κατώφλι το 950 και ταβάνι το 1050.
Υγ. Το καλοκαίρι του 2022 ήμουν από τους πρώτους που είχα μιλήσει για 3000 δασκάλους και ο @Patreas ενώ με είχε διαψεύσει τελικά βγήκε μια μέρα και ανέλυσε τις εξελίξεις και μιλούσε για 2800+. Και να ξέρετε ότι οριακά τότε δεν πήραμε πάνω από 3500 και πήραν οι δάσκαλοι 3333.
Κάποια στιγμή μέσα στο νήμα είχατε αναφέρει 350 ΠΕ60 κ περίπου 20 ΠΕ61. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού ο αριθμός στην ειδική θα είναι 4πλασιος από πέρυσι!Υπαρχει περίπτωση το 20 να έγινε 80;Αν θυμάμαι καλά 18 ΠΕ61 είχαν διορίσει

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος neossos

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3343 στις: Ιουλίου 06, 2024, 04:35:19 pm »

Αποσυνδεδεμένος Maria1981

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3344 στις: Ιουλίου 06, 2024, 05:03:43 pm »
Εάν οι δάσκαλοι πέσουν κάτω από 1000 αγαπητέ Patreas ενημέρωσε μας κ ας είναι πικρό το ποτήρι :'(
Είπα στη μυγδαλιά: «Αδερφή, μίλησέ μου για το Θεό». Κι η μυγδαλιά άνθισε.

Αποσυνδεδεμένος pedrinio23

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3345 στις: Ιουλίου 06, 2024, 05:19:59 pm »
Στηριζομαστε στον Πατρεα που ειχε πει neossos για τετραψηφιο και μακαρι να κρατηθουμε -50 στις συνταξεις μας!
Οπως επισης το ιδιο ισχύει κ γ τ νηπιαγωγους, μη λεμε μονο γ εμας!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182514
  • Σύνολο θεμάτων: 19472
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)