0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
και για την ακριβεια δεν μας τα λες καθολου καλα. Ιδου γιατί:Συγκρινεις δυο ανόμοια πράγματα. Ο διαθεσίτης (που ηταν κι αυτός κάποτε νεοδιοριστος ή νεομετατιθέμενος) θα πάρει οριστική τοποθέτηση και πολύ λογικά προηγείται. καταρχας η οριστικη τοποθετηση αφορά τις οργανικες διαδικασιες, ενω οι προηγουμενες αναρτησεις αφορουσαν τις τοποθετησεις σε λειτουργικα κενα. Εστω ομως οτι θελουμε να δουμε τι συμβαινει απο την ωρα που ξεκινανε οι οργανικες τοποθετησεις δηλ απο τον απριλη 23 εως και τις λειτουργικες τοποθετησεις του σεπτεμβρη 23: Οι φετινοι νεοδιοριστοι θα τοποθετηθουν προσωρινα σε λειτουργικο κενο για το διδακτικο ετος 2023-24 και τον απριλη 24 θα διεκδικησουν οριστικη τοποθετηση. Οι παλιοι διαθεσιτες θα εχουν ακριβως την ιδια εξελιξη δηλ οσοι απο αυτους δεν θα βρουν οργανικο κενο στις φετινες οργανικες τοποθετησεις θα τοποθετηθουν (οπως ακριβως και οι νεοδιοριστοι) σε λειτουργικο κενο για το διδακτικο ετος 2023-24 και τον απριλη 24 θα διεκδικησουν οριστικη τοποθετηση μαζι με τους νεοδιοριστους οπως ακριβως επιτασσει η νομοθεσια Αν δεν βρεθεί οργανική γι' αυτον, σημαινει οτι δεν θα έπρεπε να έχουν γίνει διορισμοί εκει γιατί δεν υπάρχουν κενά.Προφανως δεν γνωριζεις τις διαδικασιες υπολογισμου κενων για διορισμο. Ακου τες λοιπον: αν σε μια περιοχη διορισμου/μεταθεσης υπαρχουν 10 ωρες κενο στο σχολειο της Α της Χ ομαδας σχολειων και αλλες 10 ωρες κενο στο σχολειο
Μάλλον δεν εννοούμε το ίδιο πράγμα όταν λέμε νεοδιόριστος. Εγώ εννοώ αυτόν που θα διοριστεί φέτος και τοποθετείται προσωρινά. Αν δεν διοριστεί φέτος, τότε δεν είναι νεοδιόριστος και ανήκει και αυτός στα άτομα που είναι στη διαθεση
Στο πρώτο έγγραφο απλώς αναφέρει ότι τίθενται στη διάθεση χωρίς να αναφέρει ότι πρέπει να τοποθετηθούν μαζί. Θα μου πεις εννοείται.ακριβως Πρέπει πάντως να παραδεχτείς ότι όποιος γράφει αυτές τις εγκυκλίους δεν αντιλαμβάνεται ακριβώς τι συμβαίνει στις διευθύνσεις.Γιατί δεν γίνεται και να τοποθετούνται μαζί και να τοποθετούνται με διαφορετική μοριοδότηση η κάθε κατηγορία.Συμφωνουμε.Ή θα πρεπε να πουν οτι όσοι ηταν στην διαθεση του πυσδε και εκαναν αιτηση για οριστικη τοποθετηση και δεν βρηκαν οργανικο κενο, τοποθετουνται στα λειτουργικα κενα μετα απο τους λειτουργ υπεραριθμους και σε καθε περιπτωση πριν από τους νεοδιοριστους και οι οποιοι τεθηκαν μεταγενεστερα στην διαθεση του πυσδεΉ να τους τοποθετουν απο κοινου με τα μεταθετικα μορια και οποιος εχει τα περισσοτερα. Πάντως έτσι πρέπει να γινόταν πάντα. σωστα. Η τοποθετηση των νεοδιοριστων στηριζεται στις διαταξεις των παρ.1 και 2 του Αρθρου 3 του Προεδρικού Διατάγματος 154/1996, το οποίο αντικαταστάθηκε από το Αρθρο 2 του Προεδρικού Διατάγματος 144/1997 Δεν τα παρακολουθώ και καθε χρόνο αλλά και το 2007 που διορίστηκαν εγώ τοποθετηθηκαμε τελευταίοι συγκρινόμενοι μεταξύ μας με κοινωνικά κριτήρια. Και δεν είχε περάσει από το μυαλό μας ότι θα μπορούσε να γίνει κι αλλιώς. Η μόνη αδικία που είχα αισθανθεί εγώ τότε ήταν ότι προηγήθηκαν στην τοποθέτηση άτομα που ήταν πιο χαμηλά στους πίνακες γιατί είχαν περισσότερα κοινωνικά κριτήρια. Το οποίο θα γίνει και στους φετινούς νεοδιόριστους.
Τοποθετεί πρώτα όσους έχει σε διάθεση ,σε ό,τι κενά μείνουν τοποθετεί τους νεοδιόριστους και στη συνέχεια τους αποσπασμένους και τέλος σε ό,τι απομείνει τους αναπληρωτές. Εμένα μου φαίνεται λογική η σειρά τοποθέτησης και δεν θεωρώ ότι αδικείται κανένας.
Ας δεχτουμε λοιπον τη νομοθεσια του υπουργειου και του οποιου ειμαστε υπαλληλοι και ας αφησουμε τη νομοθεσια του στυλ " ο παλιος ειναι αλλιως.." στην ακρη.
Ήθελα να κάνω ένα μικρό σχόλιο για το παρακάτω:Η λογική του " ο παλιος ειναι αλλιως.." υπάρχει και στην εκπαίδευση και δεν είναι πάντα κακή. Ο " παλιός " συμπληρώνει πρώτος ωράριο (συχνά και μαθήματα), ο "παλιός" επιλέγει αν θα κριθεί υπεράριθμος... Δεν θεωρώ λοιπόν κακό να τοποθετηθεί πρώτος ο "παλιός" (σε σχέση με τους νεοδιόριστους πάντα όχι γενικά)
Ποιος νόμος/εγκύκλιος ρυθμίζει τη σειρά τοποθέτησης των νεοδιόριστων;
Ενδιαφέρομαι να δω πώς διαμορφώνεται η σειρά βάσει οικογενειακών κριτηρίων, ειδικών κατηγοριών κτλ. Παίζει απόλυτο/μέγιστο ρόλο η σειρά στον πίνακα του ΑΣΕΠ;
Δηλαδή, οι ειδικές κατηγορίες λαμβάνονται υπόψιν μόνο το δεύτερο χρόνο;απο την ωρα που καθιστανται ειδικη κατηγοριαΕπίσης, στη δική μου ειδικότητα δεν υπήρξε κάποια τοποθέτηση στην αρχική φάση (Ιούνιος 2023),τι ειδους τοποθετηση εννοεις ?οργανικη ή λειτουργικη?ποια ειναι η αρχικη φαση? ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ μεσω πμ ΤΗΝ ΔΠΕ ΣΟΥ για να δω και να σου πω μια γνωμη επομένως δεν προκύπτουν νεοδιόριστοι (οργανική), διαθεσίτες ή με μετάθεση/απόσπαση, εκτός αν δεν έκαναν αίτηση τότε και περιμένουν τον Αύγουστο. Τα δε κενά είναι όσα και οι φετινοί νεοδιόριστοι. Συνεπώς, για ποιο λόγο η ΔΔΕ εμμένει στη σειρά του πίνακα;