0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γνωρίζω δύο ΔΔΕ που αντιμετωπίζουν εντελώς διαφορετικά αυτήν την περίπτωση.
Ο πολύτεκνος δεν χαρακτηρίζεται ως υπεράριθμος. Επομένως, αυτός παραμένει στο σχολείο. Οι πολύτεκνοι διορίστηκαν μόνο με την προσκόμιση του πτυχίου και του πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης και προηγούνται σε όλα. Οι υπόλοιποι που έχουν ταλαιπωρηθεί ποικιλοτρόπως αν πουν κάτι είναι οι "κακοί" που τα βάζουν με τους πολύτεκνους. Ναι στην κοινωνική πολιτική αλλά όχι εις βάρος μου!
Δεν είναι ακριβώς έτσι πλέον. Άσε που οι περισσότεροι από τους πολύτεκνους που διορίστηκαν με αυτή τη διαδικασία δε νομίζω να έχουν πια την ιδιότητα του πολύτεκνου, καθως θα έχουν μεγαλώσει τα παιδιά τους!
Βέβαια η πολυτεκνική ιδιότητα ισχύει για πάντα. Η τριτεκνική είναι που χάνεται με ηλικιακά όρια.
Ναι; Δεν το ήξερα... sorry.EDIT: Ρίχνοντας μια ματιά στη σχετική νομοθεσία, θα επιμείνω στην αρχική μου θέση. Για την εκπαίδευση, πολύτεκνος είναι αυτός που έχει 4 άγαμα τεκνα μέχρι τα 23, ή σπουδάζοντα μέχρι τα 25.
Δηλαδή(ς) κάθε φορά που κάποιος πολύτεκνος θα κάνει αίτηση τοποθέτησης ή βελτίωσης θέσης , οι υπόλοιποι θα κάνουν τρισάγια μην τυχών έρθει στο σχολείο τους και βρεθούν να ψάχνουν οργανική ?Ξανα ρωτώ ... όταν τον Σεπτέμβριο θα κάνουν ανάθεση ωρών προηγείται η ειδική κατηγορία έναντι όλων ? ή διαλέγει τελευταίος αλλά θα πρέπει να συμπληρώσει έναντι του έχοντα την τελευταία οργανική ?
Πάντως η νομοθεσία το λέει ξεκάθαρα ότι δε χαρακτηρίζονται υπεράριθμοι. Τι δεν είναι ακριβώς έτσι; Το αν έχουν μεγαλώσει τα παιδιά τους, που δεν ισχύει για όλους, είναι ένα άλλο θέμα. Η αδικία παραμένει.