*

Αποστολέας Θέμα: Εισαγωγική επιμόρφωση  (Αναγνώστηκε 7941 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Matina7

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Εισαγωγική επιμόρφωση
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 20, 2025, 11:28:52 am »
Οι υποχρεωτικές εργασίες αφορούσαν όλα τα μαθήματα ή της ειδικότητας κάθε επιμορφούμενου;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:03:01 »

Αποσυνδεδεμένος trikie

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 20, 2025, 12:16:39 pm »
Μία είναι η επιμόρφωση, σε κάθε μάθημα αλλάζουν οι θεματικές, ο επιμορφωτής είναι ο ίδιος. Δηλαδή στην δικιά μου την ειδικότητα, νηπιαγωγός είμαι, έχεις μία εργασία σε κάθε μάθημα που εμείς την συζητούσαμε με την επιμορφώτρια και τη γράφαμε μετά το πέρας του μαθήματος (εγώ δηλαδή), είχες διορία μια εβδομάδα, μια παράγραφος ήτανε. Μια φόρα  στο μέσο και μία προς το τέλος είχες δύο εργασίες, δεν θυμάμαι το πόσες λέξεις 1000 ή 2000 που είχε  μεγαλύτερη διορία για να τις παραδώσεις. Λογοκλοπή έχουν όλες οι εργασίες πιάνει και το εξώφυλλο  (είχαμε διαμαρτυρηθεί γι αυτό) αλλά οι επιμορφωτές ήταν λογικοι άνθρωποι και δεν το έλαβαν υπόψην το εξώφυλλο. Εμάς  η επιμορφώτρια μας είχε πει να παραφράζουμε και να γράφουμε τη γνώμη μας. Την  μια εργασία θυμάμαι τη μεγάλη την έκανα μες στις διακοπές του Πάσχα και ήταν σχέδιο μαθήματος. Στις μεγάλες εργασίες είχες να κάνεις και επιλογή δεν θυμάμαι για τις μικρές.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 20, 2025, 12:23:10 pm από trikie »

Αποσυνδεδεμένος Matina7

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Αυγούστου 20, 2025, 12:40:19 pm »
Δηλαδή, έστω ότι κάποιος είναι ΠΕ05 (γαλλικής φιλ/γίας). Η ΕΕ αφορά μόνο τη διδασκαλία των γαλλικών ή πχ μπορεί να έχει 1 μάθημα (θεματική ενότητα) μέθοδος διδασκαλίας, άλλη μέθοδος διδασκαλία ςξένης γλώσσας, άλλη γαλλική γλώσσα. Αναφέρομαι στο μάθημα ως subject, όχι ως την ύλη που διδάσκεται την τάδε μέρα, δηλαδή όπως αναφερόμαστε στα μαθήματα με την έννοια του σχολικού προγράμματος, πχ μαθηματικά, ιστορία, φυσική, αγγλικά, αρχαία πρωτότυπο, αρχαία μτφ, γεωμετρία κτλ. Οι φιλόλογοι λογικά έχουν πολλά μαθήματα, καθώς καλύπτουν πολλά αντικείμενα-μαθήματα.

Εάν δεν απατώμαι, οι επιμορφώσεις εκτός ωραρίου εργασίας κανονικά θεωρούνται είδος εργασίας, με αμοιβή. Υπάρχει σχετική απόφαση του ΔΕΕ, αλλά δε θυμάμαι αν αφορά και τους εκπαιδευτικούς.

Αποσυνδεδεμένος trikie

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Αυγούστου 20, 2025, 01:15:22 pm »
Για τους φιλολόγους δεν ξέρω πρέπει να το απαντήσει φιλόλογος Έτσι όπως το γράφεις νομίζω ότι είναι το δεύτερο που λες Η επιμόρφωση αφορά την ειδικότητα σου ως μάθημα δηλαδή τα γαλλικά. Θα γίνει από συμβούλους γαλλικής, εμάς ήτανε σύμβουλοι νηπιαγωγών αλλά διαπραγματεύονται και άλλα θέματα παιδαγωγικά. Θα βγει και η προκήρυξη και θα δεις πως τα έχουν γραμμένα. Εμάς δηλαδή να σου δώσω να καταλάβεις ήταν  πχ τα καινούργια αναλυτικά προγράμματα, διαπολιτισμική, νόμοι κλπ. Η δεύτερη εργασία πχ για να επιλέξεις  θυμάμαι ότι ήταν τα συμβούλια της τάξης και η δημοκρατία και το δεύτερο θέμα  ήταν κάτι για το ολοήμερο

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:03:01 »

Αποσυνδεδεμένος trikie

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Αυγούστου 20, 2025, 01:33:23 pm »
Επίσης το τελευταίο που λες έχει απαντηθεί και εδώ είχε απαντηθεί και  σε κάποιες ομάδες στο viber  τότε αλλά και από το ΙΕΠ. Η εισαγωγική επιμόρφωση είναι υποχρεωτική δεν σε πληρώνουν και είναι απαραίτητη για να ανέβεις και να προχωρήσεις στα μισθολογικά κλιμάκια. Αλλυσοδεμένη δεν σε πάνε, και φαντάζομαι ότι κάποιοι επέλεξαν και δεν την παρακολούθησαν ούτε το 21. Σε μένα πάντως τη βεβαίωση για την εισαγωγική επιμόρφωση η πρωτοβάθμια τη ζήτησε τη χρονιά που πέρασε.

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Νεοδιόριστος Πάπας
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Αυγούστου 20, 2025, 03:01:46 pm »
Η εισαγωγική επιμόρφωση... είναι απαραίτητη για να ανέβεις και να προχωρήσεις στα μισθολογικά κλιμάκια.
Στα μισθολογικά κλιμάκια προχωράς κανονικά. Καμμιά σχέση η εισαγωγική επιμόρφωση. Βαθμό δεν ανεβαίνεις. Ο βαθμός έχει να κάνει με την υπηρεσιακή ανέλιξη. Δηλαδή αν θες να γίνεις διευθυντής, προϊστάμενος κτλ.

Αποσυνδεδεμένος gemi

• Νέο μέλος
  • *
  • Μάθε παιδί μου γράμματα....
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Αυγούστου 20, 2025, 03:17:07 pm »
Πάντως αυτό που δεν έχει αποσαφηνιστεί είναι εάν η συμμετοχή στο πρόγραμμα εισαγωγικής επιμόρφωσης γίνεται κατόπιν πρόσκλησης από το ΙΕΠ ή εάν ανακοινώνεται στους ενδιαφερόμενους από την σχολική μονάδα ή από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην οποία ανήκουν.

Θα πρέπει, για παράδειγμα, η κάθε εκπαιδευτικός να ψάχνει μόνη της να βρει εάν και πότε θα ξεκινήσει νέο πρόγραμμα εισαγωγικής επιμόρφωσης, και να κάνει αίτηση με δική της πρωτοβουλία, ή θα ενημερωθεί από τους προισταμένους της, μαζί με όλους τους υπόλοιπους νεοδιόριστους?

Αποσυνδεδεμένος Mr_Staind

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Αυγούστου 20, 2025, 03:25:03 pm »
Στα μισθολογικά κλιμάκια προχωράς κανονικά. Καμμιά σχέση η εισαγωγική επιμόρφωση. Βαθμό δεν ανεβαίνεις. Ο βαθμός έχει να κάνει με την υπηρεσιακή ανέλιξη. Δηλαδή αν θες να γίνεις διευθυντής, προϊστάμενος κτλ.
Νομικά, πώς κατοχυρώνεται η υποχρεωτικότητα της απογευματινής επιμόρφωσης;

Αποσυνδεδεμένος trikie

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Αυγούστου 20, 2025, 03:37:13 pm »
Η εισαγωγική επιμόρφωση η προκήρυξη βγαίνει από το ΙΕΠ αυτό το θυμάμαι σίγουρα και τώρα τη σελίδα του ΙΕΠ όσοι θα κάνουν πρέπει να βλέπουν. Απλά έρχεται mail και στα σχολεία. Νομικά δεν ξέρω πως κατοχυρώνεται το γράφει η προκήρυξη ότι γίνεται εκτός ωραρίου καθώς και τους  τίτλους των μαθημάτων που γίνονται. Είναι μία φορά την εβδομάδα και κρατάει δύο ή τρεις ώρες δεν θυμάμαι για 4 μήνες είχαμε κάνει εμείς. Άρχισε Φεβρουάριο και τελείωσε Μάϊο αυτό το θυμάμαι. Αυτό ότι χρειάζεται σε όσους γίνουν διευθυντές και στελέχη εκπαίδευσης μας το είχαν πει και το 2021. Αυτό για το κλιμάκιο ότι φεύγεις από το εισαγωγικό το θυμάμαι ότι μας το είχαν πει το 2010 γιατί εγώ πέρασα (όπως και άλλοι και δεν μας την αναγνώρισαν όταν ξαναπεράσαμε το 2021 μας είπαν ότι ήταν κάτι διαφορετικό το τότε) και την εισαγωγική επιμόρφωση δια ζώσης που ήταν δυο εβδομάδες ως αναπληρώτρια  και μας είχε αναφερθεί τότε γι αυτό το είπα αλλά αφού λες ότι δεν ισχύει έτσι θα ναι. Μήπως εννοούσαν βαθμό όχι κλιμάκιο και το έχω μπερδέψει εγώ. Μπορεί και  να μας δούλευαν τότε τι να πω.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 20, 2025, 03:42:06 pm από trikie »

Αποσυνδεδεμένος trikie

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Αυγούστου 20, 2025, 04:03:27 pm »
Επιπλέον η εισαγωγική επιμόρφωση έχει γραφτεί και εδώ και έχουν δίκιο είναι υποχρέωση του υπαλλήλου και γίνεται για κάθε δημόσιο υπάλληλο όχι μόνο  για τους εκπαιδευτικούς. Αυτό για το αν θες να γίνεις διευθυντής είχε αποσαφηνιστεί και το 2021 ότι έπρεπε  να το είχες κάνει. Όντως νομίζω ότι έχει να κάνει με το βαθμό του υπαλλήλου  όχι με το μισθολογικό κλιμάκιο δικό μου λάθος, αλλιώς γιατί να ζητήσει τη βεβαίωση η πρωτοβάθμια;

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Νεοδιόριστος Πάπας
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Αυγούστου 20, 2025, 04:21:23 pm »
Νομικά, πώς κατοχυρώνεται η υποχρεωτικότητα της απογευματινής επιμόρφωσης;
Η εισαγωγική επιμόρφωση είναι υποχρεωτική σύμφωνα με το νόμο 3528/2007 (δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας), άρθρα 40 και 47. Τώρα για το απογευματινό που λες, νομίζω δεν προβλέπεται κάπου. Πιστεύω είναι παράνομο. Αν ξέρει κάποιος κάποιον νόμο που να το προβλέπει, ας μας πει. Οι εισαγωγικές επιμορφώσεις γίνονταν πάντα σε ωράριο εργασίας 8-2 με άδεια απ' την υπηρεσία. Η τελευταία επιμόρφωση έγινε εκτός ωραρίου.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 20, 2025, 04:24:48 pm από leon. »

Αποσυνδεδεμένος smaroula

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Αυγούστου 20, 2025, 04:43:58 pm »
Το σχολικό έτος 22-23 έγινε τελευταία φορά, εξ αποστάσεως. Από τέλη Φλεβάρη έως τέλη Απρίλη, μια φορά την εβδομάδα 2ωρη απογευματινή συνάντηση αν θυμάμαι καλά. Είχαμε κάθε εβδομάδα μικρή εργασία κ 2 (δεν το θυμάμαι σίγουρα) μεγαλύτερες με συγκεκριμένο αριθμό λέξεων κ έλεγχο για λογοκλοπή, η μια ήταν σενάριο σε κάποιο από τα μαθήματα που διδάσκουμε (ΠΕ02). Η πρόσκληση πράγματι είχε αναρτηθεί στο ιεπ κ εσταλει κ στα σχολεία. Τη βεβαίωση την καταθέσαμε στη ΔΔΕ οργανικής στον ατομικό μας φάκελο Κ έχει να κάνει με βαθμολογική εξέλιξη κ όχι μισθολογική.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 20, 2025, 04:45:39 pm από smaroula »

Αποσυνδεδεμένος trikie

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Αυγούστου 20, 2025, 04:49:26 pm »
Αφού παραθέτεις το νόμο έτσι θα ναι . Πάντως και στα ΠΕΚ του 2010 απόγευμα την είχαμε κάνει την επιμόρφωση . Το θυμάμαι σίγουρα. Πρώτα πήγαινα για μάθημα και μετά για επιμόρφωση

Αποσυνδεδεμένος modistra

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Αυγούστου 20, 2025, 09:22:54 pm »

Οι υποχρεωτικές εργασίες αφορούσαν όλα τα μαθήματα ή της ειδικότητας κάθε επιμορφούμενου;

Θυμάμαι ότι διαφορετικές ειδικότητες είχαν κοινα θέματα διδασκαλίας στις περισσότερες εβδομάδες. Η διδασκαλία του συγκεκριμένου αντικειμένου μας μπορεί να ήταν αντικείμενο των δύο τελευταίων εβδομάδων. Εγώ θυμάμαι είχα κάνει και την επιμόρφωση στο πρόγραμμα σπουδών (αυτή ήταν και καλά προαιρετικη, αλλά υποθέτω όταν αν θες να είσαι αποτελεσματικός εκπαιδευτικος, θα πρέπει κατ' ελάχιστον να γνωρίζεις το πρόγραμμα σπουδών σου) και εκεί μόνο εμβαθυναμε στο συγκεκριμένο διδακτικο μας αντικείμενο.

Στην εισαγωγικη επιμόρφωση ξεκινήσαμε από παιδαγωγικά θυμαμαι την πρώτη εβδομάδα (βλ. παιδαγωγική αλληλεπίδραση, βιβλίο του Γκοτοβου).

Στην εισαγωγικη επιμόρφωση νούμερο 1, δέκα χρόνια πριν την εισαγωγική επιμόρφωση νούμερο 2 πηγαίναμε απογευματινές ώρες, κρατούσαν παρουσίες, είχαμε δικαίωμα κάποιων απουσιών, αλλά έχω την εντύπωση ότι το πρωί εκείνη την εβδομάδα είχαμε απαλλαχθεί. Βλέπεις, αλλη υπουργός υπηρχε στην εισαγωγική επιμόρφωση νούμερο 1 κι άλλη στην εισαγωγική επιμόρφωση νούμερο 2...

Για όλα τα παραπάνω δεν είναι 100% σίγουρη, γιατί έχουν περάσει χρόνια.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 20, 2025, 09:24:40 pm από modistra »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 33110
  • Τελευταία: Mimao
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1193284
  • Σύνολο θεμάτων: 19561
  • Σε σύνδεση σήμερα: 457
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144